• تانک ها و هواپیماهای اسرائیلی بمباران شمال غزه و همچنین خان یونس و رفح در جنوب این منطقه را تشدید کرده اند؛ به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، نزدیک به ۱۹۰۰۰ نفر کشته شده‌اند و هزاران نفر دیگر زیر آوار مدفون شده‌اند؛ تظاهرات به دعوت یک گروه یهودی که خواستار آتش‌بس هستند، روز پنجشنبه در هشت شهر ایالات متحده برگزار شد، خیابان‌ها و پل‌ها در واشنگتن و فیلادلفیا مسدود شد و تابلوهایی که روی آن نوشته شده بود “بگذارید غزه زنده بماند” و “به نام ما نیست.” به چشم می خورد
  • آخرین گزارش های جنگ اسرائیل علیه غزه تا ظهر جمعه
  • تانک ها و هواپیماهای اسرائیلی بمباران شمال غزه و همچنین خان یونس و رفح در جنوب این منطقه را تشدید کرده اند. مقامات بهداشتی فلسطین اعلام کردند در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در خان یونس، چهار نفر از جمله دو کودک کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند. خبرگزاری رسمی فلسطین وفا اعلام کرد حملات هوایی شب گذشته اسرائیل به خان یونس و رفح ده ها کشته یا زخمی برجای گذاشته است. وفا افزود که یکی از حملات به یک بلوک مسکونی در نزدیکی بیمارستان کویت در رفح صورت گرفت. تصاویر ویدئویی زنده که پس از سپیده دم روز جمعه از اسرائیل گرفته شده اند، دود غلیظ و سیاهی را نشان می‌داد که از غزه به هوا بلند می‌شده است.
  • نیروهای ویژه اسرائیل روز جمعه گفتند جسد الیا تولدانو، گروگان ۲۸ ساله شرکت کننده در جشنواره موسیقی را پیدا کردند.
  • اسرائیل منطقه ای به طول ۴۰ کیلومتر در غزه را بدون هیچ نشانه ای از توقف در جنگ یا آتش بسی که به غیرنظامیان برای زنده ماندن فرصت دهد، می کوبد. نیروهای اسرائیلی نوار ساحلی را محاصره کرده و بخش اعظمی از آن را ویران کرده‌اند، به گفته مقامات بهداشتی فلسطین، نزدیک به ۱۹۰۰۰ نفر کشته شده‌اند و هزاران نفر دیگر زیر آوار مدفون شده‌اند.
  • جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز پنجشنبه در مورد اقداماتی برای تغییر حملات اسرائیل به عملیات های کم شدت متمرکز بر اهداف جنگی با مقامات اسرائیل گفتگو کرد.
  • یک مقام آمریکایی گفت سولیوان در سفر خود به اسرائیل و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور، گفتگوهای بسیار مفصلی درباره چگونگی خروج گروگان های باقی مانده از غزه داشتند و توافق کردند که آینده غزه باید تحت کنترل فلسطینی ها باشد. این مقام آمریکایی گفته است: “هرگز پیش بینی نمی شد عملیات پاکسازی زمینی به طور نامحدود ادامه داشته باشد.” واشنگتن هفته ها است که اسرائیل را تحت فشار قرار داده است تا برای محافظت از غیرنظامیان در جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه اقدامات بیشتری انجام دهد.
  • بایدن روز پنجشنبه در پاسخ به این سوال که آیا می‌خواهد اسرائیل تا پایان سال حملات خود به نوار غزه را کاهش دهد، گفت: «من از آنها می‌خواهم که بر چگونگی نجات جان غیرنظامیان تمرکز کنند، نه اینکه از حماس دست بردارند، بلکه باید به آن توجه کنند. بیشتر مراقب باشید.”
  • سالیوان در مصاحبه ای با تلویزیون اسرائیل گفت: کرانه باختری اشغالی و نوار غزه باید از طریق یک “بازسازی و احیا” به هم متصل شوند.
  • تظاهرات به دعوت یک گروه یهودی که خواستار آتش‌بس هستند، روز پنجشنبه در هشت شهر ایالات متحده برگزار شد، خیابان‌ها و پل‌ها در واشنگتن و فیلادلفیا مسدود شد و تابلوهایی که روی آن نوشته شده بود “بگذارید غزه زنده بماند” و “به نام ما نیست.” به چشم می خورد.
  • متحدان اسرائیل که از جنگ آن علیه شبه نظامیان حماس در غزه حمایت می کنند، خواستار خویشتنداری، از جمله مجازات شهرک نشینان اسرائیلی در کرانه باختری که متهم به حملات مسلحانه به فلسطینیان هستند، شده اند.
  • با فروپاشی نظام بهداشتی غزه، «بیماری‌های کشنده» درحال گسترش است
  • در میان تلفات ناشی از جنگ، اینک در نوار غزه انواع بیماری ها به دلیل فروپاشی نظام بهداشتی، به شدت درحال گسترش است. خبرگزاری رویترز برای دادن تصویری از وضعیت بیمارستان‌های نوار غزه، در گزارشی نوشته که در بیمارستان ناصر در شهر خان‌یونس، بخش ترومای این بیمارستان با زخمی‌ها و کودکان بیمار، حتی چند کودک روی یک تخت، پرشده است. دکتر احمد الفرا، رئیس بخش کودکان این بیمارستان به رویترز گفته که «شماری از بیماران با موارد کم‌آبی شدید بدن مراجعه می‌کنند که برخی‌های‌شان می‌توانند تا به سرحد از کار افتادن کلیه و یا ضعیف شدن عملکرد کلیه برسند.» در این میان اما پزشکان هشدار می‌دهند تاکنون نزدیک به ۳۰ مورد از هپاتیت A نیز مراجعه کرده‌اند که به گفته‌ آنان، تا یک ماه دیگر تخم‌گذاری کرده و گسترش خواهند یافت. دکتر احمد الفرا در این مورد می‌گوید: بنابراین، پس از یک ماه، انفجاری در تعداد موارد مبتلا به هپاتیت A رخ خواهد داد که این یک نشانه خیلی خطرناک است و باید به آن رسیدگی شود. به گفته دکتر الفرا، یکی از گام‌هایی که می‌توان از گسترش این بیماری جلوگیری کرد، این است تا از سرویس‌های بهداشتی مشترک استفاده نگردد، از شلوغی و نیز خوردن غذاهایی نامناسب جلوگیری شود. توصیه‌هایی که باتوجه به بحران ناشی از جنگ که در غزه حاکم است، عملی کردنش تقریبا ناممکن به نظر می‌رسد. با این وجود، اسرائیل اما تاکنون در مقابل فشارهای بین‌المللی دوام آورده و برای رسیدن به هدف نهایی این جنگ که «نابودی حماس» گفته‌ است، به بمباران و حمله به غزه ادامه می‌دهد. گفته شده از زمان آغاز تهاجم اسرائیل به نوار غزه، تاکنون ۱۱۵ سرباز اسرائیلی در جنگ کشته شده و ۶۰۰ تن دیگرشان زخمی شده‌اند. این آمار اما در سوی فلسطینی‌ها چندین برابر است. به بنیاد آمارهای وزارت بهداشت فلسطین که از سوی حماس اداره می‌شود، تاکنون بیش از ۱۸ هزار فلسطینی در این جنگ دو ماهه کشته شده‌اند.
  • نهاد سازمان ملل: غزه برای فلسطینی‌ها «غیرقابل زندگی» شده است
  • یکی از مقام آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی، غزه را غیرقابل زندگی توصیف کرده است. جولیت توما از آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی که اونروا خوانده می‌شود به بی بی سی گفته آب و هوای بد اخیر شرایط وخیم در نوار را بدتر می‌کند. او می گوید که اونروا ۱۵۰سرپناه دیگر دارد اما باید تعداد بیشتری سرپناه ایجاد کند، زیرا پناهگاه‌های موجود «مملو از جمعیت هستند و دیگر امکان اضافه شدن به آنها نیست». خانم توما در ادامه توضیح می‌دهد که مردم «فقط به ساختن آلونک متوسل می‌شوند» یا در ماشین‌های خود زندگی می‌کنند. او گفت که اونروادر حال آوردن کمک به منطقه است، اما در عین حال می‌گوید که کمک‌های این آژانس به دلیل «بمباران شدید» اسرائیل به رفح محدود شده است. وی می‌گوید: «شما نمی‌توانید در زیر آسمانی که پر از حملات هوایی است، کمک رسانی کنید. ما نمی‌توانیم به کسانی که بیشتر به کمک‌های ما نیاز دارند دسترسی داشته باشیم و وظایف خود را انجام دهیم.»
  • پاریس می‌گوید در حال تلاش برای خارج کردن خبرنگاران خبرگزاری فرانسه از غزه است
  • کریستف لموآن، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در یک کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که کشورش به تلاش‌های خود برای خارج کردن کارمندان خبرگزاری فرانسه از نواز محاصره شده غزه ادامه می‌دهد. با این حال وی افزود که این «عملیات دشواری» خواهد بود.  وی اظهار داشت که فرانسه از ماه اکتبر تا کنون در مجموع امکان خروج ۱۵۴ نفر را از نوار غزه فراهم کرده است. به گفته او این افراد متشکل از شهروندان فرانسوی و کارمندان موسسه فرانسوی غزه بوده‌اند.  به نوشته خبرگزاری فرانسه، حدود چهل خبرنگار که با خبرگزاری فرانسه همکاری داشته‌اند و نیز خانواده آن‌ها امیدوارند بتوانند نوار غزه را ترک کنند. معاون سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه همچنین به خبرنگاران کشته شده در حین انجام وظبفه حرفه‌ای خود ادای احترام کرد. او گفت: «من می‌خواهم نگرانی فرانسه را در مورد بهای سنگینی که روزنامه‌نگاران در جنگ بین اسرائیل و حماس پرداخت کرده‌اند، بیان کنم.» وی با تاکید بر اینکه محافظت از غیرنظامیان و به ویژه خبرنگاران یک تعهد بین المللی و «الزامی اخلاقی» است، تصریح کرد که خبرنگاران باید بتوانند آزادانه و در امنیت کامل کار خود را انجام دهند.» به گفته کمیته حفاظت از روزنامه نگاران، از هفتم اکتبر و شروع جنگ، دست‌کم ۶۳ روزنامه نگار و کارمند رسانه شامل ۵۶ فلسطینی، ۴ اسرائیلی و سه لبنانی کشته شده‌اند.