سعید ماسوری در نامهای از زندان، سال گذشته را خونینترین سال ۲۴ سال زندانش توصیف کرده است. مادر نسیم سلطانبیگی از ادامه ممنوعیت ملاقات و تماس او خبر داده است. یک نوازنده به دلیل نوازندگی در مترو بازداشت شد.
سعید ماسوری، زندانی سیاسی اهل خرمآباد به مناسبت ۲۴مین سال زندانی بودنش بدون حتی یک روز مرخصی، نامهای را از زندان منتشر کرده است.
به گزارش سایت ههنگاو، او در آغاز نامهاش نوشته است: «همچون فرزند مریم که صلیبش را بر دوش میکشد، ۲۴ سال است که سنگینی دیوارهای قطور و میلههای آن را تحمل میکنم. فضای خفقانآور آن را لحظه به لحظه زندگی کردهام.»
او اما یک سال اخیر را “خونینترین سال” زندانی بودنش دانسته و چرایی آن را اینگونه بیان کرده است: «چرا که هنوز گرمای نفس و نجوای عزیزانی مثل زندانیان سیاسی محسن شکاری، محمدمهدی کرمی، سیدحسین حسینی، خدانور لجهای، میلاد زهره وند و یا قاسم آبسته، ایوب کریمی و داوود عبداللهی (آسو) که در همین کشتارگاه قزلحصار به مسلخ بردند را بر گونههای خود احساس میکنم.»
این زندانی سیاسی به زندانیان دیگری که در صف اعدام هستند اشاره کرده از جمله “خسرو بشارت، انور خضری، فرهاد سلیمی، کامران شیخه، مجاهد کورکور و رضا رسایی و …”
سعید ماسوری در ادامه نوشته است: «آنگاه که مأموران کشتار و اعدام هر روز یکی را از کنارت، برای اعدام با دستبند و زنجیر به انفرادی میبرند و آخرین نگاهش بر تو قفل میشود و هیچ کاری از دستت برنمیآید…هر لحظه و پس از او حلقآویز و اعدام شدهای و من تمام این یکسال را لحظه به لحظه با آنها اعدام شدهام.»
این زندانی سیاسی در پایان نامهاش ابراز امیدواری کرده که “شنا کردن در این دریای خون” در نهایت به “به ساحل آزادی و عدالت و برابری” برسد.
سعید ماسوری که اکنون ۵۸ سال دارد، در سال ۱۳۷۹ هنگام ورود به ایران در دزفول بازداشت شد. دادگاه او در اردیبهشت ۸۱ برگزار شد و تنها ۱۰ دقیقه طول کشید. او در این دادگاه به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” و “همکاری با سازمان مجاهدین خلق” به اعدام محکوم شد.
حکم مذکور در سال ۱۳۸۶ با یک درجه تخفیف به حبس ابد و تبعید به زندان رجایی شهر کرج کاهش یافت و این زندانی سیاسی در سال ۱۳۸۸ به این زندان تبعید شد. سعید ماسوری مرداد ماه امسال از زندان رجایی شهر به زندان قزلحصار منتقل شد.
ادامه ممنوعیت ملاقات نسیم سلطانبیگی
نسیم سلطان بیگی، روزنامهنگار زندانی ممنوعالتماس و ممنوعالملاقات است. ایران جلیلی، مادر او ضمن اعلام این خبر در اینستاگرام نوشته است: «این ممنوعیتهای ظالمانه به علت همخوانی تلفنی نسیم با یک آهنگ و اعتراض گروهی از زندانیان به مسئولان قضایی که ششم دیماه برای بازدید به زندان رفته بودند، صورت گرفته است.»
به گفته مادر نسیم، قرار بوده این ممنوعیت تا پایان دی ماه باشد اما تنها برای نسیم یک هفته دیگر نیز تمدید شده است.
اواخر آذرماه ویدیویی منتشر شد که در آن نسیم سلطانبیگی به همراه نیلوفر حامدی و الهه محمدی از داخل زندان ترانه “سفرناک” را همراه با خواننده آن، خاطره حکیمی همخوانی کردند. در پایان این همخوانی صدایی میگوید: «این تماس تلفنی از زندان اوین میباشد».
پس از انتشار این ویدیو این سه روزنامهنگار زندانی از ملاقات محروم شدند.
نسیم سلطان بیگی به اتهام “اجتماع و تبانی و تبلیغ عیه نظام” از سوی دادگاه انقلاب تهران به چهار سال و چهارماه زندان و دو سال ممنوعیت خروج از کشور و عضویت در گروههای سیاسی محکوم شده است.
بازداشت یک وکیل دیگر
فشار بر وکلای دادگستری همچنان ادامه دارد. وکلایی که دفاع از فعالان حقوق بشر را بر عهده میگیرند در بسیاری موارد تهدید و بازداشت میشوند. در جدیدترین نمونه از فشار بر وکلا، صالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا امینی به یک سال حبس محکوم شد.
حال سایت دادبان از دستگیری یک وکیل به نام نیلوفرسادات هاشمیان به دلیل اظهارنظر درباره انفجارهای کرمان خبر داده است.
به نوشته این سایت، این وکیل اهل سمنان است و به دلیل اظهارنظر بر خلاف روایت حاکمیت درباره انفجارهای کرمان بازداشت شده است.
پس از انفجارهای کرمان فشار بر فعالان و کاربران معمولی که روایتی غیر از روایت حاکمیت را در مورد این انفجارها منتشر میکنند افزایش یافته است.
سایت مجموعه فعالان حقوق بشر، هرانا یک هفته پس از این انفجارها نوشت: «بنا بر گزارشات منتشره در ۳۲ کانال یا اکانت نزدیک به نهادهای امنیتی در این مدت دستکم ۷۶ کاربر فضای مجازی بازداشت و بیش از ۱۰۸ شهروند به نهادهای امنیتی و قضایی احضار شدهاند. علاوه بر این، ۵۳۷ صفحه مجازی مسدود و ۲ مرکز کسب و کار در مازندران و خراسان جنوبی پلمب شدند.»
بازداشت یک نوازنده در مترو
خسرو آذربیگ، نوازنده، مستندساز و فعال حقوق کودکان ویدیویی منتشر کرده و در آن اعلام کرده که روز ۲۰ دی ماه به دلیل نواختن ساز در متروی تهران بازداشت شده است.
آذربیگ میگوید، برایش پرونده قضایی تشکیل دادهاند و او باید ظرف ۱۰ روز آینده خود را به دادسرا معرفی کند.
این در حالی است که بر اساس قوانین داخلی ایران، نوازندگی مردان در فضاهای عمومی آزاد است.