مقامات سومالیایی روز یکشنبه ۲۱ آبان گفتند که سیلاب‌های شدید در این کشور باعث کشته شدن دست‌کم ۳۱ نفر در مناطق مختلف سومالی شده و «رقم اصلی می‌تواند بیش از این باشد.»

داود آویس، وزیر اطلاعات سومالی در گفت‌وگو با خبرنگاران در موگادیشو، پایتخت این کشور، همچنین خبر داد که شمار آوارگان سیلاب‌های ناشی از بارش‌های سیل‌آسا در این کشور اکنون به نیم میلیون نفر رسیده و سیل، زندگی بیش از ۱.۲ میلیون نفر را در سومالی مختل کرده است.

او گفت که خسارت زیادی به زیرساخت‌های غیرنظامی، به‌ویژه در منطقه گدو در جنوب سومالی وارد شده است.

سومالی، واقع در شاخ آفریقا، از آغاز ماه جاری میلادی به دلیل پدیده آب و هوایی ال‌نینو که بر اثر تغییرات اقلیمی شدیدتر شده، تحت تأثیر باران‌های بی‌امان و درپی آن، آبگرفتگی خانه‌ها و زمین‌های کشاورزی قرار گرفته است.

این فاجعه در پی خشکسالی بی‌سابقه‌ای رخ می‌دهد که میلیون‌ها سومالیایی را در آستانه قحطی قرار داده است.

سومالی همچنین از سوی سازمان ملل به‌عنوان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات آب و هوایی در نظر گرفته می‌شود، زیرا با شورش مرگبار گروه اسلام‌گرای «الشباب» نیز روبه‌رو است و برای مقابله با بحران‌های دیگر مجهز نیست.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل هفته گذشته اعلام کرد که این حجم از باران و سیل در این منطقه «هر قرن یک بار» رخ می‌دهد و ادامه آن می‌تواند زندگی ۱.۶ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار دهد.

همزمان بارش‌های شدید منطقه باعث جاری شدن سیل در کنیا نیز شده است که به شهر بندری مومباسا و شهرستان‌های ماندرا و واجیر در این کشور آسیب شده و تا روز دوشنبه جان ۱۵ شهروند کنیایی را گرفته است.

سازمان‌‌های امدادگر و دانشمندان از مدت‌ها قبل هشدار داده‌اند که تغییرات الگوی آب‌وهوایی یکی از عوامل بروز هرچه بیشتر این‌گونه بلایا است و گوشزد می‌کنند که کشورهایی که کمترین سهم را در آلوده کردن جو با گازهای گلخانه‌ای دارند، در حال تجربه کردن بیشترین آسیب‌ها از تغییرات اقلیمی هستند.