فدراسیون فوتبال بعد از ۲۴ ساعت، سرانجام به ماجرای لغو بازی تیم‌های سپاهان و الاتحاد عربستان در لیگ قهرمانان آسیا واکنش نشان داد.

امیر مهدی علوی، مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال با اشاره به دلایل لغو این بازی و بدون اشاره مستقیم به ماجرای مجسمه قاسم سیلمانی، گفت: ناظر بازی درخواستی از باشگاه میزبان داشت که همانطور که مدیرعامل باشگاه سپاهان گفت، انجام آن برای این باشگاه عملیاتی نبود.

محمدرضا ساکت، مدیرعامل باشگاه سپاهان پیشتر گفته بود، مسئولان باشگاه الاتحاد و ناظر بازی درخواستی غیرورزشی مطرح کرده بودند که انجام آن میسر نبود.

آقای علوی در واکنش به آنچه ناظر «ای‌اف‌سی» در مورد مشکلات امنیتی ورزشگاه نقش جهان اصفهان عنوان کرد، گفت: «ورزشگاه نقش جهان یکی از پیشرفته ترین و بهترین ورزشگاه‌های کشور و حتی آسیا است و هیچگونه مبحثی که امنیت ورزشگاه را زیر سوال ببرد در روز قبل از مسابقه و روز بازی وجود نداشته است.»

در راستای واکنش‌ها به لغو بازی سپاهان و الاتحاد، محمد جماعت، مدیر رسانه‌ای تیم ملی و سردبیر سابق بخش ورزشی خبرگزاری فارس هم با انتشار توییتی نوشته است:‌ جوانب مربوط به دیدار الاتحاد و سپاهان دلالت بر این دارد که به احتمال قریب به یقین، نتیجه ۳-۰ به سود تیم عربستانی شده و طرف ایرانی هم با جرایم سنگینی مواجه می‌شود.

روزنامه سعودی شرق‌الاوسط چاپ لندن شامگاه دوشنبه به نقل از «منابع آگاه» خود که نامشان را فاش نکرده، نوشت که اسلاموف دولتمند، ناظر تاجیک مسابقه‌ای که قرار بود در ورزشگاه نقش جهان اصفهان میان دو تیم سپاهان و الاتحاد برگزار شود، «تمامی اتفاقاتی» را که در این ورزشگاه رخ داد، ثبت کرده است.

این بازی قرار بود در چارچوب مسابقات لیگ قهرمانی آسیا در شامگاه دوشنبه برگزار شود، اما به نوشته خبرگزاری فرانسه، جنجال بر سر نصب مجسمه‌ای از قاسم سلیمانی، فرمانده کشته‌شده نیروی برون‌مرزی سپاه، در ورزشگاه نقش جهان موجب ترک اعتراضی تیم الاتحاد پیش از آغاز بازی و بازگشت این تیم به عربستان سعودی شد.

شرق‌الاوسط نوشت که کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا منتظر دریافت همه گزارش‌های ناظر اداری و همچنین ناظر داوری است.

یشتر کنفدراسیون آسیا با صدور بیانیه‌، بدون اشاره به نصب مجسمه سلیمانی اعلام کرده بود که این بازی به دلیل «اتفاقات غیرمنتظره» لغو شد.

کنفدراسیون فوتبال آسیا بر تعهد خود «به تضمین امنیت بازیکنان، داوران، هواداران و همه افراد درگیر در مسابقات» تاکید و اضافه کرد: «موضوع به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع خواهد شد.»

از سال ۲۰۱۶ به دلیل قطعی روابط میان تهران و ریاض، بازی‌های فوتبال باشگاهی معمولا در مکان‌های بی‌طرف برگزار می‌شد اما پس از توافق تهران و ریاض در پکن، کنفدراسیون فوتبال آسیا اجازه داد که این بازی‌ها در دو کشور ایران و عربستان سعودی برگزار شود.