خانواده نرگس محمدی در صفحه اینستاگرام او، از اعتصاب غذای این فعال حقوق بشر در زندان اوین خبر دادند. “تعلل و عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانیان بیمار” و “اعتراض به حجاب اجباری در زندان” از دلایل اعتصاب عنوان شده است.
صفحه اینستاگرام نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که توسط نزدیکانش اداره میشود، روز دوشنبه، ۱۵ آبان از اعتصاب غذای این فعال حقوق بشر در زندان اوین خبر داد.
“سیاست جمهوری اسلامی برای تعلل و عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانیان بیمار و از دسترفتن سلامتی و جان انسانها” و سیاست یا “مرگ” یا “حجاب اجباری “برای زنان ایران از دلایل اعتصاب غذای این فعال حقوق زنان ذکر شده است.
خانواده این فعال سیاسی محبوس در اوین ضمن ابراز نگرانی از وضع جسمانی و سلامتش اعلام کردهاند که پس از یک هفته پیگیریهای او و وکیلش از مراجع قضایی تا امروز، دادستان با اعزام او به مرکز درمانی و صدور مجوز در این خصوص مخالفت کرده است. در حالیکه نرگس محمدی طبق تشخیص پزشک معتمد سازمان زندانها، از یک هفته پیش نیاز به اعزام اورژانسی به مرکز قلب و ریه دارد.
همچنین طبق متنی که روز دوشنبه (۲۰ شهریور / ۱۱ سپتامبر) در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی منتشر شد، او طی تماسی تلفنی از زندان خبر داد زمانیکه بهعنوان همراه یکی از همبندیهایش به بهداری زندان اوین مراجعه کرده بود، بهدلیل خودداری از سر کردن حجاب اجباری مورد توهین و ضرب و شتم مأموران قرار گرفته و با خشونت به زندان برگردانده شد.
کمیته نوبل در نروژ جمعه، ۱۴ مهر، در بیانیهای نرگس محمدی را بهدلیل “مبارزه علیه سرکوب زنان و تلاش برای تقویت و تحکیم حقوق بشر و آزادی برای همگان” شایسته دریافت این جایزه اعلام کرد.
بریت ریس- اندرسون، رئیس کمیته نوبل، در سخنان خود گفت که شعار “زن زندگی آزادی” معترضان “بهدرستی بیانگر فداکاری و کارنرگس محمدی است.”
ریس-اندرسون با بیان این که “مبارزه شجاعانه محمدی با هزینههای سنگین شخصی توام بوده” یادآور شد که او مجموعاَ ۱۳ بار بازداشت شده و پنجبار حکم محکومیت گرفته است. رئیس کمیته نوبل صلح از حکومت ایران خواست که نرگس محمدی را آزاد کند تا او بتواند شخصا در اوایل دسامبر در نروژ این جایزه را دریافت کند.
نرگس محمدی درباره دریافت جایزه صلح نوبل در پیامی که روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد از او دریافت کرده، گفته بود که حمایت جهانی و بهرسمیتشناختن تلاش او برای حقوق بشر او را “مصممتر، مسئولیتپذیرتر، پرشورتر و امیدوارتر میکند”.
او همچنین نوشت که امیدوار است این به رسمیتشناختن، “اعتراضات ایرانیان برای تغییر را قویتر و سازماندهیشدهتر کند”.
محمدی این پیام را با عبارت “پیروزی نزدیک است” به پایان برده بود.