برنامه توسعه سازمان ملل متحد، یکشنبه ۲۱ آبان پس از گزارشهای اولیه مبنی بر بمباران روز گذشته مقر سازمان ملل در شهر غزه که منجر به کشته و زخمی شدن شمار زیادی از مردم شد، تاسف عمیق خود را ابراز کرد. در بیانیه این برنامه آمده است: «تداوم تراژدی مرگ و زخمیشدن غیرنظامیان که به این درگیری کشانده شدهاند، غیرقابل قبول است و باید متوقف شود.» در ادامه بیانیه آمده است: «غیرنظامیان، زیرساختهای غیرنظامی و حرمت تأسیسات سازمان ملل باید همواره مورد احترام و محافظت قرار گیرند و قوانین بینالمللی بشردوستانه از جمله اصول تشخیص، تناسب و احتیاط در حملات باید رعایت شود.» به گزارش خبرنگار «العربیه»، در حالی که بمباران غزه توسط اسرائیل ادامه دارد، ارتش با استفاده از پوشش شدید آتش و پروازهای متعدد پهپادهای اسرائیلی بر فراز بیمارستان الشفاء، به دروازههای اصلی این بیمارستان نزدیک شده است.
جنایت جنگی و نسلکشی
مای الکیله، وزیر بهداشت فلسطین شنبه آعلام کرد، آنچه در بیمارستانها و مراکز پزشکی و کمکهای اضطراری در غزه رخ میدهد، «جنایت جنگی و نسل کشی» است. وزیر بهداشت فلسطین در کنفرانس مطبوعاتی افزود: «نیروهای اسرائیلی بیمارستانها را بمباران و افراد داخل آنها را محاصره کرده و میکشند و آب، سوخت و برق را قطع کرده و از رسیدن تجهیزات پزشکی به آنها جلوگیری میکنند.» به گفته الکیله، اسرائیل مجتمع بیمارستانی الشفاء را با فسفر سفید بمباران کرده است. بر اساس آخرین آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت دولت حماس در روز جمعه، بمبارانهای سنگین و حمله زمینی اسرائیل از ۷ اکتبر تاکنون منجر به کشتهشدن بیش از ۱۱۰۷۸ نفر شامل افزون بر ۴۵۰۶ کودک شده است.
وزارت بهداشت غزه: اجساد در بیمارستان «الشفاء» و اطراف آن انباشته شده است
اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه، یکشنبه ۲۱ آبان به خبرگزاری «العالمالعربی» گفت که بیمارستان الشفاء در شمال نوار غزه پس از اتمام کلیه امکانات خود، قطع کامل برق و محاصره این مجتمع بیمارستانی توسط تانکهای اسرائیلی، قادر به ارائه خدمات پزشکی نیست. القدره با بیان این که اطراف بیمارستان، تبدیل به «میدان جنگ» شده، خاطرنشان کرد که شرایطی که بیماران در این مجتمع بسر میبرند، «غیرقابل توصیف است.» او افزود: «اجساد در داخل و جلوی بیمارستان الشفاء، انباشته شده و کسی نیست که آنها را دفن کند.» به گفته سخنگوی وزارت بهداشت در غزه، بیمارستان الشفاء، اعلام پیاپی مرگ و میرهای جدید در نتیجه ناتوانی در انجام عملهای جراحی یا حتی تامین اکسیژن برای نیازمندان و یا تامین گرمایش در انکوباتورهای کودکان را شاهد است. القدره گفت که ارتش اسرائیل «هر جسم متحرک» در اطراف بیمارستان را هدف قرار میدهد. سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین توضیح داد که نهادهای بینالمللی که در زمینه بهداشت کار میکنند، مانند سازمان جهانی بهداشت، صلیب سرخ، و همچنین آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی«انروا»، هیچکدام قادر به انجام کار نیستند و قدرت کاری خود را از دست دادهاند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید ارتباطش با بیمارستان الشفا قطع شده
سازمان بهداشت جهانی شب گذشته اعلام کرد که ارتباطش با عوامل بیمارستان الشفاء در غزه قطع شده است. این سازمان میگوید در میان «گزارشهای هولناکی مبنی بر اینکه بیمارستان با حملات مکرر مواجه شده است» احتمالا عوامل بیمارستان که با آنها در ارتباط بوده همراه با «دهها هزار آواره و در حال فرار از منطقه هستند». سازمان بهداشت جهانی «نگرانیهای شدید» خود را در خصوص ایمنی کارکنان و بیمارانی که در این جنگ گرفتار شدهاند، اعلام کرده است. همچنین این نهاد سازمان ملل نسبت به وضعیت «نوزادانی که نیاز به مراقبتهای اولیه برای ادامه زندگی و افراد آواره که در بیمارستان باقی ماندهاند» ابراز نگرانی کرده است. این سازمان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آتش بس فوری در غزه به عنوان تنها راه نجات جانها و کاهش سطح وحشتناک دردها و رنجهاست». سازمان بهداشت جهانی همچنین خواستار «تخلیه مداوم، منظم، بدون مانع و ایمن» بیمارانی که حال وخیم دارند و مجروحان به مصر از طریق گذرگاه رفح شد.
آخرین گزارش ها از جنگ در غزه
بی بی سی در مورد تازه ترین تحولات غزه چنین گزارش داده است:
ارتش اسرائیل اعلام کرد که امروز با تخلیه نوزادان آسیبپذیر از بیمارستان اصلی غزه موافقت کرده است.
نگرانی پزشکان برای دهها نوزاد در بیمارستان الشفا در حال افزایش است، پیش از این یک گروه پزشکان گفتند دو نوزاد به دلیل کمبود برق جان خود را از دست دادهاند.
به بی بی سی تصاویری از حداقل ۲۰ نوزاد که در بخش جراحی بیمارستان نگهداری میشوند ارسال شده است. آنها روی تختهای بیمارستان بزرگسالان قرار داده شدهاند و ظاهراً چندین نفر آنها نیاز به اکسیژن دارند که در دسترس نیست.
ارتش اسرائیل متهم به حمله به بیمارستان الشفاء شده است که عملا به دلیل کمبود آب، برق، کارکنان و تجهیزات پزشکی تعطیل شده است. اسرائیل محاصره بیمارستان را انکار کرده، اما اذعان دارد که درگیری در مناطق نزدیک بیمارستان وجود دارد. گفته میشود ضلع شرقی بیمارستان برای عبور امن کسانی که میخواهند الشفا را ترک کنند باز است.
اسرائیل حماس را به استفاده از تونلهای زیر بیمارستان به عنوان مرکز فرماندهی متهم میکند، چیزی که حماس آن را تکذیب میکند.
سازمان خیریه پزشکان بدون مرز هشدار داده است که بیمارستانها در غزه تحت «بمباران بیامان» هستند.
هزاران فلسطینی به امید یافتن سرپناه و فرار از درگیریهای شدید و حملات هوایی در شمال نوار غزه، در حال فرار از جنوب منطقه هستند.
در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بار دیگر درخواست آتش بس را رد کرد و گفت: «جنگ تا نابودی حماس و آزادی همه گروگانها ادامه خواهد داشت.»