فریبا عادلخواه که بیش از سه سال و نیم از جمله در جریان اعتراضات سراسری اخیر در ایران زندانی بود، به خبرگزاری فرانسه گفت این اعتراضات «نه تنها جامعه ایران، بلکه داخل زندان‌هایش را نیز تغییر داد.»

او از جمله در این مصاحبه توضیح داد که پیش از این، در زندان اوین، زندانیان زن به هنگام ورود مأموران به بندها یا زمان رفتن به بیمارستان، باید حجاب اجباری بر سر می‌کردند، اما پس از آغاز اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در ایران، در این زندان «تقریباً هیچ‌یک از زندانیان زن، دیگر به هنگام ورود یک مأمور مرد، حجاب سر نکردند».

این پژوهشگر شصت و چهار ساله افزود که اکثر زندانیان پس از آغاز اعتراضات با هم ترانه‌های انقلابی می‌خواندند.

خانم عادلخواه پیشتر نیز در جریان حضورش در مؤسسه مطالعات سیاسی پاریس، محل کارش، درباره دوران زندان در ایران گفته بود که جنبش «زن، زندگی، آزادی»، شادی بزرگی برای او در دوران تاریک زندان بود.

او در سخنانی درباره اعتراضات سراسری ایران پس از جان باختن مهسا امینی گفت: «ما از اتفاقی که بیرون می‌افتاد بسیار خوشحال بودیم.»

خانم عادل‌خواه خرداد سال ۱۳۹۸ در جریان سفر به ایران بازداشت و سپس به اتهامات امنیتی به پنج سال زندان محکوم شد. او بهمن پارسال از زندان اوین آزاد شد، اما چند ماه طول کشید تا او بتواند از ایران خارج شود.

این محقق در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه اضافه کرد که در بند زنان اوین، زندانیان سیاسی و عقیدتی از گروه‌های مختلف از جمله فعالان حقوق بشر، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری، نمایندگان اقلیت‌های دینی و دیگران محبوسند، اما اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» همه را با هم «متحد کرده بود».

او با اشاره به شکنجه‌های روانی در دوران زندان، تأکید کرد که هنوز نمی‌داند به چه دلیلی در ایران بازداشت شده بود.

عادلخواه گفت: «رژیم، اعمالی را که مجرمانه نیستند جرم می‌داند، به همین دلیل در نهایت همه ما از نظر او مخالفش هستیم.»

این پژوهشگر پیشتر گفته بود که در زندان و در مواقع بازجویی، «شب‌های کاملی را به نوشتن گذراندم تا به بازجویانم بفهمانم که من آن چیزی که شما فکر می‌کنید نیستم، یعنی جاسوس».

جمهوری اسلامی متهم است که شهروندان خارجی و دوتابعیتی را با انگیزه‌های سیاسی به صورت خودسرانه بازداشت می‌کند تا در قبال درخواست‌ها برای آزادی آنها، خواسته‌هایی را از دولت‌های خارجی مطرح کند.

فعالان حقوق بشر و زندانیان دوتابعیتی پیشین بارها این سیاست «گروگانگیری» جمهوری اسلامی را محکوم کرده‌اند.

در جریان اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» روند بازداشت شهروندان خارجی سرعت گرفت و مقام‌ها از دستگیری ده‌ها تبعه خارجی یا دوتابعیتی خبر دادند.