• تعداد قربانیان جنگ از ۳ هزار نفر گذشت
  • براساس آخرین آمار وزارت بهداشت غزه، دستکم هزار و ۹۰۰ فلسطینی در اثر حملات اسرائیل در غزه کشته شدند که ۶۱۴ نفر از آنها کودک و ۳۷۰ نفر، زن بوده‌اند. علاوه بر این وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که دست کم ۱۶ فلسطینی در کرانه باختری به ضرب گلوله کشته شده‌اند. به گزارش ارتش اسرائیل بیش از ۱۲۰ غیرنظامی اسرائیلی در اسارت حماس قرار دارند. روز گذشته ارتش اسرائیل اعلام کرد که در پی حمله غافلگیرانه حماس به این کشور دست کم ۱۳۰۰ غیرنظامی و سرباز کشته شدند. جاناتان کنریکوس، سخنگوی ارتش اسرائیل افزود که بیش از ۳ هزار نفر نیز در این حملات زخمی شده‌اند. سازمان ملل در تازه‌ترین گزارش خود از جنگ در غزه اعلام کرد که با گذشته یک هفته از این جنگ بیش از ۴۰۰ هزار نفر از خانه‌های خود در غزه آواره شده اند.
  • فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر خواهان «آتش بس فوری» شد
  • فدراسیون بین المللی حقوق بشر با انتقاد از جابجایی اجباری جمعیت غزه آن را رد کرد و خواهان «آتش‌بس فوری» شد. این فدراسیون اعلام کرد که اخراج و جابجایی اجباری ساکنان شمال نوار غزه به دستور اسرائیل را رد می‌کند. شبکه الجزیره به نقل از این فدراسیون نوشته است که خواستار آتش بس فوری، رفع محاصره و پایان دادن به «مجازات دسته جمعی» ساکنان نوار غزه هستیم.
  • بمباران‌های اسرائیل: مجازات دسته‌جمعی
  • به گزارش منابع بیمارستانی در غزه، در کمتر از ۲۴ ساعت منتهی به شنبه، حمله‌های هوایی اسرائیل دست‌کم ۲۵۶ تن از جمله ۲۰ کودک را کشتند و یک هزار و ۷۸۸ تن دیگر را مجروح کردند. خبرگزاری فلسطینی وفا همچنین گزارش داد که نیروهای اسرائیلی محله تل الهوای شهر غزه و بیمارستان القدس متعلق به صلیب سرخ را هدف قرار داده‌اند که صدها خانواده در آنها برای فرار از بمباران‌های اسرائیل پناه گرفته بودند. به گزارش وفا، حمله‌های هوایی ده‌ها خانه و ساختمان مسکونی را در سرتاسر نوار غزه تخریب کرده است. به علاوه، بیمارستان‌های ناصر و ابو یوسف نجار در جنوب باریکه به دلیل صدمه‌های ناشی از حمله‌های اسرائیل دیگر توانایی درمان مجروحان را ندارند. کارشناسان سازمان ملل دو روز پیش هشدار دادند که حمله‌های اسرائیل به غزه معادل مجازات دسته‌جمعی است. به گفته سازمان ملل، ۱۳۰۰ ساختمان در غزه در حمله‌های اسراییل تخریب شده‌اند. ماده ۳۳ بخش چهار کنوانسیون ژنو درباره مجازات دسته‌جمعی می‌نویسد: هیچ شخص محافظت‌شده‌ای نباید به خاطر جرمی که خود او شخصاً مرتکب نشده، مجازات شود. مجازات‌های جمعی و همچنین تمهیدهای رعب‌افکنی و تروریسم ممنوع هستند. همزمان ارتش اسرائیل مدعی شد که در حمله‌های هوایی‌اش به شهر غزه مراد ابو مراد، فرمانده ارشد نظامی حماس را کشته است. به گفته ارتش اسرائیل، مراد ابو مراد در حمله اسرائیلی‌ها به مرکز عملیات هوایی حماس کشته شده است.
  • یک‌هزار و ۳۰۰ ساختمان در نواز غزه ویران شده است
  • سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد که پس از نزدیک به یک هفته بمباران شدید توسط نیروهای اسرائیلی، بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ ساختمان در نوار غزه ویران شده است. آژانس بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده که «۵۵۴۰ واحد مسکونی در این ساختمان‌ها ویران شده و نزدیک به ۳۷۵۰ خانه دیگر به حدی آسیب دیده که غیرقابل سکونت است.» در بیانیه آژانس بشردوستانه سازمان ملل آمده که میزان دقیق آوارگان داخلی در نوار غزه مشخص نیست و به نقل از وزارت بهداشت فلسطینی، افزوده شده «خودروهای کسانی که از شمال خارج شده بودند مورد اصابت قرار گرفت و بیش از ۴۰ نفر کشته و ۱۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.» در این بیانیه آمده که «این حوادث باعث شد بسیاری از مردم تلاش‌های خود برای خروج را کنار بگذارند و به خانه‌هایشان بازگردند.»
  • عربستان گفتگوهای عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل را متوقف کرد
  • یک منبع نزدیک به دولت عربستان سعودی روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که ریاض در بحبوحه جنگ اسرائیل و حماس تصمیم گرفته است گفتگوها در خصوص عادی‌سازی احتمالی روابط خود با اسرائیل را متوقف کند. این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر منطقه‌ای خود به خاورمیانه در ریاض به سر می‌برد. این منبع گفت که نظام پادشاهی عربستان تصمیم متوقف کردن مذاکرات عادی‌سازی روابط با اسرائیل را به اطلاع به مقامات آمریکایی رسانده است.
  • روسیه برای آتش بس قطعنامه داد
  • روز جمعه در سازمان ملل، روسیه خواستار آزادی امن همه گروگان‌ها شد و در عین حال آمریکا را مسئول درگیری‌های جاری دانست. همچنین سفیر روسیه در سازمان ملل خواستار «آتش بس دوستانه» در نوار غزه و اسرائیل شد.  براساس پیش‌نویس قطعنامه روسیه که به شورای امنیت ارائه شده، کرملین خواستار آتش بس «فوری» و آزادی امن همه گروگان‌ها شده و «به شدت تمام خشونت‌ها و خصومت‌ها علیه غیرنظامیان و همه اقدامات تروریستی را محکوم می‌کند». واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه پس از نشست غیرعلنی شورای امنیت گفت: «ما متقاعد شده‌ایم که شورای امنیت باید برای پایان دادن به خونریزی‌ها و از سرگیری مذاکرات صلح با هدف ایجاد یک کشور فلسطینی، همانطور که مدت‌ها پیش قرار بود انجام دهد، اقدام کند.»
  • نمایندگی روسیه در سازمان ملل قطع آب و برق غزه یادآور محاصره لنینگراد در جنگ جهانی دوم دانسته است.
  • به گزارش منابع دولتی جمهوری اسلامی حماس در بیانیه‌ای از پیش‌نویس قطعنامه روسیه استقبال کرده است.
  • اتحادیه اروپا: تخلیه شمال غزه «کاملا غیرممکن» است
  • جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه گفت دستور اسرائیل برای تخلیه بیش از یک میلیون نفر از شمال غزه در یک روز «کاملا غیرممکن» است. بورل که به چین سفر کرده است در کنفرانسی مطبوعاتی در پکن گفت: «من به نمایندگی از موضع رسمی اتحادیه اروپا می‌گویم … اجرای (طرح تخلیه) کاملا غیرممکن است.»  او اضافه کرد: «تصور اینکه بتوانید یک میلیون نفر را در ۲۴ ساعت در موقعیتی مانند غزه جا به جا کنید، تنها می‌تواند یک بحران انسانی باشد.»
  • ارتش اسرائیل می‌گوید: فرمانده حماس که رهبری حمله به جنوب اسرائیل را بر عهده داشت کشته شد
  • ارتش اسرائیل می‌گوید: فرمانده حماس که رهبری حمله به جنوب اسرائیل را بر عهده داشت کشته شد نیروی هوایی اسرائیل گفته است که علی قاضی، فرمانده حماس که حمله مرزی شنبه گذشته به شهرک‌های اسرائیلی را رهبری می‌کرد، کشته است. ارتش اسرائیل گفت که علی قاضی در یک حمله پهپادی در پی تلاش‌های اطلاعاتی نهاد امنیتی شین‌بت و اداره اطلاعات نظامی کشته شد.
  • نماینده پارلمان بریتانیا، دولت این کشور را به همدستی بالقوه در جنایت جنگی متهم کرد
  • یک نماینده محافظه کار بریتانیایی به دولت این کشور اطلاع داد که در حال برنامه‌ریزی برای پیگیری پرونده حقوقی از جمله ارجاع به دادگاه کیفری بین‌المللی به دلیل همدستی در جنایات جنگی اسرائیل در غزه است. کریسپین بلانت، نماینده مجلس ردهیل و رییس سابق کمیته منتخب سیاست خارجی این نامه را به جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه و ریشی سوناک نخست وزیر بریتانیا نوشته است.  او به مقامات دولتی درباره حمایت آنها از اقدامات دولت اسرائیل در شرایط بروز جنایت جنگی و جنایات علیه بشریت هشدار داد. آقای بلانت پیش از این به حزب حوزه انتخابیه خود گفته بود که از انتخابات آینده کناری‌گیری خواهد کرد. 
  • فیلمبردار رویترز در جنوب لبنان با شلیک ارتش اسرائیل کشته شد
  • در جنوب لبنان، یک خودرو که چندین خبرنگار بین‌المللی سوار بر آن بودند، هدف شلیک ارتش اسرائیل قرار گرفت. این حمله اسرائیل، فیلمبردار خبرگزاری رویترز را کشت و شش خبرنگار دیگر را مجروح کرد. رویترز در بیانیه‌ای کوتاه خبر کشته شدن عصام عبدالله (Issam Abdallah)، خبرنگار تصویری خود را تایید کرد و نوشت: «با اندوهی عمیق دریافتیم فیلمبردار ما، عصام عبدالله، کشته شده است». در زمان شلیک به این ماشین، عبدالله در حال ارسال مستقیم ویدیویی زنده به رویترز بود. رویترز می‌گوید در جست‌وجوی اطلاعات بیشتر است و «با همکاری مقامات محلی به دنبال اطلاعات بیشتر هستیم و از خانواده و همکاران عصام حمایت می‌کنیم». رویترز همچنین اعلام کرد که دو خبرنگا آن‌ها، ثائر السودانی (Thaer Al-Sudani) و ماهر نزهه (Maher Nazeh) در میان مجروحان هستند. تلویزیون الجزیره هم اعلام کرد ایلای رخیا (Elie Brakhya) و کارمن جوخدار (Carmen Joukhadar) هم از کارمندان این شبکه در میان مجروحان هستند. خودرو این خبرنگاران در گذر تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و ارتش اسرائیل هدف قرار گرفت.
  • شبکه الجزیره گفته‌ است دو خبرنگارش که در این اتفاق مجروح شده‌اند، جلیقه‌هایی پوشیده بودند که بر روی آنها نوشته شده بود «پرس». ‌ این شبکه اسرائیل را مسئول می‌داند و خواسته است آنهایی که پشت این «عمل مجرمانه» بوده‌اند پاسخگو باشند:‌ «با وجود حضور تیم خبرنگاران به خودرو خبرنگاران ما حمله کردند. آنها به همراه تیمی از خبرنگاران بین‌المللی در نقطه مورد توافق بودند که به آنها حمله شد. »‌
  • همه اسرائیلی هستند…
  • روزنامه ی دست راستی «ولت ام زونتاگ» در آلمان تمام صفحه ی اول شماره ی روز شنبه خود را به اسامی قربانیان اسرائیلی جنگ اختصاص داد. در این فهرست طولانی حتی نام یک فلسطینی دیده نمی شود. در قسمت سیاه رنگ وسط نوشته شده است: «نام آن ها؛ بیشتر از ۱۳۰۰ نفر انسان در حمله ی وحشیانه ی حماس به اسرائیل کشته شدند».