تعداد موارد پناهندگی به کلیسا در ایالات هامبورگ، مکلنبورگ-فورپومرن، نیدرزاکسن و شلسویگ-هولشتاین آلمان به طور چشمگیری افزایش داشته است. اغلب آنها کسانی هستند که به طور خاص نیاز به پناه دارند مثل زنان همراه با کودک.

در سال جاری میلادی که سه هفته دیگر به پایان می‌رسد چهار ایالت هامبورگ، مکلنبورگ-فورپومرن، نیدرزاکسن و شلسویگ-هولشتاین در آلمان اعلام کرده‌اند که موارد پناهندگی به کلیسا در آنها نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.

این خبر را خبرگزاری آلمان بر اساس آمار کلیساهای این ایالت‌ها اعلام کرده است.

در ایالت هامبورگ بر اساس آمار کلیسای شمال، تا پایان ماه نوامبر ۴۴ نفر به کلیسا پناهنده شده‌اند در حالی که این تعداد سال گذشته ۲۵ نفر بود. در سال ۲۰۲۱، ۲۱ نفر و در سال ۲۰۲۰ نیز تنها چهار نفر در هامبورگ به کلیسا پناهنده شدند.

اسقف‌نشین کلیسای کاتولیک در سال جاری ۱۳ پرونده و در سال گذشته ۱۹ پرونده را در این ایالت شمارش کرده است. در این گزارش‌ها اعلام نشده که این پرونده‌ها مربوط به چند نفر هستند.

در ایالت مکلنبورگ-فورپومرن در سال جاری ۲۵ نفر به کلیسا پناهنده شده‌اند. به گزارش کلیسای شمال بالاترین تعداد پناهنده به کلیسا در این ایالت در شمال شرق آلمان سال ۲۰۱۸  ثبت شد که ۵۱ نفر بود.

در سال گذشته ۱۰ نفر، سال ۲۰۲۱، ۲۱ نفر و سال ۲۰۲۰، هفت نفر در این ایالت به کلیسا پناهنده شدند. 

به گزارش اسقف‌نشین هامبورگ، تعداد کسانی که به کلیسای کاتولیک در این ایالت پناهنده شده‌اند، بسیار کم و تنها محدود به یک پرونده در سال جاری و سال گذشته بوده است. مشخص نیست این پرونده مربوط به یک شخص یا یک خانواده بوده است.

به گزاش کلیسای ایالتی پروتستان در شهر هانوفر، کلیسای شمال در ایالت نیدرزاکسن، تا اول دسامبر ۷۰ پرونده پناهندگی به کلیسا برای مجموعا ۸۸ نفر را ثبت کرده است.

این تعداد سال گذشته ۳۱ پرونده برای ۴۳ نفر بوده است و در سال ۲۰۲۱، ۱۷ پرونده برای ۲۴ نفر و در ۲۰۲۰ نیز ۱۶ پرونده برای ۲۱ نفر.

این ارقام شامل کسانی است که به هردو کلیسای کاتولیک و پروتستان در ایالت نیدرزاکسن پناهنده شده‌اند.

در ایالت شلسویگ-هولشتاین تا پایان ماه نوامبر امسال ۵۰ نفر به کلیسا پناهنده شده‌اند. سال گذشته این رقم ۳۷ نفر، سال ۲۰۲۱، ۹ نفر و سال ۲۰۲۰ نیز ۴ نفر بوده است.

اسقف‌نشین کلیسای شمال در سال ۲۰۲۲ هفت پرونده و در سال ۲۰۲۱ سه پرونده پناهندگی در این ایالت داشته است. بالاترین رقم بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ متعلق به سال ۲۰۱۷ با ۳۵ پرونده پناهندگی است که مشخص نیست چه تعداد را در بر می‌گیرد. 

سابقه پناهندگی به کلیسا در آلمان

کلیساها در آلمان سالهاست که به پناهجویانی که در شرایطی سخت و به‌خصوص قرار دارند به منظور جلوگیری از اخراج آنها پناه می‌دهند. اکثر این موارد شامل افرادی است که نیاز مبرمی به پناهگاه دارند مثل زنان تنها همراه با کودکانشان.

از سال‌ها پیش کلیساها موظف شده‌اند که برای هر مورد پناهندگی یک پرونده دارای به اصطلاح “شرایط اضطراری خارج از تحمل” در اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال Bamf باز کنند. در صورتی که این اداره، چنین شرایطی را تایید نکند، این پناهجویان ظرف سه روز باید کلیسا را ترک کنند.

یک سخنگوی اداره مهاجرت و پناهندگی به خبرگزاری آلمان گفته بنا بر تخمین این اداره، اغلب پرونده‌های پناهندگی به کلیسا مشمول “شرایط اضطراری خارج از تحمل” نمی‌شوند. 

افزایش ۶۰ درصدی تعداد پناهجویان در آلمان

بنا بر آخرین آمار، تعداد کسانی که در آلمان تقاضای پناهندگی کرده‌اند افزایش داشته است. در ۱۱ ماهه اول سال جاری میلادی بیش از ۳۰۰ هزار نفر در این کشور تقاضای پناهندگی کرده‌اند که به طور محسوسی از مدت مشابه سال قبل بیشتر است.

۲۱ هزار مورد از این تقاضاهای پناهندگی مربوط به کودکانی است که در آلمان متولد شده‌ و کمتر از یک سال دارند.

بیشترین تعداد پناهجویان سال جاری از کشور سوریه هستند با رقم ۹۵ هزار نفر. پس از آن ترکیه با بیش از ۵۵ هزار پناهجو و افغانستان با ۴۸ هزار مورد پناهجویی در آلمان ثبت شده‌اند. 

اتباع کشور عراق با ۱۰ هزار مورد و ایران با ۹ هزار مورد در جایگاه چهارم و پنجم تقاضای پناهندگی در آلمان در سال جاری قرار داشته‌اند.