اخبار روز: بازنشستگان مخابرات سراسر کشور امروز نیز به رسم هر دوشنبه در ده ها شهر کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند. امروز همچنین کارگران پترو پالایش کنگان استان بوشهر دست از کارکشیده و اعتصاب کردند. اعتصاب در شهر گناوه پس از اعتراضات سه هفته ی اخیر تداوم یافت و به تظاهرات خیابانی انجامید. امروز همچنین کارگران ابنیه فنی دورود در اعتراض به پرداخت نشدن سنوات و اجرا نشدن طرح طبقهبندی به همراه خانواده هایشان دست به تجمع زدند.
امروز دوشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۲ بازنشستگان مخابرات در ده ها شهر کشور از جمله در شهرهای اهواز، رشت، سنندج، مریوان، کرمانشاه، کرمان، شهرکرد، زاهدان، اصفهان، اردبیل، ارومیه، همدان، خرمآباد، اراک، تهران، بندرعباس، تبریز، زنجان، دزفول، بیجار، بروجرد، ساری و … در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان از جمله اجرای کامل آئیننامه پرسنلی و استخدامی سال ۸۹ و رفع مشکلات بیمه درمانی، مطابق تجمعات هر هفتهی دوشنبههای اعتراضی، مجدداً مقابل شرکت مخابرات دست به تجمع زدند.
این تجمعات در برخی شهرها از جمله در تهران، ارومیه، اهواز، و… با راهپیمایی در سطح شهر همراه شد. این تجمعات همچنین با دادن شعارهایی از جمله «به جای مرد کاری، نشسته یک نظامی» ، «از بس دروغ شنیدیم ما دیگه رای نمیدیم » ، «چایی دبش عالیه، سفره ما خالیه» برگزار شدند.
مطالبات بازنشستگان مخابرات، اجرای بدون تنازل بند ۶ و ۹ مصوبه اسفند ماه سال ۸۵ هیئت وزیران، آیین نامه ۸۹/۲۴ مرداد ماه سال ۸۹ هیئت مدیره وقت شرکت مخابرات ایران و سایر مطالبات معیشتی است.
امروز همچنین کارگران پترو پالایش کنگان استان بوشهر دست از کارکشیده و اعتصاب کردند. به گفته کارگران دلیل اعتصاب امروز پرداخت نشدن حقوق برج هفتم است. کارگران می گویند الان چندماه است که حقوق نگرفتند و الان هم بیستم آذر ماه هست و حقوق را هنوز نداده اند برای همین نیروها همه شان اعتصاب کردند.
امروز دوشنبه ۲۰آذرماه ۱۴۰۲، جمع کثیری از ساکنان شهرستان گناوه از توابع استان بوشهر در ادامه اعتراضات سه هفتهی گذشته خود در یکی از خیابانهای اصلی تجمع اعتراضی کردند. علت تجمع اعتراضی حذف لغو گمرکی از (اجناس ته لنجی) عنوان شده است. روز، جمعه ۱۷ آذر نیز، در سیزدهمین روز اعتصاب دکه داران بندر گناوه و پافشاری حکومت بر اجرای همین مصوبه است که معیشت بخش بزرگی از ساکنان بندر گناوه را محدودتر از گذشته خواهد کرد، دکه داران و مردم به خیابان آمدند و اعتصاب به تظاهرات خیابانی تبدیل شد.
این اعتصاب از سیزده روز پیش در اعتراض به مصوبهی «سازماندهی و نظارت بر تجارت مرزی» که منجر به عدم اجازه ترخیص اجناس از لنجها و همچنین اعمال محدودیت بر کالاهای ته لنجی (همراه ملوان که در زمره دستمزد کارگران ملوان و دیگر کارگران لنج ها) آغاز شد. معیشت و نان روز حدود ۸۰ درصد ساکنان بندر گناوه وابسته به دریاست و اعمال قوانین جدید برای ترخیص اجناس از لنجها، بود و نبود تمامی ساکنان را تحت تاثیر قرار میدهد. بهطور کلی کالایی که به بهانه ته لنجی وارد کشور میشود سالانه حدود ۷ تریلیون و ۸۶۴ میلیارد تومان است. سود ناشی از ته لنجی به جیب سرمایه داران تهران، اصفهانی و شیراز میرود. با تصویب قوانین و مصوبات اخیر در واقع دستمزد کارگران بنادر نیز یکراست به جیب سرمایه داران واریز می شود و به چرخه گردش و انباشت سرمایه افزوده می گردد.
اعتراض به پرداخت نشدن سنوات و اجرا نشدن طرح طبقهبندی کارگران ابنیه فنی دورود
کارگران ابنیه فنی راه آهن دورود میگویند که هنوز موفق به دریافت مطالبات سنواتی خود از کارفرما نشدهاند.
یک منبع کارگری در ابنیه فنی راه آهن دورود گفت: ما حدود ۳۵۰ کارگر ابنیه فنی ناحیه دورود هستیم که مطالبات سنواتی ما از سال ۹۲ به تاخیر افتاده در عین حال درخواست ما کارگران تسریع در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای افزایش حقوق است.
به ادعای این کارگر، در ادامه بیتوجهی کارفرما به وضعیت مطالبات معوقه، روز گذشته (۱۹ آذر ماه) گروهی از همکاران به همراه خانوادههایشان در محدوده محل کار خود از ایستگاه بافق تا بم دست به اعتراض صنفی زدند.
وی افزود: طبق وعده کارفرمای شرکت پیمانکار قرار بود پانزدهم ماه جاری تمام معوقات کارگران پرداخت شود ولی متاسفانه هنوز عملی نشده است.
او گفت: جدا از مطالبات قدیمی؛ کارگران چندین سال است مطالبات عرفی و مناسبتی خود را طبق بخشنامه مدیریت راهآهن به کارگران این ناحیه ریلی دریافت نکردهاند.