با انتشار گزارشهایی از کشتهشدن دهها پرنده در پی برخورد با سیم برقی در یک میدان نفتی در خوزستان و ناکام ماندن پروژه احیای دریاچه ارومیه، شکایت از شرکتها و مقامات حکومتی جدی شد.
در پی تلف شدن حدود ۱۷۰ قطعه پرنده در پی برخورد با سیم میدان نفتی «یاران شمالی»، سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان از این شرکت نفتی شکایت کرد.
داوود میرشکار، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، روز چهارشنبه ۲۵ مرداد در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که این ۱۷۰ قطعه پرنده از گونههای فلامینگو، پلیکان سفید، کاکایی صورتی، حواصیل ارغوانی و انواع دیگر حواصیلها بر اثر برخورد با کابلهای برق سیم نازک ارت فوقانی در منطقه حفاظت شده تالاب هورالعظیم واقع در میدان نفتی «یاران شمالی» آسیب دیده و تعدادی از آنها تلف شدهاند.
به گفته آقای میرشکار، برخورد پرندگان با کابلهای برق به گونهای بوده که بر اثر این برخورد، «اعضای بدن آنها از جمله بال و گردن پرندگان جدا شده است و برخی نیز به این کابلها آویزان شدهاند».
در سالهای گذشته گزارشهای متعددی از مرگ دستهجمعی و پرشمار پرندگان در مناطق مختلف ایران به دلیل شرایط محیط زیستی منتشر شده است.
ازجمله سازمان حفاظت محیط زیست ایران بهمن ۱۳۹۹ از تلف شدن بیش از ۳۷ هزار پرنده بهدلیل «سم بوتولیسم» در تالاب میانکاله و خلیج گرگان طی حدود یک ماه خبر داده بود.
پیگیری «تخلفات ستاد احیای دریاچه ارومیه»
به گزارش «خبرآنلاین» علی علیزاده، رئیس کانون وکلای استان آذربایجان غربی، نیز روز چهارشنبه از آمادگی این کانون برای پیگیری تخلفات ستاد «احیای دریاچه ارومیه» خبر داد.
آقای علیزاده در یک نشست خبری از وضعیت کنونی دریاچه ارومیه با عنوان «فاجعه زیست محیطی» نام برد و اعلام کرد که کانون وکلای استان آذربایجان غربی «آماده است برای اقدامات سلبی اعلان جرم و نسبت به پیگیرد قضایی عوامل دخیل از ترک فعل تا عدم اجرای پروژههای احیایی علیه مقامات فعلی و سابق دستگاههای اجرایی مربوطه اقدام کند.»
در روزها و هفتههای گذشته خشک شدن دریاچه ارومیه در صدر اخبار محیط زیستی ایران قرار گرفته است. همزمان با انتشار تصاویری از این دریاچه که نشانگر خشک شدن تقریباً کامل آن است، بسیاری از کارشناسان، برخی نمایندگان مجلس و شمار زیادی از مردم نسبت به بیتوجهی حکومت به این موضوع اعتراض کردند.
عادل نجفزاده، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ۲۱ مرداد گفته بود که دریاچه ارومیه در بحرانیترین وضعیت ۵۰ سال گذشته خود قرار دارد و در صورت ادامه روند موجود «ابدا امیدی به احیای» این دریاچه نیست.
این اظهارات چند روز پس از آن مطرح شد که سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معترضان به خشک شدن دریاچه ارومیه را به «جریانسازی» برای «شکستن اقتدار» جمهوری اسلامی متهم و آن را «سوژهای برای زیر سؤال بردن توانمندی نظام» عنوان کرد.
در ماههای گذشته هشدارها درباره مرگ قطعی و زودهنگام دریاچه ارومیه شدت گرفته است. عیسی کلانتری، رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست، چندی پیش درباره احتمال تبدیل دریاچه ارومیه به «باتلاق» تا شهریور امسال هشدار داده بود.