در پی انتشار گزارشهای غیررسمی مبنی بر انتقال زندانیان رجائیشهر کرج و تخلیه این زندان، قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه ۱۲ مرداد، خبر انتقال زندانیان رجائیشهر و تخلیه این زندان را تایید کرد.
بر أساس اعلام خبرگزاری میزان، «مطابق مصوبات سفر استانی رئیس قوهقضاییه به استان البرز و تاکیدات وی درخصوص تعطیلی زندان رجاییشهر، زندانیان این زندان در حال انتقال به زندانی دیگر هستند تا این زندان تعطیل شود».
پایگاه اینترنتی «همشهری» نیز با انتشار ویدئویی از کاروانی از اتوبوسها و نیروهای اسکورت یگانهای انتظامی فراجا، گزارش داد: پس از تذکر و دستور رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، «زندانیان و محکومان جرائم خاص زندان رجائیشهر کرج از این زندان به زندانهای دیگر منتقل شدند».
خبرگزاری فارس، عصر روز سهشنبه ۱۱ مرداد، به نقل از رئیس کل دادگستری البرز گزارش داد: «انتقال از ندامتگاه رجائیشهر به خارج از استان البرز، به دلیل “مطالبات مردم شهرستان کرج”، در حال انجام است».
این مقام ارشد قوه قضائیه استان البرز، انتقال زندانیان از رجائیشهر به خارج از استان البرز را از جمله «دستاوردهای سفر رئیس قوه قضائیه به استان البرز» عنوان کرد.
هیچ کدام از این منابع، به نام مکانی که زندانیان رجائیشهر به آن منتقل شدند و جزئیات بیشتر درباره این تصمیم را اعلام نکردند.
نام زندان رجائیشهر، زندان گوهردشت سابق، یادآور خاطره کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ خورشیدی است. شماری از زندانیان سیاسی که در این زندان در حبس بودند، در کشتارهای تابستان ۶۷ اعدام شدند.
با آغاز این کشتارها در ابتدای مردادماه سال ۱۳۶۷ بسیاری از فعالان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی که در زندان رجاییشهر زندانی بودند، دوباره محاکمه و اعدام شدند.
پس از اعتراضات سراسری دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ در ایران، اتحادیه اروپا و وزارت خزانهداری آمریکا این زندان و مسئولان آن را تحریم کردند.
در میان فعالان و زندانیان سیاسی سابق و حال این فرضیه مطرح است که مسئولان جمهوری اسلامی با جابهجایی زندانها قصد دارند اعمال ضد بشری خود در این زندان در طول سالها را از خاطره ها محو کنند.
حکومت ایران در سال ۱۳۹۷ نیز قصد داشت زندان اوین، یکی از بدترین زندانهای کشور را که گذشته طولانی در نقض حقوق بشر دارد تعطیل کند اما این نیت هنوز عملی نشده است.