• سما زهد مادر فلسطینی، پس از کشته شدن فرزندانش در حمله اسرائیل به اردوگاه پناهندگان نصیرات گریه می کند. عکس: Anadolu
  • ۳۵ فلسطینی در بمباران اردوگاه‌ها کشته شدند؛ پیشروی تانک‌ها به عمق نوار غزه؛ اسرائیل ۱۴ نفر از جمله یک کودک را در کرانه باختری بازداشت کرد؛ مدیر اونروا: سربازان اسرائیل به کاروان کمک‌ها برای فلسطینی‌ها تیراندازی کردند؛ درخواست امارات از شورای امنیت برای جلسه فوری در رابطه با اوضاع کرانه باختری؛ هیئت حماس برای بررسی طرح آتش‌بس مصر به قاهره رفت
  • فرار ۱۵۰ هزار نفر در پی پیشروی ارتش اسرائیل به بخش مرکزی غزه
  • سازمان ملل متحد اعلام کرده که در پی پیشروی نیروهای ارتش اسرائیل به سمت اردوگاه آوارگان در مناطق مرکزی غزه حدود ۱۵۰ هزار فلسطینی مجبور به فرار شده‌اند. شاهدان و شاخه مسلح حماس گزارش کرده اند تانک‌های ارتش اسرائیل به حومه شرقی اردوگاه بوریج رسیده‌اند. ارتش اسرائیل اخیرا تهاجم زمینی خود را برای هدف قرار دادن بوریج و اردوگاه‌های نزدیک به نصیرات و مغازی گسترش داده است. ارتش اسرائیل خواستار تخلیه مرکز غزه که شامل اردوگاه‌های بریج و نصیرات است، شده و به ۹۰ هزار ساکن و ۶۱ هزار آواره در این مناطق آسیب‌دیده، گفته است که به سمت جنوب و شهر دیرالبلح حرکت کنند. با این حال، سازمان ملل متحد روز پنجشنبه هشدار داد که مردم این مناطق جایی برای رفتن ندارند، زیرا دیرالبلح پیش از این با پناه گرفتن صدها هزار آواره، جایی برای پذیرش جمعیت بیشتر را ندارد. به گفته سازمان ملل، رفح که قبلا به پرجمعیت‌ترین شهر غزه تبدیل شده بود، در روزهای اخیر با ورود نیروهای زمینی اسرائیل به محله‌های آن، با حدود ۱۰۰ هزار مهاجر جدید مواجه شده است. مقامات بهداشتی حماس در غزه اعلام کردند که در بمباران‌های روز پنجشنبه ده‌ها نفر را در سراسر غزه کشته‌اند. به گفته این مقامات در ۱۱ هفته گذشته در غزه بیش از ۲۱ هزار ۳۰۰ نفر که بیشتر آنها را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند، کشته شده‌اند.
  • کشته شدن ۳۵ فلسطینی در بمباران اردوگاه‌ها؛ پیشروی تانک‌ها به عمق نوار غزه
  • در آخرین تحولات جنگ غزه، بامداد جمعه هشتم دی، حملات اسرائیل به چندین منطقه این باریکه از سر گرفته شد و به گزارش تلویزیون فلسطین، در نتیجه بمباران های پیاپی چندین خانه در اردوگاه های المغازی و النصیرات در مرکز غزه، ۳۵ نفر کشته شدند. تانک‌های ارتش اسرائیل پس از روزها بمباران بی‌امان و فرار ده‌ها هزار خانواده فلسطینی، بامداد جمعه در عمق نوار غزه پیشروی کردند. منابع فلسطینی می‌گویند هنوز ده‌ها مفقود در زیر آوار خانه‌هایه بمباران شده هستند. همزمان، توماس وایت، مدیر آژانس امداد و کار برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز جمعه گفت که سربازان اسرائیلی به سوی یک کاروان کمک در حین بازگشت از شمال نوار غزه تیراندازی کردند. وایت در شبکه اجتماعی «ایکس (توئیتر سابق)» نوشت که هیچ کدام از کارکنان کاروان بین المللی آسیبی ندیده، اما به یکی از خودروها آسیب وارد است. نیروهای اسرائیلی حملات هوایی خود را از شامگاه پنجشنبه تا بامداد جمعه در مناطق مختلف نوار غزه به ویژه در رفح جنوب این باریکه تشدید کردند، جایی که فلسطینی‌ها برای جستجوی بازماندگان خود به سمت انبوه آوار ناشی از بمباران‌ها هجوم بردند. طبق آخرین آمارها، تعداد قربانیان بمباران خشونت آمیز و تهاجم زمینی اسرائیل به ۲۱۳۲۰ کشته افزایش یافته که بیشتر آنها زن و کودک بودند. ده‌ها هزار خانواده فلسطینی نیز که قبلاً آواره شده بودند مجبور به فرار دوباره در موج جدیدی از مهاجرت جمعی شدند.
  • اسرائیل ۱۴ نفر از جمله یک کودک را در کرانه باختری بازداشت کرد
  • خبرگزاری فلسطینی وفا می‌گوید در جریان حملات اخیر اسرائیل به کرانه باختری سربازان اسرائیلی دست‌کم ۱۴ فلسطینی از جمله یک کودک را بازداشت کرده‌است. بر اساس این گزارش این حملات به مناطق مختلفی از جمله اردوگاه‌های آوارگان در الخلیل و الفرع انجام شده است. سازمان ملل هم در گزارشی تایید کرده که از ۷ اکتبر تاکنون ۳۰۰ فلسطینی کشته شده‌اند و حدود ۵ هزار نفر دیگر هم توسط اسرائیل بازداشت شده‌اند.
  • مدیر اونروا: سربازان اسرائیل به کاروان کمک‌ها برای فلسطینی‌ها تیراندازی کردند
  • توماس وایت، مدیر آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی یا همان اونروا در پستی در توییتر اسرائیل را متهم به شلیک به یک کاروان امدادرسان به فلسطینی‌ها کرده است. آقای وایت همچنین در ادامه نوشت: «سربازان اسرائیلی هنگام بازگشت از شمال غزه در مسیری که ارتش اسرائیل تعیین کرده بودند به سمت یک کاروان امداد رسان شلیک کردند.» او اضافه کرده که در این تیراندازی کسی زخمی نشده اما یک خودرو آسیب دیده است. وایت همچنین تاکید کرد که امدادگران نباید هرگز مورد هدف قرار گیرند.
  • درخواست امارات از شورای امنیت برای جلسه فوری در رابطه با اوضاع کرانه باختری
  • شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه هشتم دی، به درخواست امارات متحده عربی به نمایندگی از سوی گروه کشورهای عربی در عضویت این شورا، تشکیل جلسه می‌دهد. این نشست به بررسی وضعیت وخیم و تشدید اوضاع روزانه در کرانه باختری اشغالی و بحث پیرامون پیامدهای تشدید تنش از سوی اسرائیل و شهرک‌نشینان مورد حمایت دولت نتانیاهو و ارتش اسرائیل علیه غیرنظامیان بی‌دفاع فلسطینی شامل کودکان، زنان و مردان و امکان اجرای راه حل «دو کشوری» در آینده، اختصاص یافته است. امارات روز گذشته، تشکیل جلسه فوری شورای امنیت برای بررسی وضعیت «به‌سرعت در حال تشدید» کرانه باختری و تاثیر آن بر راه حل «دو کشوری» را خواستار شد.
  • هیئت نمایندگی امارات در سازمان ملل در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس»، اعلام کرد که خشونت شهرک‌نشینان افراطی و گزارش‌ها از تهاجمات اسرائیل، چشم‌انداز سیاسی میان فلسطین و اسرائیل را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. شورای امنیت جمعه گذشته، قطعنامه‌ ارائه‌شده از سوی امارات را تصویب کرد که بر ایجاد مکانیسمی بین‌المللی برای تسریع روند ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، تصریح کرد. فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، پیشتر از اسرائیل خواسته بود تا در مورد تمامی موارد خشونت نیروهای امنیتی و شهرک‌نشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان در کرانه باختری، تحقیق کند. بر اساس گزارش دفتر تورک، ۳۰۰ فلسطینی شامل ۸۰ کودک در کرانه باختری در فاصله ۷ اکتبر تا ۲۷ دسامبر کشته شدند. توماس وایت، مدیر آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی یا همان اونروا در پستی در توییتر اسرائیل را متهم به شلیک به یک کاروان امدادرسان به فلسطینی‌ها کرده است. آقای وایت همچنین در ادامه نوشت: «سربازان اسرائیلی هنگام بازگشت از شمال غزه در مسیری که ارتش اسرائیل تعیین کرده بودند به سمت یک کاروان امداد رسان شلیک کردند.» او اضافه کرده که در این تیراندازی کسی زخمی نشده اما یک خودرو آسیب دیده است. وایت همچنین تاکید کرد که امدادگران نباید هرگز مورد هدف قرار گیرند.
  • هیئت حماس برای بررسی طرح آتش‌بس مصر به قاهره رفت
  • یک مقام حماس که نخواسته نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفته هیئتی از این گروه روز جمعه در قاهره خواهند بود طرح مصر برای آتش‌بس در غزه را مورد بررسی قرار دهند. این طرح هفته گذشته در اختیار مقام‌های حماس و جهاد اسلامی قرار گرفته و این گروه‌های فلسطینی آن‌را مورد توجه قرار داده‌اند. به گفته منابع نزدیک به حماس این طرح سه مرحله‌ای شامل آتش‌بس‌های تجدیدپذیر، آزادی تعداد قابل توجهی از گروگان‌های حماس در ازای اسرای فلسطینی در اسرائیل و در نهایت آتش‌بس برای پایان دادن به جنگ خواهد بود.