نخستوزیر بریتانیا روز دوشنبه، ششم اردیبهشت، صدور حکم یک سال دیگر حبس برای نازنین زاغری، شهروند ایرانی-بریتانیایی، را محکوم کرد و گفت که لندن برای آزادی او «سخت در تلاش است».
بوریس جانسون در این زمینه گفت: «درست نیست که نازنین بیش از این به زندان محکوم شود … و از نظر من زندانی کردن او از اول هم اشتباه بوده است».
دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا، نیز روز دوشنبه این تصمیم را «کاملاً غیرانسانی و کاملاً غیرموجه» خواند.
نازنین زاغری که محکومیت پنج ساله او به اتهام «جاسوسی» در اسفند ۹۹ پایان یافته بود، به گفته وکیلش، از سوی دادگاه انقلاب به یک سال حبس دیگر و یک سال ممنوعالخروجی در پرونده دوم خود محکوم شد.
حجت کرمانی، وکیل خانم زاغری، اعلام کرد که این حکم بابت اتهام «تبلیغ علیه جمهوری اسلامی» برای موکلش صادر شده است.
نازنین زاغری در فروردین ۹۵ در پایان سفری به تهران همراه با دختر خردسالش برای دیدار با خانواده خود، در فرودگاه تهران بازداشت شد و سپس به اتهام «جاسوسی» به پنج سال زندان محکوم شد.
او به عنوان کارمند بنیاد تامسون رویترز، بخش خیریه موسسهای رسانهای فعالیت داشت. این شهروند ایرانی بریتانیایی تمامی اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کرده است.
خانم زاغری پس از پایان دوران محکومیت پنجساله خود در ۱۷ اسفند ۹۹، آزاد شد. اما بلافاصله پرونده اتهامی جدیدی تحت عنوان «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بیبیسی فارسی در همان زمان علیه وی باز شد.
پرونده نازنین زاغری- رتکلیف طی سال های اخیر باعث بروز تنش در روابط ایران و بریتانیا شده است.
جمهوری اسلامی میگوید دولت بریتانیا به دلیل تحویل ندادن تانکهای مدل چیفتن که قرارداد آن بیش از چهار دهه پیش میان حکومت پهلوی و دولت وقت بریتانیا امضا شده بود، حدود چهارصد میلیون پوند به ایران بدهکار است.
ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، همواره تأکید دارد که جمهوری اسلامی از همسرش به عنوان گروگان برای دریافت این پول استفاده میکند.
تولیپ صدیق، نماینده حوزه انتخابیه محل سکونت خانواده زاغری-رتکلیف در لندن هم گفته است که جمهوری اسلامی «از او به عنوان یک ابزار چانهزنی سوءاستفاده میکند».
صدور دوباره حکم زندان برای نازنین زاغری در حالی اعلام میشود که یک سازمان حقوق بشری بریتانیایی به تازگی بر اساس گزارشی از چند متخصص گفت که خانم زاغری «قربانی شکنجه» است و در پی حبس طولانیمدت نیاز به درمان روانی فوری دارد.