امارات متحده عربی و بحرین ربودن شهروندان اسرائیلی توسط حماس را محکوم کردند

امارات متحده عربی و بحرین روز دوشنبه ربودن شهروندان اسرائیلی توسط حماس در جریان عملیات اخیر این گروه در خاک اسرائیل را محکوم کردند و خواستار تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان درگیری‌ها شدند.

این دو کشور عربی در سال ۲۰۲۰ در چارچوب توافقنامه «ابراهیم» مناسبات خود را با اسرائیل برقرار کردند.

وزارت خارجه امارات در بیانیه‌ای که اواخر روز یکشنبه منتشر شد، تاکید کرد که «حملات حماس علیه شهرها و روستاهای اسرائیلی در نزدیکی نوار غزه، از جمله پرتاب هزاران راکت به مراکز پرجمعیت، موجب تشدید جدی و عظیم تنش شده است».

وزارت خارجه امارات می‌گوید گزارش‌ها در مورد ربودن غیرنظامیان اسرائیلی از خانه‌های خود به عنوان گروگان «تکان‌دهنده» هستند.

بیانیه این وزارتخانه تندتر از واکنش روز یکشنبه آن به حوادث اسرائیل است که در آن فقط نسبت به تشدید خشونت‌ها بین اسرائیلی و فلسطینی «ابراز نگرانی عمیق» کرده بود.

وزارت خارجه امارات در بیانیه روز دوشنبه خود به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفته و خواستار تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از یک رویارویی وسیع‌تر منطقه‌ای شده است.

وزارت خارجه بحرین هم در بیانیه‌ای گفته که «حملات صورت‌گرفته توسط حماس منجر به تشدید خطرناک تنش‌ها خواهد شد».

این بیانیه می‌افزاید: «بحرین ربودن شهروندان از خانه‌های خود به عنوان گروگان را محکوم می‌کند».

این وزارتخانه همچنین خواستار انجام تلاش‌ها برای متوقف کردن درگیری‌ها شده است.

گزارش‌ها حاکی است که دستکم ۱۰۰ شهروند اسرائیلی توسط شبه‌نظامیان ساکن نوار غزه ربوده شده‌اند که بیشتر آن‌ها زنان، کودکان و افراد سالخورده هستند.

کاخ سفید: نه آمریکا و نه اسرائیل شواهدی از دخالت مستقیم ایران در حملات حماس ندارند

کاخ سفید در واکنش به گزارش وال استریت جورنال مبنی بر این‌که «ایران حملات حماس را تایید کرده بود»، گفت: «نه ایالات متحده و نه اسرائیل هیچ شواهدی از دخالت مستقیم ایران در این زمینه ندارند».

جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در عین حال گفت: با وجود این، ایران دهه‌ها پشتیبان حماس بوده است.

او این اظهارات را در گفتگو با «ان‌پی‌آر (رادیو عمومی ملی)» آمریکا بیان کرد.

سخنگوی ارتش اسرائیل نیز روز دوشنبه در این زمینه گفت: «ایران یک بازیگر مهم هست، ولی ما نمی‌توانیم با قطعیت بگوییم که آیا ایران عامل برنامه‌ریزی این عملیات بوده است یا نه».

وال استریت جورنال روز ۱۶ مهر نوشته بود که ایران در طراحی عملیات حماس نقش داشته و دوشنبه هفته گذشته در نشستی در بیروت، به آغاز این عملیات علیه اسرائیل «چراغ سبز» نشان داده بود.

بنیامین نتانیاهو: واکنش اسرائیل به حملات حماس «چهره خاورمیانه را تغییر می‌دهد»

بنیامین نتانیاهو می‌گوید واکنش اسرائیل به حملات گروه شبه‌نظامی حماس از نوار غزه، «چهره خاورمیانه را تغییر می‌دهد».

بر اساس بیانیه روز دوشنبه دفتر نخست‌وزیری اسرائیل، او که در جمع گروهی از مقامات شهرک‌های یهودی‌نشین در جنوب این کشور سخنرانی می‌کرد، افزود: «ما تازه در آغاز راه هستیم».

نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «ما در بحبوحه یک کارزار هستیم و شما با یک امتحان سخت روبه‌رو شده‌اید اما آن‌چه که حماس تجربه خواهد کرد، دشوار و دهشتناک خواهد بود».

او افزود: دولت برای کمک به مقامات محلی در حل معضلات مردم مناطق خود «سنگ تمام» خواهد گذاشت.

آقای نتانیاهو از مسئولان در مناطق جنوبی کشور خواست «ثابت قدم» باشند زیرا به گفته او، اسرائیل می‌رود که «چهره خاورمیانه را تغییر داده» و (دشمنان خود) را «با قدرت شکست دهد».

اسرائیل از روز شنبه که حماس حملات بی‌سابقه‌ای را از راه هوا، دریا و زمین به مناطق شهری و کیبوتص‌های این کشور انجام داد، نقاط مختلف غزه را بمباران کرده است که در جریان این حملات دستکم ۵۵۰ نفر کشته و ۲۸۰۰ نفر زخمی شده‌اند.

حملات حماس به خاک اسرائیل دستکم ۷۰۰ کشته و ۲۴۰۰ زخمی برجا گذاشته و شمار نامعلومی نیز از سوی این گروه به گروگان گرفته شده‌اند.

حماس از سوی اسرائیل، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا به عنوانی سازمانی تروریستی شناخته می‌شود.

یک منبع مصری به آسوشیتدپرس: در مورد یک اتفاق بزرگ از ناحیه غزه به اسرائیل هشدار داده بودیم

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه گزارش داد که مقامات امنیتی مصر ده روز پیش از حمله غافلگیرکننده حماس به اسرائیل، به اطلاع مقامات اسرائیل رسانده بودند که یک «اتفاق بزرگ از ناحیه غزه» در جریان است.

براساس این گزارش، دلمشغولی مقامات امنیتی و ارتش اسرائیل در هفته‌های اخیر به تحولات کرانه غربی معطوف بود و احتمال نمی‌دادند که حماس یک تهدید جدی باشد.

یک منبع امنیتی مصر به آسوشیتدپرس گفت: «به اسرائیل هشدار دادیم که در آینده نزدیک رویدادی در حد یک انفجار بزرگ در راه است، اما آن‌ها هشدارهای ما را دست کم گرفتند».

اسرائیل به این گزارش واکنش نشان نداده است.

مصر در درگیری‌های پیشین بین اسرائیل و حماس میانجی‌گر اصلی بود.

ارتش اسرائیل می‌گوید افراد مسلحی را که از خاک لبنان نفوذ کرده بودند، کشته است

ارتش اسرائیل روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد با حمایت بالگردهای خود حداقل دو مرد مسلح را که از مرز لبنان وارد خاک این کشور شده بودند، کشته‌ است.

در این بیانیه آمده است که بالگردهای ارتش اسرائیل همچنان در حال انجام عملیات هستند.

رادیو ارتش اسرائیل مکان این حملات را در نزدیکی شهر اسرائیلی «آدمیت» و روبه‌روی شهرهای مرزی «العالم الچائب» و «زهاجره» لبنان اعلام کرد.

یک مقام حزب‌الله لبنان نیز در این زمینه گفته که این گروه هیچ عملیاتی علیه اسرائیل انجام نداده است.

ایالات متحده: دستکم ۹ شهروند آمریکایی در جریان حملات حماس کشته شدند

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که ۹ شهروند این کشور در جریان حملات زمینی، هوایی و دریایی گروه حماس به خاک اسرائیل کشته شده‌اند.

متیو میلر در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان افزود: واشینگتن انتظار دارد که شمار کشته‌های آمریکا افزایش یابد.

او افزود که خانواده‌های شهروندان مفقودشده آمریکایی در تماس هستند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت ایالات متحده همچنان در حال بررسی گزارش‌هایی مبنی بر ربوده‌شدن اتباع آمریکایی توسط حماس است.

وزارت دفاع ایالات متحده روز یکشنبه اعلام کرد که یک ناوگروه نظامی را به شرق دریای مدیترانه در نزدیکی آب‌های اسرائیل اعزام خواهد کرد.

اتحادیه اروپا کمک‌ها به فلسطینی‌ها را متوقف می‌کند

کمیسیون اروپایی روز دوشنبه اعلام کرد بسته کمک‌های توسعه خود به فلسطینی‌ها که ارزش آن ۶۹۱ میلیون یورو است، را مورد بازنگری قرار داده و فورا همه پرداخت‌ها را متوقف خواهد کرد.

اولیور وارهلی، کمیسر اروپایی برای همسایگان اتحادیه اروپا، در یک پست ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «میزان ترور و وحشی‌گری علیه اسرائیل و مردم آن یک نقطه عطف است. هیچ فعالیتی به طور معمول دیگر در کار نخواهد بود».

شبه‌نظامیان حماس در حملات خود که مرگبارترین یورش به خاک اسرائیل در ۵۰ سال گذشته به شمار می‌رود، بیش از ۷۰۰ اسرائیلی را کشته و شمار زیادی را گروگان گرفتند.

  • کشته و زخمی شدن ده‌ها فلسطینی ساکن اردوگاه جبالیا در اثر حملات هوایی اسرائیل
  • ده‌ها تن از آوارگان فلسطینی ساکن جبالیا در پی حمله هوایی روز دوشنبه ارتش اسرائیل به این اردوگاه، کشته و زخمی شدند.
  • دست‌کم ۴۹۳ فلسطینی از روز شنبه تا کنون در نوار غزه و در نتیجه بمباران‌های اسرائیل کشته شده‌اند.

  • ادامه حملات راکتی از نوار غزه به نقاط مختلف اسرائیل
  • شبه‌نظامیان ساکن نوار غزه ظهر دوشنبه نقاطی را در اورشلیم و چند شهر دیگر در فاصله میان اورشلیم تا جنوب این کشور را هدف حملات راکتی قرار دادند. گزارش‌ها حاکی است که در بخش‌های جنوبی و مرکزی اسرائیل آژیر خطر به نشانه وقوع حمله موشکی به صدا در آمد.
  • با شنیدن این آژیر، ساکنان اورشلیم حدود ۹۰ ثانیه و در شهرهای نزدیک به غزه،‌ تنها بین نیم تا یک دقیقه فرصت دارند خود را به پناهگاه عمومی یا اتاقی امن برسانند.
  • به گفته مقامات محلی، راکتی به اورشلیم اصابت نکرده، اما بقایای یک راکت در بزرگراه شماره یک که میان اورشلیم با تل‌آویو واقع است، مشاهده شد.
  • رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که در بندر اشدود در نتیجه اصابت راکت به یک منزل مسکونی، یک زن ۵۰ ساله به شدت زخمی شد.
  • مسئولان در شهر ساحلی اشکلون هم سه مورد جراحت را گزارش کرده‌اند. همچنین یک راکت به خانه‌ای در شهر سدروت، که با غزه فاصله بسیار نزدیکی دارد، آسیب رساند.
  • ساکنان بندر هرتصلیا،‌ در شمال تل‌آویو، برای اولین بار در سه روز اخیر با شنیدن صدای آژیر خطر به پناهگا‌ه‌ها رفتند.
  • با این حال امروز راکتی به تل‌آویو و هرتصلیا که دو شهر مهم اسرائیل محسوب می‌شوند، اصابت نکرد.

  • صدور دستور محاصره کامل غزه از سوی وزارت دفاع اسرائیل
  • وزیر دفاع اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که دستور محاصره کامل غزه را صادر کرده است.
  • یوآو گالانت در نشستی در ستاد پشت جبهه اسرائیل گفت: «در غزه برق نخواهد بود، مواد غذایی نخواهد بود، سوخت نخواهد بود، همه چیز متوقف می‌شود.»
  • به گزارش یدیعوت آحرونوت، او افزود «ما با وحوش انسان‌نما روبه‌رو هستیم، و مطابق آن اقدام می‌کنیم».
  • اشاره او به رفتار شبه‌نظامیان حماس با مردم اسرائیل در حملات روز شنبه و اسیر کردن همراه با خشونت کودکان، نوزادان، دختران جوان و افراد سالخورده‌ای بود که به غزه ربوده شدند.
  • ییسرائل کاتز وزیر انرژی اسرائیل روز شنبه فرمان توقف تأمین برق غزه را که به اسرائیل وابستگی کامل دارد، امضا کرده بود.
  • حدود دو میلیون فلسطینی ساکن باریکه غزه هستند. خبرگزاری آسوشیتدپرس و روزنامه‌های گاردین و نیویورک تایمز در گزارش‌هایی از خبرنگاران خود از غزه درباره نگرانی جدی مردم این منطقه درباره سخت‌تر شدن شرایط نسبت به گذشته نوشتند.
  • حماس از سال ۲۰۰۷ بر غزه مسلط شده و تا کنون در چند عملیات نظامی با ارتش اسرائیل درگیر شده است. اما این نخستین بار است که اسرائیل عملیات علیه حماس را رسما «جنگ» توصیف می‌کند.