رادیو فردا مطلع شده که بر اساس اعلام بازپرس، «۶۰ شاکی جدید» برای پرونده ۱۰ زن بهائی بازداشت‌شده در اصفهان وجود دارد.

منابع مطلع به رادیو فردا گفته‌اند که وزارت اطلاعات و سجاد پاکدل‌نیا‍، بازپرس شعبه ۱۸ مجتمع قضائی ۲۲ بهمن اصفهان با «تماس تلفنی»، «احضار» و «تهدید»‌ تلاش کرده‌اند «همسایه‌ها و دوستان مسلمان این شهروندان بهائی را وادار به شکایت از آن‌ها کنند».

بر این اساس بسیاری از افراد احضارشده در این زمینه «بازجویی شده و تحت فشار، تهدید و ارعاب ناچار به شکایت از این زنان شده‌اند».

رادیو فردا روز یکم آبان‌ماه خبر داد که ۱۰ زن بهائی در اصفهان توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

از میان زنان بازداشت‌شده تا کنون ندا بدخش،‌ بهاره لطفی، ندا عمادی و پرستو حکیم به قید وثیقه آزاد شده‌اند و یگانه آگاهی، شانا شوقی‌فر، مژگان شاهرضایی، نگین خادمی، آرزو سبحانیان و یگانه روح‌بخش در بازداشت به سر می‌برند.

منابع رادیو فردا گفته‌اند که با وجود «تماس تلفنی و ملاقات حضوری منظم همچنان بازجویی از برخی از این زنان ادامه دارد».

بر همین اساس و با وجود گذشت بیش از یک ماه از بازداشت این شهروندان، دادستان اصفهان به خانواده‌های این زنان اعلام کرده که ممکن است قرار بازداشت آنها از «شش ماه تا یک‌سال ادامه داشته باشد».

شواهد، آمار و گزارش‌های رسیده به رادیوفردا نشان می‌دهد که فشار سیستماتیک نهادهای امنیتی بر بهائیان هم‌زمان با اعتراضات «زن زندگی آزادی»، دست‌کم در برخوردهای امنیتی، تبعیض و محرومیت از حقوق اولیه شهروندی و فشار مستقیم بر معترضان و فعالان بهائی بازداشت‌شده، افزایش یافته است.

در همین زمینه رادیوفردا روز ۲۰ آبان‌ماه در یک گزارش تکمیلی خبر داد که در بازداشت گسترده شهروندان بهائی همدان در روز ۱۶ آبان‌ماه، منزل ۳۴ شهروند تفتیش شده و در این میان شش شهروند نیز بازداشت شده‌اند.

این در حالی است که همزمان با بازداشت این شهروندان در همدان، ۱۰ شهروند بهائی نیز در مهرشهر کرج بازداشت شدند.

جامعه جهانی بهائی اوایل آبان‌ماه جاری اعلام کرد در ادامه موج فزاینده آزار و اذیت این اقلیت مذهبی در ایران، ۳۶مورد حمله به آ‌ن‌ها در شهرهایی مانند اصفهان و یزد انجام شده و ۲۶ بهایی که ۱۶ تن از آن‌ها زن هستند، در مجموع به ۱۲۶ سال زندان محکوم شده‌اند.

گزارش سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و گزارش کمیسیون آزادی‌های مذهبی در روزهای گذشته تداوم نقض اساسی‌ترین حقوق بهائیان در ایران را بخشی از رویکرد «هدفمند» حکومت حاکم دانسته و آن را مایه «نگرانی ویژه» توصیف کردند.

جمهوری اسلامی ایران آیین بهائی را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات قضایی بارها بهائیان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌ و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب‌ و کار علیه آن‌ها صادر کرده‌‌اند.