• روایتی از «یورش اسرائیل» به یک درمانگاه: مردان را بردند، زنان و کودکان را جدا کردند
  • یک زن فلسطینی به بی‌بی‌سی گفت نیروهای اسرائیلی به درمانگاه السویدی (سوئدی) در اردوگاه آوارگان شاطی در غرب شهرغزه یورش بردند و به ۸۰۰ آواره‌ای که در آنجا پناه گرفته بودند دستور ترک محل دادند. مریم عربید، ۶۵ساله، صبح روز دوشنبه گفت: «آنها مردان جوان از جمله سه پسرم را بردند و زنان و کودکان را از هم جدا کردند.» او گفت: «من دیدم که یک بولدوزر اسرائیلی ساختمان درمانگاه سوئدی را به طور کامل تخریب کرد.» خانم عربید گفت که او و شش زن دیگر و همچنین تعدادی از کودکان پس از اینکه سربازان به آنها گفتند که به بیمارستان شفا که حدود یک کیلومتری جنوب درمانگاه سوئدی‌هاست بروند، از درمانگاه بیرون آمدند و در خیابان خوابیدند. سازمان ملل هشدار داده است که وضعیت در بیمارستان شفا وخیم است و تیراندازی و بمباران مداوم در این منطقه وجود دارد. پزشکان گفته‌اند که بیماران به دلیل قطع برق که ناشی از کمبود سوخت است جان خود را از دست داده‌اند. خانم عربید گفت: «من در بیمارستان هستم و نمی‌دانم پسران و بستگانم کجا هستند. تانک‌ها از بالای سر ما تیراندازی می‌کردند و از ما می‌خواستند به راست یا چپ نگاه نکنیم. ده‌ها شهید دیدم و مجروحان در خیابان‌ها فریاد می زدند.» ارتش اسرائیل به بی‌بی‌سی گفت که در حال بررسی این ادعا هستند. صبح روز یکشنبه، ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان نبرد در اردوگاه شاطی، سربازان این ارتش غیرنظامیان را در ساختمانی در منطقه شناسایی کرده‌اند. ارتش اسرائیل می‌گوید یک مسیر تخلیه برای غیرنظامیان ایجاد کرد و «در حین تخلیه غیرنظامیان، تروریستها از حومه منطقه به سوی نیروهای ما» شلیک کردند. سازمان ملل متحد شب گذشته اعلام کرد که بنابر گزارش‌ها، درمانگاه سوئدی در حمله هوایی روز شنبه مورد اصابت بمب قرار گرفته و ویران شده است.
  • افزایش کشته‌شدگان حملات اسرائیل از آغاز جنگ غزه به ۱۱۱۸۰ نفر
  • وزارت بهداشت فلسطین، یک‌شنبه ۲۱ آبان، اعلام کرد که تعداد کشته‌شدگان حملات اسرائیل از آغاز جنگ به غزه به ۱۱۱۸۰ نفر افزایش یافته است. خبرگزاری «رویترز» روز یکشنبه به نقل از یک مقام آگاه فلسطینی گزارش داد که جنبش حماس مذاکرات مبادله اسرا را به دلیل عملیات ارتش اسرائیل در مجاورت بیمارستان الشفا در غزه متوقف کرده است.
  • ادامه درگیری‌های شدید در غزه؛ محاصره هزاران غیرنظامی در بیمارستان‌ها
  • جنگ اسرائیل و گروه‌های مسلح فلسطینی در غزه در حالی وارد سی و هشتمین روز خود شده که تشدید تنش‌ها بدون نشانه‌ای از آتش‌بس برای کاهش درد و رنج ساکنان این شهر همچنان ادامه دارد.
  • حملات اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه نیز با ادامه پرواز هواپیماهای جنگی این کشور از سر گرفته شد. بمباران و محاصره نظامی روز یکشنبه در مجاورت بیمارستان‌های غزه ادامه یافت. اسرائیل که تلاش می‌کند به محله‌های شمال نوار غزه نفوذ کند.جان هزاران نفر از مردم غیرنظامی گرفتار در مراکز بهداشتی همچنان مورد تهدید است. به طوری که بیمارستان‌ها را مجبور به تخلیه بیماران و غیر نظامیان کرده است. یک مقام محلی فلسطینی گفت که «بسیاری از بیماران هم اکنون بدون مراقبت پزشکی در خیابان‌ها به سر می‌برند». یوسف ابوالریش، معاون وزیر بهداشت حماس، اعلام کرد که اسرائیل «ساختمان بخش قلب در بیمارستان الشفاء» را که ده‌ها هزار آواره، زخمی و بیمار هنوز در آن سرگردان بودند، را به طور کامل ویران کرده است. ابوالریش با بیان اینکه «پنج نوزاد» و هفت بیمار تحت مراقبت‌های ویژه به دلیل قطعی برق در بزرگترین بیمارستان غزه جان خود را از دست دادند، افزود: «انتظار داریم تعداد شهدا دو برابر شود». به گفته او ۶۵۰ بیمار، حدود چهل کودک همگی در معرض خطر مرگ و ۱۵ هزار آواره در این بیمارستان هستند. مسئولان این بیمارستان اعلام کردند که پرستاران برای زنده نگه داشتن نوزادان به تنفس مصنوعی دستی متوسل می‌شوند. یک پزشک از پزشکان بدون مرز گفته است که ۱۷ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه هستند. ارتش اسرائیل پیشتر هدف قرار دادن عمدی بیمارستان الشفاء را رد کرده بود، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مصاحبه با «سی‌ان‌ان» گفت که حدود ۱۰۰ بیمار توسط اسرائیل از بیمارستان الشفاء تخلیه شدند.
  • پزشکان بدون مرز هشدار داده‌اند که بیمارستان‌های شهر غزه ممکن است به سردخانه‌ای تبدیل شوند. کمیته بین المللی صلیب سرخ درخواست فوری برای محافظت از غیرنظامیان در غزه را آغاز کرده است.
  • این در حالی است که اسرائیل برخی مناطق در جنوب نوار غزه که ده‌ها هزار فلسطینی در روزهای گذشته از شمال به آن مناطق پناه برده‌اند را بمباران می‌کند. برای اغلب این خانواده‌ها یافتن سرپناه، غذا، دارو و آب بسیار دشوار است. در جنوب، جایی که ده ها هزار فلسطینی پس از هشدار ارتش اسرائیل آواره شدند، اوضاع فاجعه آمیز شده است صدها خانواده در دو طرف جاده سرگردان بدون پناه یا مسکن نشسته‌ و کودکان روی زمین خوابیده‌اند. تاکنون مقدار محدودی از کمک‌های انسانی از طریق رفح به نوار غزه رسیده است.
  • سازمان جهانی بهداشت از افزایش شمار مرگ و میر در بیمارستان «الشفا» غزه خبر داد
  • تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شمار مرگ و میر بیماران در بیمارستان «الشفا» در غزه به میزان قابل توجهی افزایش یافته و وضعیت بیمارستان، «خطرناک و دردناک» است. آدهانوم با اعلام این که این سازمان توانست با تیم‌های پزشکی خود در بیمارستان تماس بگیرد، خاطرنشان کرد که تیراندازی مداوم، شرایط بحرانی در بیمارستان را تشدید می‌کند. مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، یکشنبه ۲۱ آبان در حساب خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «۳ روز بدون برق، آب و ضعف شدید خدمات اینترنت سپری شد که تاثیر زیادی بر توان ما برای ارائه خدمات اساسی گذاشت به طوری که بیمارستان نتوانست کارکرد خود به عنوان یک بیمارستان را داشته باشد.» آدهانوم تاکید کرد که جهان نمی‌تواند در حالی که بیمارستان‌ها به «عرصه مرگ و ویرانی» تبدیل می‌شوند، سکوت کند و خواستار برقراری آتش‌بس فوری شد.
  • اجساد مقابل بیمارستان انباشته شده اند
  • محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان الشفا در غزه، به خبرگزاری «العالم‌ العربی» گفت: «اجساد صدها نفر مقابل بخش اورژانس انباشته شده که به دلیل محاصره بیمارستان توسط اسرائیل، نمی‌توانیم آنها را دفن کنیم. هر شی متحرک در اطراف بیمارستان، هدف قرار می‌گیرد و بمباران تا این لحظه ادامه دارد.» ابوسلمیه افزود: «وضعیت در بیمارستان قابل توصیف نیست. نه برق، نه آب، نه اتاق عمل، نه آزمایشگاه خون، نه رادیولوژی. مهد کودک اکنون به سختی به نوزادان نارس کمک می‌کند.» در همین راستا، منیر البرش، مدیرکل وزارت بهداشت نوار غزه گفت: «طرف اسرائیلی روز گذشته مقداری سوخت در حدود ۲۰۰ لیتر را تامین کرد تا در چهره ارائه‌دهنده سوخت به بیمارستان الشفا، ظاهر شود.» البرش در اظهاراتی به خبرگزاری« العالم‌العربی» افزود: «طرف اسرائیلی از ما خواست که این مقدار اندک را زیر بمباران و تیراندازی دریافت کنیم و با رساندن یا تحویل سوخت به صلیب سرخ برای تحویل آن به مجتمع پزشکی الشفا در غزه، مخالفت ورزید.» او در ادامه گفت: «مصرف سوخت مجتمع الشفاء روزانه ۱۰ هزار لیتر است، بنابراین چگونه می‌توان بیمارستان را با ۲۰۰ لیتر راه‌اندازی کرد؟» مدیرکل وزارت بهداشت با تاکید بر این که این میزان سوخت حتی برای یک آمبولانس هم کافی نیست، گفت آنگاه چگونه باید با این مقدار، مجتمع پزشکی الشفاء راه‌اندازی شود.
  • بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بدون اشاره به میزان سوخت و سازوکار تحویل آن اظهار داشت که اسرائیل «سوخت را در اختیار مجتمع پزشکی الشفا قرار داد اما حماس از دریافت آن خودداری کرد.» دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که ارتش کوشید تا حدود ۳۰۰ لیتر سوخت برای تامین برق بیمارستان الشفا به این بیمارستان برساند، اما طبق گفته او حماس، «جلوی تحویل آن به بیمارستان را گرفت.»
  • پزشک بریتانیایی: تخلیه بیمارستان شفا عملیاتی گسترده می‌خواهد، بیماران جلوی چشم پزشکان می‌میرند
  • عبدالقادر حماد، پزشک بریتانیایی بیمارستان «رویال لیورپول» که در یک سفر برای امور خیریه در غزه گرفتار شده بود، اکنون به لیورپول بازگشته است. او با بیان اینکه وضعیت بیمارستان‌ها جای تعجب ندارد، می‌گوید: دو، سه هفته است که نهادهای سازمان ملل متحد در این مورد هشدار داده‌اند. حماد صبح امروز در گفتگو با یی‌بی‌سی گفت وقتی هفته گذشته از غزه بیرون آمد، بیمارستان شفا به دلیل کمبود آب و برق در آستانه توقف خدمات درمانی قرار داشت. حماد در پاسخ به این سوال که آیا می‌تواند با همکارانش در شفا در تماس باشد، می‌گوید که روز یکشنبه توانسته با آنها صحبت کند و افزود: آنها از جان خود می‌ترسند، زیر بمباران مداوم هستند، بدون برق نمی‌توانند هیچ خدمات درمانی به بیماران خود بدهند. آنها بیمارانی را می‌بینند که جلوی چشمشان می‌میرند و این موضوع آنها را درمانده کرده است. این پزشک می‌گوید که تخلیه نوزادان یا بیمارانی که به شدت مجروح شده‌اند یک روند بزرگ است و حتی اگر این امر محقق شود، هیچ بیمارستانی در غزه به جز شفا وجود ندارد که این نوع مراقبت‌های ویژه را برای افرادی که در وضعیت وخیم هستند، ارائه دهد.
  • سازمان ملل می‌گوید سه پرستار در بیمارستان شفا کشته شدند
  • سازمان ملل می‌گوید سه پرستار در شفا به دلیل شدت گرفتن «بمباران و درگیری‌های مسلحانه» در اطراف این بیمارستان کشته شده‌اند. در آخرین به روز رسانی، سازمان ملل گفته است که زیرساخت‌های حیاتی از جمله تاسیسات تولید اکسیژن، مخازن آب و یک چاه، مرکز قلب و عروق و بخش زایمان در بیمارستان شفا آسیب دیده است. مروان ابوسعده، رئیس بخش جراحی بیمارستان، در پاسخ به این سوال که آیا حماس در داخل شفا فعالیت می کند، گفت که این اتهامات «دروغ بزرگی» است. وی گفته بود: «ما غیرنظامی هستیم. من یک پزشک جراح هستم. کادر پزشکی داریم، بیماران و افراد آواره داریم. هیچ چیز دیگری اینجا نیست».
  • حماس در اعتراض به بمباران بیمارستان الشفا مذاکرات مبادله اسرا را متوقف کرد
  • خبرگزاری «رویترز» روز یکشنبه به نقل از یک مقام آگاه فلسطینی گزارش داد که حماس مذاکرات مبادله اسرا را به دلیل عملیات ارتش اسرائیل در مجاورت بیمارستان الشفا در غزه متوقف کرده است. منابع العربیه گزارش داده بودند که مصر به اسرائیل اطلاع داده تعدادی از گروگان‌ها در روزهای آینده آزاد می‌شوند. این منابع افزودند که اسرائیل هرگونه آتش بس یا ورود سوخت را قبل از آزادی اولین دسته از گروگان‌ها رد می‌کند. ویشتر، خبرگزاری «جهان عرب»‌ گزارش داد یک منبع در کادر رهبری جنبش حماس اعلام کرد که این گروه منتظر پاسخ اسرائیل در مورد توافق پیشنهادی تبادل زندانیان است که شامل همه غیرنظامیان و افراد دوتابعیتی می شود. این منبع گفته «توافق فراگیر شامل آزادی زندانیان زن و کودکان ما در زندان‌های اسرائیل قبل و بعد از ۷ اکتبر و همچنین ورود سوخت به غزه است.» حماس پیش از این تعدادی از گروگان‌های زن را آزاد کرده بود که دو آمریکایی و دو اسرائیلی بودند.
  • اتحادیه اروپا خواستار وقفه‌بشردوستانه «فوری و معنا‌دار» در جنگ غزه شد
  • یانز لنارچیچ، کمیسر مدیریت بحران اروپا روز دوشنبه در حاشیه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «برقراری و احترام به وقفه‌های بشردوستانه ضروری است.» لنارچیچ افزود: «همان‌طور که می‌بینید، فعالیت بیش از نیمی از بیمارستان‌های نوار غزه، عمدتا به دلیل کمبود سوخت، متوقف شده و تامین سوخت مورد نیاز آنها ضروری است.» او توضیح داد: «شرایط وخیم غزه رو به بدتر شدن است و ما به ارسال و توزیع کمک‌های بشردوستانه در سراسر نوار غره نیاز مبرم داریم که بدون برقراری وقفه‌بشردوستانه فوری و معنا‌دار ممکن نیست.» ۲۷ کشور اتحادیه اروپا روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای مشترک با تاکید بر محافظت از بیمارستان‌های غزه، حماس را به دلیل استفاده از امکانات پزشکی و غیرنظامیان به عنوان «سپر انسانی» محکوم کردند! هم حماس و هم کادر پزشکی بیمارستان شفا این ادعا را دروغ خوانده اند.
  • اتحادیه اروپا همچنین خواستار «وقفه فوری بشردوستانه» در جنگ اسرائیل و حماس شد.
  • شولتز صدراعظم آلمان با آتش بس در غزه مخالف است
  • اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز مخالفت خود را با درخواست کشورهای عربی و مسلمان برای آتش‌بس طولانی‌تر از سوی اسرائیل اعلام کرد شولتس در یک سخنرانی در شهر هایلبرون آلمان گفت، از وقفه‌های بشردوستانه حمایت می‌کند تا کمک‌ها به نوار غزه برسد یا اتباع خارجی بتوانند کشور را ترک کنند. صدراعظم آلمان تاکید کرد: «درخواست برای یک آتش‌بس فوری یا یک وقفه طولانی‌مدت، از نظر من درست نیست، زیرا این بدان معناست که اسرائیل به حماس اجازه بازسازی (نیروهایش را) بدهد.» شولتس افزود که خواسته کشورهای اسلامی، خواسته دولت آلمان نیست که در کنار اسرائیل ایستاده است. او بار دیگر تاکید کرد که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد. صدراعظم آلمان در عین حال تأکید کرد که دولت اسرائیل باید تضمین کند، هیچ حمله‌ای از سوی ساکنان شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری علیه ساکنان فلسطینی منطقه صورت نخواهد گرفت. او افزود که باید چشم‌‌اندازی برای راه حل دو کشور وجود داشته باشد.
  • سازمان ملل متحد پرچم خود را به احترام کارکنان کشته شده این سازمان در غزه نیمه‌ افراشته کرد
  • سازمان ملل متحد امروز پرچم خود را به نشانه احترام به کارکنان کشته شده این نهاد بین‌المللی در غزه به حالت نیمه افراشته به اهتزاز در خواهد آورد. آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی که به طور خلاصه “آنروا” خوانده می‌شود، روز جمعه اعلام کرد که از زمان آغاز بمباران اسرائیل بیش از ۱۰۰ کارمند این نهاد وابسته به سازمان ملل در غزه کشته شده‌اند.