وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب دوم اردیبهشت ماه با اشاره به «تشدید اقدامات تخریبی رسانهای علیه [این وزارت] و تیم مذاکراتی در وین» بیانیۀ تندی که نشان از تنشهای شدند داخلی میان حلقههای رقیب در درون حکومت دارد، صادر کرد. این بیانیه با توسل به برخی اظهارات آیتالله خامنهای در بارۀ گفتگوهای اتمی و «اعضای تیم» مذاکره کننده، «اقلیتی کوچک ولی پرهیاهو» و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را به «انتشار اخبار تحریف شده و مجعول» متهم میکند و آنان را «بی تقوا» توصیف میکند.
بیانیۀ وزارت امور خارجۀ ایران با اشاره به مذاکرات جاری در وین و «تلاش سختِ» هیئت مذاکره کننده برای «رفع تحریمهای طالمانه»، به «اقلیتی کوچک ولی پُرهیاهو» اشاره دارد که «در یک بزنگاه تاریخی بر علیه خواست و منافع ملت قدم بر میدارند و هرآنچه در توان دارند را برای هدف قرار دادن نمایندگان ایران در رویارویی دیپلماتیک وین، به میدان آوردهاند».
این «اقلیت کوچک» بر اساس این بیانیه «از پخش مستندنماهای سریالی و نمایش نخنمای رسانهای «درز» اطلاعات تحریفشده و غلط گرفته تا توهین، تخریب و بهتان» به اعضای تیم مذاکره کننده اَبا ندارد. تیمی که بر اساس این نوشته رهبر انقلاب آنان را «صادق»، «امین» و «بچههای انقلاب» خواندهاست.
این بیانیه به جریانی اشاره دارد که «همزمان با گفتوگوها در وین، هر شب نمایندگان این مرز و بوم را هدف حملههای بیامان و ناجوانمردانه قرار داده، با “گاندو” تیم مذاکرهکننده را جمعی نفوذی و ساده لوح میخواند، با “فروشنده” آنان را انشاء بنویس اندیشکدهای خارجی به تصویر میکشد و در “قرارداد 1919” آنان را با دولتمردان خائن قاجار مقایسه میکند».
این بیانیه «شبکه انگلیسیزبان صدا و سیما» را «با اهداف کاملاً سیاسی داخلی» به «انتشار اخبار تحریف شده و مجعول در خصوص محتوای گفت وگوها به زبان انگلیسی مذاکره کنندگان را در برابر حریف تخریب کرده و به تلاشهای دیپلماتیک لطمه میزند» و «در بدعتی حیرتانگیز به جدل با مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی ایران میپردازد».
وزارت امور خارجه تاکید میکند که «این جریان سیاسی […] با رانت آشکار رسانهای، و ظاهرا به واسطه بغض و کینهای نابجا […] کشفیات خیالی را […] در بوق و کرنا میکنند» و با «بی تقوایی عزت سوز و در خوشبینانه ترین حالت، کم اطلاعی و سادهدلی بیش از حد» به «انتشار دروغ های شاخدار» میپردازد.
وزارت امور خارجه وعده میدهد که «به زودی […] بخشی از اسناد غیرمحرمانه مذاکرات برجام» از ٢١ مهر تا ١٢ اسفند ١٣٩٢ را منتشر کند و نشان دهد «تا چه میزان برجام و چارچوب آن ماحصل ابتکار و قدرت تیم ایرانی است». وزارت امور خارجه امیدوار است با انتشار این اسناد و تاکید بر «مبنای فکری» تدوین برجام «سیه روی شود آن که در او غش باشد».
وزارت امور خارجه این جریان را «در داخل» هم پیمان و همنوای اسرائیل، «منافقین و ورشکستگان سیاسی» میداند که هدف آنان جلوگیری «از تکرار تجربه بهبود فضای اقتصادی و بینالمللی ایران» است که به گمان این وزارت «تا پیش از خروج آمریکا از برجام در همه بخشهای جامعه ایران مشهود بود».
به باور وزارت امور خارجه «دو سوء برداشت عامل این حجم از مطالب علیه تیم مذاکرهکننده» است. نخست «اینکه برخی براین گمانند که موفقیت در احیا برجام و کاهش فشارهای تحریمی، دارای اهداف انتخاباتی است»، درحالی که هدف مذاکره کنندگان تنها «رفع موانع تحریمی مردم» است که «وظیفه حیاتی هر شخصی است که مسئولیت دارد».
دومین سوء تفاهم براساس بیانیۀ وزارت امور خارجه اینست که برخی گمان میبرند که «احیا برجام به معنای دوستی ایران و ایالات متحده است و این روایت سادهلوحانه را ترویج میکنند که برجام محملی برای بازگشت آمریکا به ایران است» حال آنکه برجام «چیزی بیش از توافق برای حل یک تنش پرهزینه» نیست و «معاهده اخوت میان ایران و آمریکا» به شمار نمیآید.
وزارت امور خارجه از «تمامی جریانها و منتقدانی که شاید به گفتوگوهای وین نگاهی انتخاباتی و سیاسی داشته باشند»، توصیه میکند «سیاست خارجی و امنیت ملی را دستمایه رقابت سیاسی قرار نداده و […] اعتبار کشور را به بازی نگیرند».