• رئیس اونروا: ممکن است مردم غزه «واقعا از گرسنگی بمیرند»؛ حملات تازه ارتش اسرائیل به غزه همزمان با فشار خانواده‌های گروگان‌ها بر دولت نتانیاهو؛ تظاهرات و فراخوان پایان جنگ در تل‌آویو؛ فرانسه، آلمان و بریتانیا خواهان آتش بس فوری در غزه شدند
  • سازمان جهانی بهداشت: اورژانس بیمارستان الشفا در غزه «حمام خون» است
  • به گزارش سازمان جهانی بهداشت، بخش اورژانس بیمارستان الشفا در شمال غزه بر اثر بمباران اسرائیل ویران و به یک «حمام خون» تبدیل شده است. بنا به این گزارش، الشفا که از آن به عنوان بزرگترین بیمارستان و مرکز درمانی واقع در اراضی فلسطینی نام می‌برند اکنون نیازمند احیا و بازسازی است. در بیانیه مطبوعاتی سازمان جهانی بهداشت که روز یکشنبه منتشر شد، آمده است که تیمی به نمایندگی از این سازمان و دیگر آژانس‌های سازمان ملل به تازگی تجهیزاتی پزشکی را به بیمارستان الشفا تحویل داده‌اند. این بیانیه می‌افزاید که هم‌اکنون ده‌ها هزار آواره فلسطینی برای در امان ماندن از حملات اسرائیل در مجتمع بیمارستانی الشفا پناه گرفته‌اند، جایی که آنها به شدت در آن با کمبود آب آشامیدنی و غذا مواجه‌اند. تیم بازدید کننده از بیمارستان الشفا، بخش اورژانس این مرکز درمانی را به عنوان یک «حمام خون» مملو از صدها مجروح توصیف کرده که هر دقیقه پذیرای مجروحان و بیماران جدید است.
  • رئیس اونروا: ممکن است مردم غزه «واقعا از گرسنگی بمیرند»
  • رئیس آژانس سازمان ملل در امدادرسانی و کارآفرینی برای پناهجویان فلسطینی (اونروا) با هشدار درباره بروز قحطی در نوار غزه گفت مردم این باریکه ممکن است «واقعا از گرسنگی بمیرند». فیلیپه لازارینی در مصاحبه‌ای که روز شنبه منتشر شد، خبر داد برنامه غذای سازمان ملل به‌شدت نگران است که غزه وارد دوران قحطی شود و بر اساس «مشاهدات دست اول» خود گفت: «مردم گرسنه هستند. این یک اتفاق کاملا جدید در غزه است. در منازعات پیشین شاهد چنین چیزی نبودیم.» او در ادامه گفت فلسطینی‌های گرفتار شده در جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس درباره گرسنگی حرف می‌زنند و افزود: «تعجب نمی‌کنم اگر مردم واقعا بر اثر گرسنگی یا ترکیبی از گرسنگی،‌بیماری و ضعف ایمنی بدن بمیرند.» این در حالی است که روز جمعه کابینه اسرائیل از موافقت با بازگشایی گذرگاه کرم شالوم برای افزایش ورود کمک‌های امدادی به نوار غزه خبر داده بود.
  • حملات تازه ارتش اسرائیل به غزه همزمان با فشار خانواده‌های گروگان‌ها بر دولت نتانیاهو
  •  در حالی که دولتمردان اسرائیل با فشار فزاینده‌ای برای مذاکره و تلاش برای آزادی گروگان‌های ربوده شده توسط حماس مواجه‌اند، ارتش اسرائیل حملات جدیدی را در چارچوب عملیات زمینی در غزه انجام داده است. بستگان گروگان‌ها درحالی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را برای دستیابی به توافق بر سر آزادی غزیزانشان تحت فشار قرار داده‌اند که ارتش اسرائیل به تازگی اعتراف کرده است سه تن از گروگان‌ها را «به اشتباه» در غزه کشته است. نهاد متولی بهداشت تشکیلات حماس اعلام کرد که در حمله روز یکشنبه ارتش اسرائیل به شهر «دیر البلح» واقع در مرکز غزه دست کم ۱۲ نفر کشته شدند. شاهدان همچنین از بمباران شهر جنوبی بنی سهیله در غزه توسط اسرائیل خبر دادند. ارتش اسرائیل روز یکشنبه از کشته شدن ۲ سرباز خود خبر داد تا بدین ترتیب تعداد کل سربازان اسرائیلی که از آغاز حمله زمینی به غزه در پایان اکتبر گذشته کشته‌شده‌اند، بنا به آمار ارائه شده از سوی تل‌آویو به ۱۲۱ نفر برسد.
  • تظاهرات و فراخوان پایان جنگ در تل‌آویو به‌دنبال کشته شدن یک گروگان زن اسرائیلی در غزه
  • رسانه‌های اسرائیلی، شنبه ۲۵ آذر، از کشته شدن یک گروگان زن اسرائیلی در نوار غزه خبر دادند. نشریه «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد که این گروگان زن (۲۷ ساله) کشته شده، «عنبار هیمان» نام دارد که در هفتم اکتبر هنگام شرکت در کنسرتی در مناطق پیرامونی موسوم به غلاف غزه، توسط حماس به گروگان گرفته شده بود. این نشریه اسرائیلی جزئیاتی در مورد شرایط کشته شدن این زن جوان فاش نکرد، اما سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که او توسط حماس کشته شده است. این در حالی است که خانواده‌های اسرائیلی‌هایی که از زمان حمله حماس در ۷ اکتبر در نوار غزه بازداشت شده‌اند، با برگزاری تظاهرات و فراخوان‌های اعتراضی از دولت اسرائیل خواسته‌اند که «جنگ را متوقف و با آغاز مذاکرات» با این جنبش فلسطینی، آزادی گروگان‌ها را تضمین کند. نوام بیری، دختر گروگان حاییم بیری، شنبه ۲۵ آذر، یک روز پس از اذعان ارتش اسرائیل مبنی بر این که «به‌طور اشتباه» سه تن از گروگان‌ها را در جریان یک عملیات نظامی در نوار غزه کشته است، طی یک تجمع اعتراضی در تل‌آویو گفت: «ما چیزی جز اجساد دریافت نمی‌کنیم، از شما می‌خواهیم جنگ را متوقف و مذاکرات را آغاز کنید.» رابی چن، پدر ایتای چن، یک گروگان ۱۹ ساله اسرائیلی، به نوبه خود گفت: «به نظر می‌رسد یک بازی رولت روسی است: نفر بعدی کیست که از مرگ عزیز خود مطلع خواهد شد؟ ما می‌خواهیم بدانیم که پیشنهاد روی میز دولت چیست.» پدر این گروگان اسرائیلی در ادامه افزود: «آنها در ابتدا به ما گفتند که عملیات زمینی افراد ربوده شده را به خانه باز می‌گردانند، اما اوضاع به خوبی پیش نمی‌رود و افراد ربوده شده بازنگشته‌اند، و همه آنها زنده نیستند. زمان آن رسیده است که این فرضیه تغییر کند.»
  • تانیاهو از وجود مذاکرات جدید با حماس برای آزادی گروگان‌ها خبر داد
  • بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز شنبه فاش کرد که مذاکرات جدیدی برای بازپس‌گیری گروگان‌های نزد حماس در حال انجام است. در این راستا، رئیس سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) با نخست وزیر قطر که میانجی میان حماس و تل‌آویو است، دیدار کرد. نتانیاهو در یک کنفرانس خبری از پاسخ به سوالی درباره جزئیات این دیدار، طفره رفت و گفت که اطلاعاتی را در اختیار حماس قرار نخواهد داد. به گزارش رویترز، نتانیاهو در این کنفرانس خبری گفت که حمله اسرائیل به غزه به دستیابی به توافقی جزئی برای آزادی زندانیان در ماه نوامبر کمک کرد. نتانیاهو افزود: «دستوراتی که به تیم مذاکره‌کننده می‌دهم بر اساس همین فشار است که بدون آن چیزی در دست نداریم.» به گفته او «اسرائیل درخواست‌هایی مبنی بر آتش‌بس و خروج نیروها در مذاکرات غزه را دریافت کرد، اما این کار را نخواهد کرد». روز شنبه، رسانه‌های آمریکایی به نقل از یک منبع اسرائیلی گزارش دادند که تل‌آویو تمایل خود را برای مذاکره با حماس درباره توافق جدیدی که شامل آزادی گروگان‌های زن باقی‌مانده نزد حماس، ابراز کرده است، مشروط بر اینکه این توافق شامل آزادی اسرای فلسطینی و آتش‌بس چند روزه در غزه شود.
  • وزیر خارجه فرانسه برای درخواست «آتش‌بس فوری» وارد اسرائیل شد
  • کاترین کولونا، رئیس دیپلماسی فرانسه صبح روز یکشنبه ۱۷ دسامبر وارد اسرائیل شد و با الی کوهن، همتای اسرائیلی خود دیدار و گفتگو کرد. به گزارش وزارت خارجه فرانسه، خانم کولونا در جریان این سفر علاوه بر گفتگوهای رسمی با مقامات اسرائیلی قرار است با خانواده‌‌های گروگان‌های فرانسوی در بند حماس دیدار کند. بر اساس این بیانیه، وزیر امور خارجه فرانسه این سفر همچنین خواستار «آتش‌بس بشردوستانه فوری و پایدار» برای آزادی همه گروگان‌ها خواهد شد. کاترین کولونا پس از دیدار با الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل ضمن تاکید بر درخواست کشورش برای برقراری یک آتش‌بس فوری و پایدار در غزه به خبرنگاران گفت که پاریس به شدت از وضعیت حاکم بر غزه نگران است. گفتنی است که بنا به گزارش وزارت خارجه فرانسه، یک دیپلمات این کشور به تازگی بر اثر بمباران‌ غزه توسط ارتش اسرائیل کشته شده است.
  • بربوک و کامرون در مقاله‌ای مشترک خواستار برقراری “آتش‌بس پایدار” در غزه شدند
  • آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان و دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا در مقاله‌ای مشترک که در روزنامه بریتانیایی “ساندی تایمز” چاپ شده است، خواستار افزایش تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری “آتش‌بس پایدار” در نوار غزه شدند. این دو با تأکید بر “ضرورت فوری” برقراری آتش‌بس و شمار بالای تلفات غیرنظامی در غزه نوشتند: «هدف ما نمی‌تواند به سادگی تنها پایان دادن جنگ کنونی باشد، بلکه باید صلحی باشد که روزها‌، سال‌ها و برای چندین نسل ادامه داشته باشد. از همین رو ما از آتش‌بس حمایت می‌کنیم، اما به شرطی که آتش‌بسی پایدار باشد.» وزرای خارجه بریتانیا و آلمان با این حال از اینکه از اسرائیل برای برقراری یک “آتش‌بس عمومی و فوری” درخواست کنند، خودداری کرده و گفتند طرح چنین درخواستی، دلایلی را که بنا بر آن اسرائیل مجبور به دفاع از خود شده، نادیده می‌گیرد. در این مقاله آمده گروه تروریستی حماس “به طرزی وحشیانه به اسرائیل حمله کرده و هر روز موشک‌هایی را به سمت این کشور شلیک می‌کند تا جان شهروندان اسرائیلی را بگیرد”. بربوک و کامرون تأکید کردند که حماس باید “سلاح‌‌‌های خود را زمین بگذارد”. آنها همچنین با محق دانستن اسرائیل برای دفاع از خود، بر رعایت قوانین بشردوستانه بین‌المللی  توسط این کشور تأکیده کرده و نوشتند: «اگر عملیات اسرائیل چشم‌انداز یک همزیستی مسالمت‌آمیز با فلسطینیان را از بین ببرد، این کشور در این جنگ پیروز نخواهد شد.»
  • انگلستان و آلمان هر دو به قطعنامه ی اخیر سازمان ملل برای آتش بس در غزه، رای ممتنع دادند.