شورش محی

با شرکت ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در اجلاس مجازی سازمان همکارای شانگهای  در 4 ژوئیه، جمهوری اسلامی رسما نهمین عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) شد.

ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای گام دیگری برای تقویت محور اقتصادی و نظامی علیه غرب،از سوی جمهوری اسلامی برای تقویت روابط روسیه، چین و ایران است.

سازمان همکاری شانگهای که در سال 2001 توسط چین و روسیه تأسیس شد،که یک گروه امنیتی و سیاسی اوراسیا است که شامل هند، پاکستان، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و قرقیزستان نیز می شود.

در حمایت از عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، پکن قصد دارد همبستگی ایدئولوژیک با تهران را نشان دهد/ و در عین حال انزوای بین المللی رژیم را کاهش دهد.

در مقابل، چین امیدوار است که شرایط مطلوبی را برای نفت ایران تضمین کند و در عین حال از بینش ایران در مورد دور زدن تحریم‌های ایالات متحده سود ببرد – که یکی از اولویت‌های اصلی چین است زیرا برنامه‌های احتمالی برای حمله به تایوان را ارزیابی می‌کند.

حزب کمونیست چین و جمهوری اسلامی ایران در تحقیر ایالات متحده، متحد هستند/ و روابط نزدیک چین و ایران چالش‌های واقعی امنیت ملی را برای واشنگتن، شرکای عرب آن و اسرائیل ایجاد می‌کند. سرمایه‌گذاری چین در تهران، تحریم‌های تحت رهبری ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی را کم‌اثر می‌کند و اهرم واشنگتن را از بین می‌برد و نیاز بالقوه برای اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران را افزایش می‌دهد.

الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای در ابتدا با رای سال 2021 کشورهای عضو تصویب شد. در اوایل همان سال، تهران و پکن یک مشارکت استراتژیک 25 ساله امضا کردند. محتویات دقیق توافق همچنان محرمانه باقی مانده است، اما یک نسخه فاش شده از سازمان مستقیما  از چین و ایران خواسته است تا آموزش نظامی، تمرینات، توسعه تسلیحات و به اشتراک گذاری اطلاعات مشترک را انجام دهند.

اخیراً، پکن میانجی‌گری توافق‌نامه‌ای میان ایران و عربستان سعودی برای برقراری مجدد روابط با هر دو کشور برای بازگشایی سفارت‌های مربوطه خود پس از  هفت سال تنش را ایفا کرد. چین یکی از واردکنندگان عمده نفت ایران و عربستان سعودی است.

ایران و روسیه علیرغم رقابت برای فروش نفت ارزان و تحریم شده به کشورهایی مانند چین و سایر کشورهایی که تحریم‌های آمریکا را به چالش می‌کشند، یک اتحاد سیاسی و نظامی ایجاد کرده‌ است.

ارائه پهپادهای انتحاری توسط ایران به روسیه و گلوله های توپخانه و مهمات به شدت مورد نیاز روسیه است، به طولانی شدن و تقویت تهاجم روسیه به اوکراین کمک میکند.

در ماه آوریل، وال استریت ژورنال گزارش داد که کشتی های باری روسیه بیش از 300000 گلوله توپ و یک میلیون گلوله مهمات از ایران از طریق دریای خزر وارد کرده اند. در اوایل سال جاری، مسکو و تهران طرح‌هایی را برای ساخت کارخانه تولید پهپادهای شاهد-136 ایرانی – که مسکو آن را به عنوان Geran-2 تغییر نام داد – در نزدیکی شهر یلابوگا روسیه، آغاز کردند.

به گزارش وال استریت ژورنال، روسیه در ازای آن به ایران کمک می‌کند تا با ارائه نرم‌افزار نظارت دیجیتالی پیشرفته به ایران، توانایی‌های جنگ سایبری و نظارت دیجیتال خود را ارتقا دهد. این نرم افزار به رژیم تهران امکان می دهد تا تلفن ها و سایر سیستم های دیجیتالی که توسط مخالفان و دیگر مخالفان استفاده می شود را هک کند.