روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز در گزارشی با اشاره به فشارهای اقتصادی و سیاسی در داخل ایران و ترس مردم از احتمال وقوع جنگ، نوشت که این عوامل باعث افزایش تعداد خروج از کشور شده است.

این روزنامه به دو نفر به نام‌های نگار و امیر اشاره کرده که در حوزه موسیقی فعالیت می‌کنند و با مشکلات زندگی در ایران روبه‌رو هستند.

بر اساس این گزارش، این زوج مرددند که به دلیل فشارهای سیاسی و اقتصادی سر فرود بیاورند و کشور خود را ترک کنند و به کانادا بروند یا نه.

فایننشال تایمز نوشت که براساس داده‌های سازمان توسعه و همکاری اقتصادی ، ایران بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ سریع‌ترین رشد جهان را در نرخ مهاجرت به کشورهای ثروتمند این سازمان تجربه کرد. 

این تعداد از حدود ۴۸۰۰۰ نفر در سال ۲۰۲۰ به ۱۱۵۰۰۰ نفر در سال بعد افزایش یافت که افزایش ۱۴۱ درصدی را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، تعداد درخواست‌های جدید پناهندگی ایرانی‌ها در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل ۴۴ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که تعداد ایرانیانی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند برای هشت سال متوالی افزایش یافته و از ۴۹ هزار نفر در سال ۲۰۱۳ به ۷۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده است.

فایننشال تایمز اضافه کرد که نرخ تورم ایران در چهار سال گذشته بالای ۴۰ درصد بوده است و اقتصاد ایران تحت تحریم‌های آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای تهران آسیب دیده است.

همچنین سرکوب اعتراضات پس از جان باختن مهسا امینی و احتمال کشیده شدن ایران به درگیری‌های منطقه‌ای پس از جنگ حماس و اسرائیل، نگرانی ایرانی‌ها را افزایش داده است.

این روزنامه نوشت که مهاجران ایرانی به طور سنتی به سمت آمریکا، استرالیا، کانادا و اروپا رفته اند، اما توسعه مستمر در سراسر خلیج فارس، کشورهای عربی مانند امارات، قطر و عمان را برای کسانی که جویای کار هستند جذاب می کند و ترکیه نیز در سال های اخیر به یک مقصد مطلوب برای مهاجران ایرانی تبدیل شده است.