شامگاه چهارشنبه تا بامداد پنج‌شنبه، ۲۰ مهرماه، حملات راکتی بیشتری از غزه متوجه اسرائیل نشد. رسانه‌های اسرائیل اعلام کردند که مردم در بخش‌های جنوبی این کشور «شب آرامی» را سپری کردند. گزارشگران این رسانه‌ها این امر را ناشی از «ضربات سنگین» هوایی ارتش اسرائیل به نیروهای «یگان نخبه» حماس دانستند.

سخنگوی ارتش اسرائیل پنج‌شنبه تأیید کرد که بخشی از حملات نیروی هوایی اسرائیل به غزه بر اساس اطلاعاتی انجام می‌شود که از بازجویی‌های انجام شده از شبه‌نظامیان دستگیرشده در میان نیروهای مهاجم حماس به ‌دست آمده است.

با این حال، در ساعات بامدادی پنج‌شنبه آژیری که حملات قریب‌الوقوع راکتی را خبر می‌دهد، در نقاط مرکزی اسرائیل از جمله اطراف تل‌آویو به صدا درآمد. این آژیر در شهرهای عرب‌نشین در اسرائیل مانند طیبه نیز طنین انداخت.

به گفته رسانه‌های اسرائیل، در میان ۱۲۰۰ کشته اسرائیلی، ده‌ها تن از اعراب شهروند این کشور نیز بوده که در روز حمله به ‌دست حماس کشته شدند.

ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه از افزایش نیرو در شهرک‌های مرز شمالی در نزدیکی جنوب لبنان خبر داد.

ارتش اسرائیل همچنین اسامی ۳۱ تن دیگر از نظامیان کشته شده خود را منتشر کرد. چند سرباز دختر در میان این فهرست تازه‌اعلام‌شده بودند. شمار نظامیان و نیروهای پلیس اسرائیل که تا حال کشته شدند، حدود ۱۵۰ تن است. شباک، سازمان امنیت داخلی اسرائیل نیز مرگ دو عضو خود را اعلام کرد.

به نوشته یدیعوت آحرونوت، اگر گزارش‌های خانواده‌های اسرائیلی ملاک باشد، دست‌کم ۴۰۰ خانواده از ناپدید شدن عزیزان خود خبر داده‌اند. با این حال، این احتمال مطرح است که بخشی از آن‌ها کشته‌هایی باشند که هنوز شناسایی نشده‌اند.

ارتش روز پنج‌شنبه اعلام کرد فعلا مستندات قطعی در مورد ربوده شدن بخشی را در اختیار دارد و تا حال با ۸۰ خانواده رسما در این ارتباط در تماس بوده است. خانواده‌های ربوده‌شدگان و ناپدیدشدگان در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی از دولت، ارتش و سایر نهادهای کشورشان خشم و سرخوردگی عمیقی بیان می‌کنند.

در این میان، تایلند نیز در میان کشورهایی است که از مرگ شمار بیشتری از شهروندان خود در حمله حماس به اسرائیل خبر داد. دولت تایلند پنج‌شنبه اعلام کرد شمار کشته‌هایش به ۲۱ تن افزایش یافته است.

همبستگی با اسرائیل

شمار بیشتری از مقامات کشورهای غربی برای ابراز همبستگی با اسرائیل روز پنج‌شنبه به این کشور سفر می‌کنند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این روز با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و همتای اسرائیلی خود دیدار خواهد کرد و روز جمعه از برخی از مناطقی که هدف حمله سنگین حماس در روز شنبه گذشته قرار گرفت، بازدید خواهد کرد.

جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا روز چهارشنبه در دیدار از اسرائیل به اوفاکیم در جنوب این کشور رفت. این شهر یکی از ده‌ها نقطه‌ای بود که شبه‌نظامیان حماس روز شنبه ابتدا به آن حمله کردند، مردم را به رگبار گلوله بستند و خانه‌های بسیاری را سوزاندند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان چهارشنبه شب از مردم کشورش خواست با جامعه یهودیان آلمان همبستگی نشان داده تا آن‌ها به امنیت خود در آلمان اطمینان داشته باشند.

پلیس برلین در روزهای گذشته دیوارنوشته‌های حمایت از حماس را پاک کرده است.

بیش از ۱۲۰ دیپلمات از ۵۸ کشور نیز روز چهارشنبه در نشست همبستگی با اسرائیل که از سوی کمیته یهودیان آمریکایی برگزار شده بود، شرکت کردند. لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل خطاب به سفیران سایر کشورها در این سازمان گفت برای یک دوره طولانی نام اسرائیل به صورت «غیرعادلانه» در سازمان ملل مطرح می‌شد و این رویکرد «باید تغییر کند. حال لحظه همبستگی با اسرائیل است».

ترامپ: اسرائیل بالقوه دارد با ایران می‌جنگد، نتانیاهو مرا ناامید کرد

نخستین اظهار نظر علنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و نامزد برتر حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات سال آتی آمریکا در اسرائیل بازتاب سریعی یافت.

آقای ترامپ بامداد پنج‌شنبه گفت اسرائیل باید ناکامی اطلاعاتی هفته گذشته خود را جبران کند زیرا با نیرویی «می‌جنگد که می‌تواند بسیار قوی باشد». او توضیح داد که اسرائیل «به طور بالقوه با ایران می‌جنگد».

دونالد ترامپ همچنین در خصوص فرمان خود در خصوص از بین بردن قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران گفت، آمریکا سلیمانی را حذف کرد اما نتانیاهو سعی کرد این کار را به حساب خود بگذارد و آمریکا از این رفتار نخست‌وزیر اسرائیل سرخورده شد.

در این میان، در پی تأکیدهای رئیس‌جمهور آمریکا بر ایستادگی کشورش در کنار اسرائیل، از جمله در سخنرانی چهارشنبه جو بایدن در میان آمریکاییان یهودی، روزنامه العربی الجدیده که مالکیت قطری دارد، به نقل از نیروهای حزب‌الله عراق و نزدیک به نیروی قدس سپاه پاسداران نوشت اگر آمریکا در جنگ غزه دخالت کند، پایگاه‌های آمریکا و مزدورانش «منفجر خواهد شد».

سخنرانی احساسی جو بایدن در ایستادگی قاطعانه کشورش در کنار اسرائیل با تقدیر مقامات اسرائیل پاسخ گرفت و کارشناسان نظامی اسرائیل آن را چراغ سبز آمریکا به عملیات گسترده اسرائیلی علیه حماس درغزه توصیف کردند.

وضعیت فلسطینیان:

همزمان با رویدادهای غزه، برخی گزارش‌ها در بامداد پنج‌شنبه از درگیری میان فلسطینیان در منطقه جنین در شمال کرانه باختری خبر دادند. رسانه‌های اسرائیل در این ارتباط گفتند شمار بیشتری نیروی اسرائیلی به این منطقه اعزام شده است.

اسرائیل از آغاز عملیاتی که در پاسخ «طوفان الاقصی» آن را «شمشیرهای آهنین» نامیده، دست‌کم ۱۵۰ فلسطینی را در شرق اورشلیم و نقاط مختلف کرانه باختری بازداشت کرده و چند تن عرب تابع خود را نیز که در حمایت از حمله حماس مطالبی در فضای مجازی منتشر کرده بودند، از کار برکنار کرده است.

وزارت بهداشت فلسطینی بامداد پنج‌شنبه اعلام کرد که شمار کشته‌ها در بمباران‌های پنج روز نخست جنگ به ۱۲۰۰ تن رسیده و پنج هزار و ۶۰۰ نفر نیز زخمی هستند. به ادعای این وزارتخانه، ۵۱ تن آن‌ها در طول یک ساعت کشته شدند.

سازمان ملل متحد اعلام کرد تا بامداد پنج‌شنبه بیش از ۳۳۰ هزار تن از ساکنان غزه از خانه خود رفته‌اند.

گزارش‌ رسانه‌های منطقه حاکی از تماس‌هایی برای ایجاد دالانی امن است تا شمار بیشتری از مردم غزه بتوانند به مصر بروند. هرچند مصر برای پذیرش شمار زیادی از فلسطینیان در یک بازه زمانی کوتاه ابراز آمادگی نکرده اما روز چهارشنبه صدها تن از غزه خود را با اتوبوس و خودرو به آن سوی مرز در خاک مصر رساندند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردانی روز پنج‌شنبه در اردن با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن و نیز با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا دیدار می‌کند.

در صورت از بین رفتن دولت حماس در غزه، احتمال حضور دولت وابسته به تشکیلات خودگردانی در این باریکه پس از آن‌که ۱۶ سال پیش در پی کودتای داخلی فلسطینی از قدرت رانده شد، مطرح شده است.