• ابراز امیدواری روسیه و اتحادیه عرب به صدور قطعنامه‌ شورای امنیت برای توقف جنگ در غزه؛ سازمان ملل: اسرائیل دستور تخلیه مناطق وسیعی از جنوب نوار غزه را داده است؛ ادامه مذاکرات در قاهره برای برقراری آتش‌بس در غزه؛ نتانیاهو: جنگ در غزه تا «نابودی حماس» ادامه خواهد داشت؛ صلیب سرخ: شرایط غزه شکست اخلاقی برای جامعه بین‌الملل است
  • رای گیری شورای امنیت سازمان ملل در مورد غزه برای سومین بار به تعویق افتاد
  • شورای امنیت سازمان ملل متحد یک بار دیگر در روز پنجشنبه تلاش خواهد کرد تا متن قطعنامه‌ پیشنهادی امارات عربی متحده در مورد آتش‌بس یا تعلیق خشونت‌ها بین اسرائیل و حماس را به رای بگذارد. این در حالی است که تلاش‌های قبلی برای جلب حمایت واشنگتن از این قطعنامه پیشنهادی ناکام مانده بود، بطوریکه این شورا ابتدا قرار بود در روزهای دوشنبه، سه شنبه و سپس چهارشنبه در مورد این موضوع رای‌گیری کند ولی تمامی این جلسات به دلیل اختلافات محتوایی یکی پس از دیگری به تعویق افتاد. ۱۵ عضو شورای امنیت روزها برای رسیدن به تفاهم در مورد این قطعنامه دست و پنجه نرم می‌کنند. اسرائیل با دارا بودن حمایت ایالات متحده، با به کارگیری واژه «آتش بس» مخالف است و واشنگتن تا کنون دو بار از حق وتوی خود برای ممانعت از تصویب چنین قطعنامه‌هایی استفاده کرده است.
  • سازمان ملل: اسرائیل دستور تخلیه مناطق وسیعی از جنوب نوار غزه را داده است
  • سازمان ملل متحد اعلام کرد که اسرائیل روز چهارشنبه دستور تخلیه مناطق وسیعی از خان یونس را صادر کرده است، جایی که بیش از ۱۴۰ هزار آواره فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند. اسرائیل در آغاز درگیری به غیرنظامیان اعلام کرده بود که شمال سرزمین محاصره شده باریکه غزه را ترک کنند و برای امنیت خودشان هم که شده به مناطق جنوبی بروند، اما به نظر می‌رسد که عرصه در مناطق جنوبی هم رفته رفته تنگ‌تر میشود. مارتین گریفیث، «معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امدادرسانی اضطراری» این موضوع را «یک نقطه عطف غم‌انگیز و شرم‌آور» دانست. ساکنان شهر رفح در جنوب نوار غزه، جایی که آتش و دود ناشی از انفجارهای روز چهارشنبه همچنان مشخص است، ابراز امیدواری کردند که مذاکرات برای حصول آتش بس به نتیجه برسد.
  • ابراز امیدواری روسیه و اتحادیه عرب به صدور قطعنامه‌ شورای امنیت برای توقف جنگ در غزه
  • روسیه و کشورهای عضو اتحادیه عرب، چهارشنبه ۲۹ آذر، طی کنفرانس مشترکی در شهر مراکش در پادشاهی مغرب ضمن ابراز امیدواری به صدور قطعنامه‌ای از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه، از ایالات متحده آمریکا خواستند بار دیگر در برابر آن مانع‌تراشی نکند. بیش از دو ماه پس از آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس، انتظار می‌رود شورای امنیت سازمان ملل متحد پنجشنبه و پس از تعویق مکرر از روز دوشنبه، قطعنامه جدیدی را با هدف بهبود وضعیت انسانی در غزه، تصویب کند. این در حالی است که نتیجه رای‌گیری شورای امنیت به دلیل پیچیدگی مذاکرات، با هدف اجتناب از استفاده مجدد واشینگتن، حامی اسرائیل از حق وتو برای جلوگیری از صدور قطعنامه، همچنان نامشخص است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در جریان مشارکت خود در همایش عربی-روسی که در شهر مراکش برگزار شده، گفت: «متاسفانه تلاش‌های چندجانبه ما با کسانی که ایده‌های مشابهی با ما دارند، برای جهت‌دهی به شورای امنیت به‌منظور تصویب قطعنامه‌ای برای برقراری آتش‌بس دائمی، با همان موضع یکجانبه معمول ایالات متحده برخورد می‌کند که مانع از تصویب می‌شود». وزیر خارجه روسیه در نشست خبری پس از این همایش که با حضور نمایندگانی از کشورهای عربی برگزار شد، افزود: «امیدواریم که شورای امنیت رای خود را به نفع قطعنامه پیشنهادی آتش‌بس صادر کند.» حسام زکی، دستیار دبیرکل اتحادیه عرب نیز گفت: «امیدواریم شورای امنیت بتواند این پیش‌نویس قطعنامه را تصویب کند و از سوی هیچ عضو دائمی به ویژه ایالات متحده وتو نشود». حسام زکی در ادامه گفت: «امید امت عرب به این است که ایالات متحده درک کند که صبر بین‌المللی در برابر اقدامات اسرائیل به پایان رسیده است.»
  • ادامه مذاکرات در قاهره برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • یک منبع آگاه از طرف‌های مذاکره، پنج‌شنبه ۳۰ آذر، گفت، نمایندگان مذاکرات از دو طرف فلسطینی و اسرائیلی بیشترین گفت‌وگوهای خود را بر تعداد اسیران و شناسایی آنها متمرکز کردند تا در صورت توافق برای آتش‌بس جدید آنها را آزاد کنند. به گزارش خبرگزاری «رویترز» این منبع افزود، اسرائیل بر آزادی همه زنان و مردان مسن باقی مانده، اصرار دارد. به گفته این منبع، فهرست اسرای فلسطینی که قرار است توسط اسرائیل آزاد شوند، ممکن است شامل «کسانی شود که از سوی اسرائیل به جنایات جدی محکوم شده باشند». این در حالی است که طاهر النونو، مشاور رسانه‌ای اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که چهارشنبه وارد قاهره شد، گفت، این جنبش حاضر نیست درباره آزادی اسرای بیشتر اسرائیلی گفت‌وگو کند، مگر اینکه اسرائیل به عملیات نظامی خود در غزه پایان دهد و کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان را افزایش دهد. النونو گفت: «موضوع زندانیان پس از اجرای این دو موضوع قابل مذاکره است، زیرا در زمانی که اسرائیل به تجاوزات خود ادامه می‌دهد، نمی‌توان در مورد مذاکره صحبت کرد». او افزود: «هیئت جنبش حماس در مصر توضیحات جامعی را درباره شرایط میدانی و سیاسی و نیازهای لازم برای بهبود شرایط انسانی، افزایش کمک‌ها به مردم فلسطین و رساندن این کمک‌ها به تمام مناطق نوار غزه در شمال و جنوب ارائه کردند». او اظهار داشت: «ما به وضوح با برادرانمان در مصر درباره موضع خود در قبال این تجاوز و لزوم توقف آن به عنوان اولویت در حال حاضر صحبت کردیم». این در حالی است که رهبر جنبش جهاد اسلامی که تعدادی اسیر اسرائیلی در غزه در اختیار دارد قرار است در روزهای آینده به مصر سفر کند تا درباره پایان دادن به درگیری‌ها با اسرائیل گفت‌وگو کند. در پایان ماه گذشته، وقفه‌ای به مدت یک هفته‌ ادامه داشت که منجر به تبادل گروگان‌های اسرائیلی و تعدادی از زندانیان فلسطینی شد. در آن توافق حماس حدود ۱۱۰ زن، کودک و خارجی را که در غزه نگه داشته بود، آزاد کرد، در ازای آن آن اسرائیل ۲۴۰ زن و کودک فلسطینی را آزاد کرد.
  • صلیب سرخ: شرایط غزه شکست اخلاقی برای جامعه بین‌الملل است
  • «میرجانا اسپولیاریک» رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تحولات کنونی در نوار غزه را شکستی اخلاقی برای جامعه بین‌الملل ارزیابی کرد. به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، اسپولیاریک پس از بازدید از نوار غزه و مناطق اشغالی، در ژنو به خبرنگاران گفت: از یک شکست اخلاقی سخن می‌گوییم؛ زیرا هر روزی که این شکست ادامه پیدا کند، روز دیگری است که جامعه بین‌الملل در آن ثابت می‌کند قدرتی برای پایان دادن به این میزان رنج روزافزون را ندارد. اسپولیاریک تاکید کرد: چنین شرایطی بر نسل‌های بعدی تاثیرگذار خواهد بود که البته منحصر به نوار غزه نیست. وی افزود: هیچ رخدادی بدون توافق طرفین اتفاق نخواهد افتاد، لذا ما آنها را به ادامه مذاکرات و تسهیل روند مورد نیاز برای عملیات آزادی اسرا توصیه می‌کنیم.
  • نتانیاهو: جنگ در غزه تا «نابودی حماس» ادامه خواهد داشت
  • به رغم تشدید تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس در غزه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل شامگاه چهارشنبه ۲۰ دسامبر، بار دیگر اعلام کرد که جنگ در این منطقه تا «نابودی» جنبش حماس ادامه خواهد داشت. به گزارش خبرگزاری فرانسه، بنیامین نتانیاهو در بیانیۀ بازهم برقراری هرگونه آتش‌بس در غزه پیش از «نابودی» جنبش فلسطینی حماس را رد کرد. نخست‌وزیر اسرائیل در این بیانیه گفت: «ما جنگ را تا آخر ادامه می‌دهیم. این جنگ تا نابودی حماس و تا پیروزی ادامه خواهد داشت». بنیامین نتانیاهو در ادامه تاکید کرد که کسانی که فکر می‌کنند اسرائیل جنگ را متوقف خواهد کرد، ارتباط ‌شان با واقعیت را از دست داده‌اند». اظهارات بنیامین نتانیاهو در حالیست که اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل روز سه‌شنبه، در نشستی با سفرای این کشور گفت که تل‌آویو «آماده یک وقفه بشردوستانه دیگر و انتقال کمک‌های بشردوستانه بیشتر است تا بتواند گروگان‌ها را آزاد کند». افزون بر این، وب‌گاه خبری آکسیوس هم در گزارشی از قول سه منبع، از جمله دو مقام اسراییلی نوشت که دیوید بارنیا، رئیس موساد روز دوشنبه در ورشو با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر و بیل برنز، مدیر سیا، دیدار و درباره توافق احتمالی برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی گفتگو کردند. اسرائیل و حماس با هدف برقراری آتش‌بس و مبادله گروگان‌ها، گفتگوهای غیرمستقیم خود را با میانجیگری مصر و قطر اخیرا از سر گرفته‌اند. میانجیگری مصر و قطر در ماه نوامبر، به آتش‌بس یک هفته‌ای منتهی شد که طی آن حماس بیش از ١٠٠ گروگان را در ازای ۲۴۰ زندانی فلسطینی آزاد کرد.
  • ارتش اسرائیل پایگاه زیرزمینی «رهبران حماس در غزه» را پیدا کرد
  • ارتش اسرائیل گفته است که واحدهای نیروی زمینی در داخل شهر غزه یک تاسیسات گسترده زیرزمینی شامل تونل، پلکان مارپیچ و آسانسور را یافته‌اند که به نظر می‌رسد یکی از پایگاه‌های رهبران حماس بوده است. به گفته دریادار دانیل هاگری، سخنگوی ارتش، از این تاسیسات راه‌هایی به محل‌های سکونت متعلق به یحیی سینوار، رهبر حماس در غزه، و سایر اعضای رهبری این گروه منشعب شده است. بر اساس گزارش‌های دیگر، جنگ در شمال نوار غزه در روز گذشته شدت گرفت و همزمان، مرکز شهر خان یونس در جنوب نیز شاهد جنگی سنگین بوده است. حماس گفته است در جریان این درگیری‌ها، شمار زیادی از سربازان اسرائیلی را کشته است اما این آمار به طور مستقل تایید نشده است.
  • مقام اسرائیلی از احتمال فرار رهبران حماس به مصر خبر داد
  • پس از اینکه ارتش اسرائیل در دوشنبه گذشته ۲۰ آذر، از تشدید عملیات خود به شهر «خان‌یونس» جنوب غزه خبر داد، دستور به تخلیه منطقه وسیعی به مساحت ۲۰% «خان‌یونس» از بزرگترین شهرهای جنوب غزه را صادر کرد. در حالی که نیروهای اسرائیلی حملات خود به «خان‌یونس» شهری که فرماندهان حماس در تونل‌های زیر زمین آن مخفی شده‌اند را آغاز کرد، چند مقام سابق اسرائیلی از احتمال فرار فرماندهان حماس به مصر هشدار دادند. یعقوب ناگل، افسر امنیتی سابق اسرائیل گفت، اگر «خان‌یونس» را ببندند می‌توانند به «رفح» بروند. او ادامه داد: «اگر به آنجا (رفح) بروند یعنی نقشه برای فرار به مصر را می‌کشند.» همچنین او معتقد است که بخشی بزرگی از تونل‌های نزدیکی خاک مصر در سال ۲۰۱۵ تخریب شدند ولی «این کار به پایان نرسیده است.» وی افزود، تل‌آویو معتقد است که حماس «توانست قبل از حمله هفت اکتبر، از این تونل‌ها برای ارسال مقادیر زیادی سلاح به نوار غزه استفاده کند.» اسرائیل با پخش اعلامیه از هواپیما در هفته گذشته در غزه، جایزه ۴۰۰ هزار دلاری برای دستگیری یحیی السنوار رهبر حماس در غزه تعیین کرد. همچنین در این اعلامیه‌ها جایزه‌هایی برای سه رهبر دیگر حماس از جمله؛ محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس تعیین شده است.