بر اثر حملات هوایی اسرائیل در نوار غزه پسر ارشد وائل دحدوح، خبرنگار و رئیس دفتر شبکه الجزیره در این باریکه، کشته شد.
حمزه دحدوح که مانند پدرش برای شبکه خبری الجزیره کار میکرد و مصطفی ثریا، روزنامهنگار آزاد، روز یکشنبه، ۱۷ دیماه در حالی که از خان یونس به سمت شهر رفح در حال رانندگی بودند، بر اثر حمله یک هواپیمای بدون سرنشین کشته شدند.
به گزارش شبکه الجزیره، آقای دحدوح قصد داشت از وضعیت مردم غزه و عواقب بمباران در منطقهای که ارتش اسرائیل آن را به عنوان «منطقه بشردوستانه» تعیین کرده بود، گزارش تهیه کند.
در اوایل جنگ نیز همسر، دو فرزند و یک نوه وائل دحدوح که از خبرنگاران باسابقه الجزیره به شمار میرود، کشته شده بودند.
کشته شدن اعضای خانواده او در آغاز جنگ موجی از محکومیت را در کشورهای اسلامی به دنبال داشت.
در تصاویری که روز یکشنبه شبکه الجزیره منتشر کرد، وائل دحدوح در سردخانهای در خان یونس دیده میشود که دست پسرش را گرفته و در حال اشک ریختن است.
او در مراسم تشییع پیکر پسرش با بیان اینکه اشکهای او از «غم و اندوه» و برای «انسانیت» است، گفت: «من از جهان میخواهم که از نزدیک به آنچه در غزه میگذرد، نگاه کند.»
جسد این خبرنگار در جنوب شهر خان یونس به خاک سپرده شد و پدرش پس از این خاکسپاری گفت که به گزارشهای خود در زمینه جنگ غزه ادامه خواهد داد.
عامر ابوعمر، عکاس خبری، در فیسبوک نوشت که او و احمد البرش، روزنامهنگار، از این حمله جان سالم به در بردهاند.
اسرائیل تاکنون درباره این اتفاق اظهارنظری نکرده است.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران دیروز از کشتهشدن ۷۷ روزنامهنگار از آغاز جنگ در غزه خبر داد.
خبرگزاری رویترز نیز در روزهای ابتدایی این جنگ نوشت که نیروهای دفاعی اسرائیل به این خبرگزاری و خبرگزاری فرانسه گفتهاند که نمیتوانند امنیت خبرنگاران آنها را در نوار غزه تضمین کنند.
اسرائیل در پاسخ به یورش پانزدهم مهرماه گروه افراطی حماس به خاک این کشور که نزدیک به ۱۲۰۰ کشته برجای گذاشت و حدود ۲۴۰ نفر گروگان گرفته شدند، عملیات نظامی گستردهای را در سراسر نوار غزه آغاز کرد.
حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته میشود.
وزارت بهداشت غزه که زیر نظر حماس اداره میشود، بدون تفکیک آمار نظامیان و غیرنظامیان گفته است در جریان حملات اسرائیل تاکنون بیش از ۲۲ هزار نفر کشته شدهاند.