در ادامه بمباران نوار غزه توسط اسرائیل، منابع پزشکی فلسطینی روز یکشنبه ۷ آبان اعلام کردند که آمار قربانیان حملات هوایی و موشکی اسرائیل به غزه به بیش از ۸ هزار کشته و ۲۰ هزار زخمی افزایش یافته است. همزمان، هزاران خانواده در این باریکه بیخانمان شده و اکثریت آنان به مدارس آنروا سازمان ملل متحد پناه داده شدند. خبرگزاری فلسطین وفا اعلام کرد، اسرائیل سحرگاه امروز یکشنبه مناطق مختلف نوار غزه را به شدت بمباران کرد که طی آن دهها تن کشته و صدها تن دیگر زخمی و بسیاری از قربانیان زیادی هنوز زیر آوار هستند. این در حالی است که جنگندههای اسرائیلی برای دومین شب متوالی به بمباران شدید مناطق مختلف نوار غزه ادامه میدهند. منابع پزشکی فلسطینی با بیان اینکه نیمی از قربانیان از کودکان و زنان بودند، خاطرنشان کردند که بیش از ۱۵۰۰ نفر نیز در میان بمبارانها و آوارها مفقود شدهاند.
هجوم به انبارهای امدادرسانی سازمان ملل در غزه
تخمین زده می شود که «هزاران» نفر به دومین مرکز بزرگ در دیرالبلاح، جایی که ذخایر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در آن جا انبار و توزیع می شود، هجوم برده اند. آژانس امدارسانی پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) تایید کرده که این حمله در طول روز انجام شده است. اقلامی که به سرقت رفتهاند شامل آرد گندم و محصولات بهداشتی است. هر چند آژانس مایل بود که تاکید کند که «سوختی از این انبار برده نشده است.» آنروا مشخص نکرده که آیا ندابیر امنیتی در سایر انبارها در غزه تشدید خواهد شد یا خیر. تاکنون بیش از ۸۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه اجازه ورود به غزه را از طریق گذرگاه رفح پیدا کردند. اسرائیل اجازه ارسال سوخت به غزه را رد کرده و می گوید که حماس می تواند از آن برای مقاصد نظامی خود استفاده کند. شماری از کشورها از جمله بریتانیا، آمریکا حماس را سازمانی تروریستی می دانند.
حماس میگوید با نیروهای اسرائیلی در چند نقطه از غزه درگیر شده است
گردان عزالدین قسام- شاخه نظامی حماس- در حساب خود در پیامرسان تلگرام اعلام کرده با نیروهای اسرائیلی و خودروهای زرهی آنها در شمال غربی غزه درگیر شده است. این حساب دیشب گزارشهایی درباره نبرد با نیروهای اسرائیلی در شرق غزه منتشر کرد. دیروز هم گزارشهای مشابهی از همان حساب تلگرام در مورد نبرد در شمال غرب غزه منتشر شده بود. ارتش اسرائیل اعلام کرده نیروهایش در غزه هستند و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هم دیشب گفت که فرماندهان اسرائیلی در نقاط مختلف نوار غزه مستقر شدهاند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ «میزان رنج انسانی» را در غزه «تحملناپذیر» توصیف کرد و خواستار «توقف» آن شد
کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) با اشاره به «میزان تحملناپذیر رنج انسانی» در نوار غزه خواستار توقف این وضعیت شد. به گفته کمیته بینالمللی صلیب سرخ این «غیرقابل قبول است که در میانه بمباران گسترده اسرائیل، غیرنظامیان در غزه هیچ مکان امنی ندارند که بروند». کمیته بینالمللی صلیب سرخ گفت در حال حاضر «هیچ اقدام بشردوستانه متناسبی» وجود ندارد و این وضعیت را «شکستی فاجعهآمیز» خواند که «جهان نباید آن را تحمل کند». دانیل هاگاری سخنگوی ارتش اسرائیل در یک بیانیه ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد گفت که مصر و آمریکا کمکهای بشردوستانه خود به غزه را افزایش خواهند داد اما او هشدار اسرائیل به غیرنظامیان در شمال غزه را تکرار کرد و فلسطینیان خواست به جنوب حرکت کنند که به گفته او منطقه امنتری است.
اسرائیل اطراف بزرگترین بیمارستان غزه را بمباران کرد
هواپیماهای جنگی اسرائیل بامداد یکشنبه اطراف بزرگترین بیمارستان غزه که مملو از بیماران و دهها هزار فلسطینی بی سرپناه است، بمباران کردند. آسوشیتدپرس گزارش داد اسرائیل بدون ارائه شواهد زیادی گفته است حاکمان حماس یک پست فرماندهی در زیر بیمارستان دارند. این حملات یک روز پس از آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، “مرحله دوم” جنگ اسرائیل علیه حماس را اعلام کرد. تانکها و پیاده نظام در آخر هفته به غزه حمله کردند و مقامات اسرائیلی آن را یک حمله زمینی گسترده توصیف کردند، بمباران ها – که توسط ساکنان غزه به عنوان شدیدترین بمباران ها توصیف شده است – در اواخر روز جمعه اکثر ارتباطات را در این منطقه از بین برد و ارتباط ۲.۳ میلیون نفر از مردم این منطقه محاصره شده را از جهان قطع کرد. به گفته شرکتهای مخابراتی محلی، گروه حمایت از دسترسی به اینترنت NetBlocks.org و تأییدیههای موجود، ارتباطات برای بسیاری از مردم غزه در اوایل روز یکشنبه برقرار شد. ساکنان غزه به آسوشیتدپرس گفته اند حملات هوایی اخیر اکثر جاده های منتهی به بیمارستان شفا در شهر غزه، در بخش شمالی قلمرو محاصره شده را ویران کرده است. محمود الساوه که در بیمارستان پناه گرفته است، از طریق تلفن پیام داد: «دستیابی به بیمارستان به طور فزاینده ای دشوار شده است. “به نظر می رسد آنها می خواهند ارتباط آن با منطقه را قطع کنند.” عبدالله سید یکی دیگر از ساکنان شهر غزه گفت که بمباران دو روز گذشته اسرائیل “خشونت آمیزترین و شدیدترین” بمباران ها از زمان آغاز جنگ بوده است. آسوشیتدپرس می نویسد ارتش اسرائیل در مورد حملات به اطراف بیمارستان شفا پاسخی نداده است.
رویترز: مذاکرات بین اسرائیل و حماس به میانجی گری قطر ادامه دارد
رویترز به نقل از یک منبع گزارش داده است با وجود تشدید حملات اسرائیل به غزه، روز شنبه مذاکرات با میانجیگری قطر بین اسرائیل و حماس با هدف کاهش تنش در غزه ادامه یافته است. این منبع که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت مذاکرات شکست نخورده، اما با “سرعت بسیار کندتر” نسبت به قبل از تشدید تنش ها از عصر جمعه انجام می شود. قطر بیش از سه هفته است که در پشت پرده با مقامات حماس و اسرائیل برای توقف جنگ و آزادی گروگان ها مشغول مذاکره است. میانجیگری قطر در هفته گذشته منجر به آزادی دو گروگان آمریکایی، یک مادر و دختر و دو زن مسن اسرائیلی شد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز شنبه گفت تلاش ها برای آزادی گروگان ها حتی در زمان حمله زمینی به غزه ادامه خواهد داشت. نتانیاهو گفت: ما از هر امکانی برای بازگرداندن آنها به خانه استفاده خواهیم کرد. پیش از این، شاخه مسلح حماس گفته بود که به توافق با اسرائیل بر سر گروگانها نزدیک شده است، اما اسرائیل مانع ایجاد می کند. ابوعبیده، سخنگوی گردان های عزالدین القسام نیز در یک سخنرانی ویدئویی گفت که این گروه تنها در صورتی همه گروگان های خود را آزاد می کند که اسرائیل تمامی اسرای فلسطینی را آزاد کند.
خلاصه آخرین خبرها
به گزارش رسانه های فلسطینی، ارتباطات تلفنی و اتصال اینترنتی به تدریج در ساعات اولیه صبح یکشنبه به نوار غزه بازگشت. از بین رفتن ارتباطات تلفنی و اینترنتی غزه را در جمعه شب در میان شدیدترین بمباران هوایی جنگ تا کنون، غزه را از جهان جدا کرد. ۲.۳ میلیون نفر غزه ای پس از قطعی برق و تمام شدن سوخت ژنراتورها در تاریکی ماندند. به گفته هلال احمر فلسطین، هیچ کمک بین المللی روز شنبه وارد نوار غزه نشده است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل شنبه شب گفت ارتش “مرحله دوم” جنگ را آغاز کرده که هدف آن “از بین بردن توانایی های نظامی و دولتی حماس و بازگرداندن گروگان ها به خانه” است. او گفت: «نبرد در نوار غزه سخت و طولانی خواهد بود. این دومین جنگ استقلال ماست.»
نتانیاهو شامگاه شنبه در پی اعتراض بستگان گروگان ها در مقابل وزارت دفاع در تل آویو با خانواده های گروگان ها دیدار کرد. مشخص نیست او چه تضمینی به خانواده ها می دهد، زیرا به نظر می رسد هیچ برنامه ای برای مذاکره جهت مبادله زندانیان یا توقف حملات وجود ندارد.
منابع آگاه به آکسیوس گفتند، خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی قرار است روز دوشنبه به واشنگتن سفر کند. این دیدار از مدت ها قبل برنامه ریزی شده بود، اما زمانی اعلام شد که نتانیاهو از آغاز “مرحله دوم” جنگ خبر داد. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی روز سهشنبه در تماسی تلفنی درباره تلاشها برای جلوگیری از گسترش درگیری اسرائیل و حماس گفتگو کردند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر قطر برای گفتگو درباره جنگ دیدار کرد. گوترش روز شنبه در توئیتی نوشت: «من به دوحه آمدم تا از نخست وزیر سپاسگزاری، قدردانی و حمایت کامل خود را از ابتکارات میانجیگرانه خستگی ناپذیر قطر، یعنی آزادی گروگان های نگهداری شده در غزه ابراز کنم.
در پی اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در یک گردهمایی حامی فلسطینیان که در آن اسرائیل را “اشغالگر” خواند، الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل دستور بازگشت دیپلمات های اسرائیلی از ترکیه را صادر کرد. کوهن روز شنبه در توئیتی نوشت: «با توجه به اظهارات سنگینی که از ترکیه شنیده می شود، دستور بازگشت نمایندگان دیپلماتیک را به منظور ارزیابی مجدد روابط بین اسرائیل و ترکیه صادر کردم.»