رسانهها از اعتصاب «هزاران نفر» از کارگران کارخانه ذوب آهن اصفهان روز شنبه ۱۱ آذر خبر میدهند.
از این حرکت اعتراضی در رسانههای ایران با عنوان «تجمع» و نه اعتصاب یاد شده است.
مهمترین مطالبه این کارگران «بازنگری در طرح طبقهبندی مشاغل و همسانسازی» حقوقشان با دیگر شرکتهای فولادی اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا،کارگران این کارخانه «در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود مقابل ساختمان مدیریتِ این مجموعه تجمع کردند.»
اتحادیه آزاد کارگران ایران شمار کارگران معترض کارخانه ذوب آهن اصفهان را «هزاران نفر» اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، تجمع امروز «مطابق با فراخوان از پیش اعلامشده صورت گرفته و تعداد زیادی از کارگران شیفت صبح، شب و عصرکار علیرغم کارشکنی و ممانعتهای حراست و مدیریت شرکت، با حضور در محوطه کارخانه در این اعتراض حضور داشتند.»
▪️اعتصاب کارگران بخشهای مختلف شرکت ذوبآهن اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستههایشانشنبه ۱۱ آذرماه ۱۴۰۲#اعتصاب_سراسری#اعتراض_سراسری pic.twitter.com/Buv5V4zjhj— Kolbarnews | کولبر نیوز (@Kolbarnews) December 2, 2023
به گزارش این اتحادیه کارگران ذوبآهن اصفهان «به اوضاع نامناسب معیشتی و سطح نازل دستمزدها» اعتراض داشته و «خواستار اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل، همسانسازی حقوق با دیگر شرکتهای فولادی و افزایش دستمزد و دیگر موارد مزدی هستند».
امیرحسین پرورش، مدیر روابط عمومی ذوب آهن اصفهان «عدم طبقهبندی نیروها و پرداخت نشدن پاداشها» را دلیل اعتصاب کارگران اعلام کرده است.
او با اینحال در گفتوگو با خبرگزاری «ایمنا» مدعی شده که «تجمع امروز به دلیل مطالبه افزایش حقوق خارج از قانون کار بوده است».
پرورش تأکید کرده که «بنای مدیریت همان افزایش دستمزد مطابق با افزایش قانونی آن است و بنایی بر اجرای خارج از قاعده آن انجام نخواهد شد».
کارگران ذوبآهن پنجم آذر نیز با اعلام اعتصاب غذای اعتراضی از دریافت غذای شرکت خودداری کرده بودند.
کارگران مجتمع ذوب آهن اصفهان سال گذشته نیز چندین تجمع اعتراضی و اعتصاب گسترده را ترتیب دادند که در پی آن شماری از معترضان بازداشت شدند.
بر اساس گزارش شبکههای اجتماعی و رسانههای صنفی، اعتراضات کارگران و اصناف مختلف از جمله معلمان، پرستاران، کشاورزان و بازنشستگان در برخی نقاط ایران همچنان ادامه دارد.
در طول سالهای اخیر با وخامت وضع معیشتی اقشار مختلف، اعتراضات افزایش یافته، اما برخورد حکومت در واکنش، بازداشت و سرکوب بوده است.