همزمان با چهارمین سالگرد آبان خونین ۹۸، سازمان عفو بینالملل در صفحه اکس خود، با خانوادههایی که در این رابطه به دنبال حقیقت و عدالت هستند، ابراز همبستگی کرد.
به گزارش دویچه وله، سازمان عفو بینالملل روز ۲۵ آبان در حساب اکس خود با تاکید بر اینکه حکومت ایران از سال ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۶) با اعتراضات سراسری مردم درگیر است، اعلام کرد: «در میان بحران عدم در نظر گرفتن مجازات برای عاملان کشتار آبان ۹۸ و همچنین اقدامات ناکافی جامعه بینالمللی در این رابطه، مقامات حکومت ایران به خشونت فزاینده علیه معترضان متوسل شدهاند.»
در ادامه بیانیه این سازمان آمده است: «ما در کنار خانوادههایی که به دنبال حقیقت و عدالت برای آبان خونین ۹۸ هستند، میایستیم.»
همچنین شماری از خانوادههای جانباختگان پرواز پیاس ۷۵۲ِ، روز ۲۵ آبان ماه در بیانیهای در صفحههای اجتماعی اعلام کردند که خواهان برگزاری دادگاههایی مستقل و بیطرف در ایران آینده هستند تا عاملین و آمرین فجایع آبان خونین ۱۳۹۸ را به سزای اعمال خود برساند.
در این بیانیه ضمن اشاره به کشته شدن بیش از هزار و ۵۰۰ نفر در فجایع آبان ۱۳۹۸، خاکسپاری کشتهشدهها در شرایط غیرعادی و تحت فشار شدید امنیتی، قطع اینترنت در بسیاری از نقاط ایران و دستگیری اعضای بسیاری از خانوادههای کشتهشدگان گفته شده که سوگواری بسیاری از خانوادههای جانباختگان آبان ۱۳۹۸، به “مبارزهای فراگیر برای دادخواهی” تبدیل شده است.
شماری از خانوادههای کشته شدگان آبان ۱۳۹۸ و خیزش سراسری “زن زندگی آزادی ” از جمله جواد حیدری، فریدون محمدی، مینو مجیدی، علی سیدی، یلدا آقافضلی، پوریا ناصریخواه، مهدی نیکویی، مجید کاظمی، عرفان خزاعی، محمدحسین ترکمان، محمدرضا اسکندری، علی سرتیپی، سارو قهرمانی نیز در بیانیه مشترکی اعلام کردند که تا “پای جان، راه آبان را ادامه خواهند داد.”
بازماندگان معترضان جانباخته نوشتهاند: «عزیزان ما پا در راهی گذاشتند که پیشتر به خون بچههای آبان آغشته شده بود. پا در راهی گذاشتند که در آن ترس معنایش را از دست میداد و برای رسیدن به زندگی باید از مرگ میگذشتند. راهی که محسن محمدپورها و پویا بختیاریها پرچمدار آن بودند و هزاران نفر جان عزیزشان را فدای آن کردند. راهی که در آن نه آبان مختص بنزین بود و نه شهریور مختص حجاب. راهی که انتهای آن آزادی است و سرنگونی ظلم.»
خانوادههای دادخواه در ادامه با ذکر هویت و زمان جانباختن عزیزانشان «توسط جمهوری اسلامی»، خطاب به حکومت ایران افزودهاند « شما خودتان هم میدانید با آبان نابود شدید و این آبان ادامه دارد.»
اعتراضات آبان با گرانی ناگهانی بهای بنزین در سال ۱۳۹۸ آغاز شد و بهسرعت سمت و سوی ضدحکومتی به خود گرفت. خبرگزاری رویترز در آن زمان از کشتهشدن دستکم یکهزار و ۵۰۰ نفر در این اعتراضات در شهرهای مختلف ایران خبر داد.