نیروی دریایی آمریکا روز پنجشنبه ۱۴ دی خبر داد که یک قایق کنترل از راه دور شورشیان حوثی که مملو از مواد منفجره بود در دریای سرخ منفجر شد اما خسارت یا تلفاتی در برنداشت.

به‌رغم هشدارهای شدید قدرت‌های غربی در روزهای اخیر، شورشیان حوثی به حملات خود در آب‌های نزدیک یمن که یکی از مسیرهای مهم کشتیرانی است ادامه می‌دهند.

دریادار برد کوپر، فرمانده نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه، روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت قایق هدایت‌شونده حوثی‌ها که مملو از مواد منفجره بود در نقطه‌ای در دریای سرخ که مسیر پر‌تردد کشتی‌هاست و حدود ۸۰ کیلومتر با سواحل یمن فاصله دارد منفجر شد.

او افزود: «این قایق به حدود چند کیلومتری مسیر رفت‌و‌آمد کشتی‌های تجاری و شناورهای نیروی دریایی آمریکا رسید و ما انفجار آن را مشاهده کردیم.» او افزود که هدف این حمله نامعلوم است.

دریادار کوپر افزود شورشیان حوثی تاکنون ۲۵ بار به مسیرهای کشتیرانی در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن حمله کرده‌اند و «نشانه‌ای از تغییر رفتار غیرمسئولانه آن‌ها دیده نمی‌شود.»

آمریکا و چند کشور دیگر ماه گذشته عملیات مشترک گشتزنی و تامین امنیت آب‌های منطقه با عنوان «حفاظت از بهروزی» را آغاز کردند. به گفته دریادار کوپر، اکنون ۲۲ کشور در این عملیات مشارکت می‌کنند.

به گفته او، کشتی‌های جنگی آمریکا و شرکای این کشور تاکنون دو موشک کروز، شش موشک بالستیک ضد شناور و ۱۱ پهپاد را رهگیری و منهدم کرده‌اند.

روز یکشنبه هلی‌کوپترهای نیروی دریایی آمریکا که پس از درخواست کمک یک کشتی تجاری وارد عملیات شدند سه قایق تندرو شورشیان حوثی را منهدم کردند.

یک مقام ارشد دولت آمریکا که حاضر نشد نامش فاش شود روز ۱۳ دی به خبرگزاری‌ها گفت: «اگر دوباره چنین اتفاقی بیفتد ما به همین شکل واکنش نشان خواهیم داد. هشدار مشترک ۱۲ کشور به حوثی‌ها خیلی صریح بود و بعید می‌دانم هشدار دیگری در کار باشد.»

یک مقام آمریکایی دیگر در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت که به اعتقاد واشینگتن وضعیت دریای سرخ به یک «نقطه عطف» رسیده است.

فرمانده نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه در پاسخ به سئوال خبرنگاران در مورد احتمال حمله به مواضع شورشیان حوثی در یمن با هدف جلوگیری از تداوم حملات آن‌ها گفت: «هر آنچه که خارج از ویژگی دفاعی عملیات فعلی ما باشد یک عملیات کاملا متفاوت خواهد بود.»

روز چهارشنبه، ۱۲ کشور از جمله آمریکا، بریتانیا و ژاپن در بیانیه مشترکی به شورشیان حوثی هشدار دادند که ادامه حملات آن‌ها با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد. یک مقام آمریکایی صدور این بیانیه را هشدار آخر توصیف کرد.

شورشیان حوثی مورد حمایت ایران که بخش عمده‌ای از خاک یمن را در کنترل خود دارند از اواخر آبان حملات موشکی و پهپادی به کشتی‌های تجاری در نزدیکی باب‌المندب را تشدید کرده و می‌گویند هدف این اقدامات افزایش هزینه حمل‌و‌نقل دریایی در سطح منطقه در اعتراض به حمله اسرائیل به نوار غزه است.

تحت تاثیر حملات حوثی‌ها تعداد قابل توجهی از شرکت‌های کشتیرانی عبور از دریای سرخ را متوقف کرده و ناگزیر شده‌اند مسیر طولانی دور زدن قاره آفریقا را طی کنند.

شورشیان حوثی ادعا می‌کنند که اهداف حملات دریایی آن‌ها شناورهای مرتبط با اسرائیل و یا شناورهایی است که به مقصد آن کشور در حرکتند.

ولی بسیاری از کشتی‌هایی که هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارند و محموله‌ای برای آن کشور حمل نمی‌کنند و همچنین شرکت‌های بزرگ کشتیرانی تردد در دریای سرخ را متوقف کرده‌اند.