علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی مخالفان احیای برجام در حکومت اسلامی ایران را متهم کرد که “سال‌ها در انتظار نابودی برجام و به بهای مشقت مردم کوشیده‌اند از این نمد، کلاه سیاهی برای خود بدوزند و حالا که مذاکرات احیای برجام آغاز شده قیاس به نفس می‌کنند و می‌پندارند که لابد دولت هم مثل آنان نیت سیاسی و انتخاباتی از مذاکرات [احیای] برجام داشته است”.

ربیعی جناح منتقد برجام در حکومت اسلامی را حتی به دشمنی و همصدایی با “بدخواهان ایران” متهم کرد و گفت : “مهمترین عبرتی که از سرنوشت برجام” گرفتیم این است که هرگز “تصور نمی‌کردیم یک جناح خاص رقابت سالم را تا مرز عداوتی مسموم پیش ببرد و گاهی با بدخواهان ایران هم‌صدا شود.”  

ربیعی در ادامه تأکید کرد که بر خلاف این عده “دولت [روحانی] هیچ‌وقت از جیب مردم و منافع ملی برای منافع جناحی و انتخاباتی هزینه نکرده و نخواهد کرد”. او در جای دیگری از سخنانش گفت : “به خاطر [همین] اختلافات داخلی نتوانستیم چنان‌که شایسته بود از برجام استفاده کنیم.”

علی ربیعی سپس افزود که “برجام به تنهایی برای بهبود چشمگیر اقتصاد ملی کافی نبود”. به گمان او نارسایی‌های داخلی از جمله “در نظام مالی و بانکی و مقررات دست‌و‌پا‌گیر و مهمتر از این‌ها اختلاف‌های سیاسی […] سد راه بهره‌مندی از شرایط مطلوب” ایجاد شده توسط برجام شدند. علی ربیعی نگفت که برغم دوام همین “نارسایی‌های” داخلی چگونه دولت انتظار دارد که “احیای برجام” بتواند مشکلات اقتصادی کشور را رفع کند.

ربیعی در جای دیگری از سخنانش گفت که “به لحاظ فنی رفع کلیه تحریم‌های ناقض برجام و از طرف دیگر احیای کامل این توافق در مدت زمان کوتاه” میّسر است و او امیدوار است که با مذاکرات جاری وین “این نتیجۀ مطلوب” به دست آید. ربیعی همچنین گفت که جمهوری اسلامی در این مذاکرات “حاضر به سپردن هیچ امتیازی خارج از چارچوب برجام نیست” و “دولت در احیای برجام هیچ انگیزه‌ای جز رفع تحریم و بهبود وضعیت معیشت مردم ندارد.”