روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی، در گزارشی که روز دوشنبه ششم آذر منتشر کرد، مدعی شد «برخی نظرسنجیها» حاکی از آن است که محبوبیت حسن روحانی، رئیسجمهور پیشین ایران، پنج درصد است و در ادامه نوشته که ابراهیم رئیسی «چهار برابر» او محبوبیت دارد.
این روزنامه منبع نظرسنجیها را اعلام نکرده، اما بر اساس این ادعا، محبوبیت ابراهیم رئیسی در حالی که دو سال و چند ماه از ریاست جمهوریاش میگذرد، تنها ۲۰ درصد است.
در این گزارش به دلایل ثبتنام آقای رئیسی از حوزه خراسان جنوبی در انتخابات خبرگان رهبری اشاره شده و آمده است او به این دلیل از تهران نامزد نشد تا فرصت «فضای رقابتی» را از حسن روحانی بگیرد.
حسن روحانی هفته گذشته تأیید کرده بود که برای نمایندگی دوره آینده مجلس خبرگان کاندیدا شده است و برخی رسانهها نوشته بودند ابراهیم رئیسی برای آن که تعداد آرایش با رئیسجمهور پیشین مقایسه نشود، از حوزهای خارج از تهران نامزد انتخابات خبرگان شده است.
روزنامه «فرهیختگان» در گزارش خود ثبتنام حسن روحانی و حرفهای او درباره احتمال انتشار لیست انتخاباتی در تهران و برخی شهرها را نشانه آن دانسته که جریان سیاسی «اعتدالیون» قصد دارند با حمایت حسن روحانی در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان شرکت کنند.
این روزنامه همچنین ادعا کرده که حسن روحانی با «کشدار کردن دعواها و طعنههایی که از جانب اصولگرایان تندرو مطرح میشود» قصد دارد شانس خود و همفکرانش در انتخابات دو مجلس را که قرار است اسفند امسال برگزار شود، بالا ببرد.
آقای روحانی اواخر آبان در جلسهای با وزیران و معاونان خودش در دولتهای یازدهم و دوازدهم گفته بود: «بعد از ۹۸ فکر کردند که آب از سرشان گذشته و مهم نیست شرکتکننده [در انتخابات] کم باشد یا زیاد.»
این در حالی است که بهدنبال رد صلاحیت گسترده چهرههای سیاسی نزدیک به اصلاحطلبان توسط هیئتهای اجرایی که شامل چند نماینده مجلس نیز شده است، برخی چهرههای اصلاحطلبان میگویند امکان شرکت و «رقابت» در این انتخابات وجود ندارد.
این رد صلاحیتها در حالی انجام شده که نگرانی مقامات حکومتی از احتمال مشارکت اندک مردم در انتخابات مجلس بعد از اعتراضهای سراسری سال گذشته به حدی است که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۴ خرداد امسال، آن را «انتخابات بسیار مهم» خواند و گفت «توپخانههای دشمن»، ۹ ماه پیش از برگزاری آن مشغول «بمباران انتخاباتی» است.