همزمان با صدمین روز جنگ در غزه، بنیامین نتانیاهو در یک سخنرانی اعلام کرد که اسرائیل جنگ خود علیه حماس را که یکصد روز از آغاز آن میگذرد تا پیروزی ادامه میدهد و هیچ فرد و نهادی حتی دادگاه بینالمللی نمیتواند جلوی آن را بگیرد. نخست وزیر اسرائیل پس از برگزاری جلسات دو روزه دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه درباره اتهام آفریقای جنوبی مبنی بر اینکه اسرائیل در حال نسل کشی فلسطینیان است صحبت کرد. آفریقای جنوبی از دیوان بینالمللی خواسته به اسرائیل دستور دهد تا در اقدامی موقت، حملات هوایی و زمینی خود را متوقف کند. نتانیاهو شامگاه شنبه در سخنانی تلویزیونی با اشاره به ایران و شبهنظامیان متحدش گفت: «هیچ کسی ما را متوقف نخواهد کرد، نه لاهه، نه محور شرارت و نه هیچ کس دیگری.» انتظار میرود که این پرونده در دیوان بینالمللی سالها ادامه داشته باشد اما حکم درباره اقدامات موقت ممکن است ظرف چند هفته صادر شود. احکام دادگاه الزام آور هستند اما اجرای آن دشوار است. نتانیاهو تصریح کرد که اسرائیل دستورات توقف جنگ را نادیده خواهد گرفت. اسرائیل تحت فشار فزاینده بینالمللی برای پایان دادن به جنگی است که منجر به کشته شدن بیش از ۲۳ هزار فلسطینی در غزه شده است اما تاکنون تحت حمایتهای دیپلماتیک و نظامی ایالات متحده بخ جنگ ادامه داده است.
هزاران نفر روز شنبه به خیابانهای واشنگتن، لندن، پاریس، رم، میلان و دوبلین آمدند و خواستار پایان جنگ شدند.
یک روز پس از نشست دادگاه لاهه، اسرائیل ۱۳۵ فلسطینی را کُشت
اسرائیل روز شنبه ۱۳ ژانویه / ۲۳ دی، نزدیک به صدمین روز جنگ غزه و یک روز پس از پایان جلسه رسیدگی دیوان دادگستری بینالمللی پرونده نسلکشی اسرائیل به درخواست دولت آفریقای جنوبی، به بمباران نوار غزه ادامه داد. وزارت بهداشت غزه گزارش کرد که در شهر جنوبی رفح، در نزدیکی مرز با مصر، حمله هوایی اسرائیل به خانهای که سرپناه دو خانواده آوارهشده بود، منجر به کشتهشدن دستکم ۱۴ نفر شد. خبرگزاری رویترز، به نقل از باسم عرفه، یکی از بستگان این خانوادهها که عکس دختری کشتهشده با تکهنانی در دستش را بالا گرفته بود، مینویسد که این خانوادهها شب جمعه در حال صرف شام در خانه بودند که ارتش اسرائیل آنجا را ویران میکند. مقیاس حملات اسرائیل چنان وسیع است که میلیونها نفر در سراسر جهان خواستار آتشبس فوری و پایان جنگ شدهاند. ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که نیروهایش چندین پیکارجو را در جنوب خان یونس در مرکز نوار غزه کشته است. در مرکز نوار غزه، ساکنان درگیریهای مسلحانه شدید و شلیک تانکها و حملات هوایی اسرائیل را در اردوگاههای البریج، النصیرات و المغازی که محل اقامت پناهجویان هستند گزارش کردهاند. همچنین شاهدان میگویند یک موشک اسرائیلی اتوبوسی در نزدیکی شهر دیر البلح در غرب نوار غزه را هدف قرار داده است. در شمال نوار غزه نیز دستکم ۲۰ نفر در نتیجه حملات اسرائیل به شهر غزه کشته شدهاند. اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه میگوید در ۲۴ ساعت گذشته در نتیجه حملات اسرائیل ۱۳۵ فلسطینی کشته و ۳۱۲ نفر زخمی شدهاند.
کمبود غذا و امکانات بهداشتی در نوار غزه
دفتر رسانهای دولت غزه میگوید فقط مناطق شمالی نوار غزه به روزانه ۱۳۰۰ کامیون غذا نیاز دارد. به گزارش خبرگزاری الجزیره، پیش از آغاز جنگ به طور میانگین روزانه دو هزار کامیون غذا از مرز رفح در جنوب، وارد نوار غزه میشد. این رقم در سه ماه گذشته بهشدت کاهش یافته است. همچنین، اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت مستقر در نوار غزه هشدار داده که شهر جنوبی رفح به لحاظ زیرساختی برای اسکان ۱,۳ میلیون نفر اصلاً مناسب نیست. بنابر گزارشی دیگر از الجزیره، در حال حاضر در کل نوار غزه فقط شش خودروی آمبولانس باقی مانده است. وزارت بهداشت در بیانیهای اعلام کرده که «ما هنوز برای انجام برخی خدمات اساسی، مثل واحدهای مراقبت ویژه و پرستاری، در زحمتیم.» دفتر رسانهای دولت غزه نیز از اتمام سوخت لازم برای به کار انداختن مولدهای برق در بیمارستان «شهدای الاقصی» خبر داد، امری که بیماران بستری در آیسییو و بخش عمومی را با خطر جدی مرگ مواجه میکند.
منابع رسانهای اسرائیل از اختلاف شدید نتانیاهو و گالانت خبر دادند
روزنامه «معاریو» در گزارش شنبه ۲۳ از اختلاف شدید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور خبرداد. طبق گزارش این روزنامه آخرین جلسه دولت اسرائیل شاهد یک دیدار پر تنش بین نتانیاهو، و گالانت بود. روزنامه معاریو نوشت، تنش میان این دو مقام ارشد اسرائیلی اکنون اما به اوج خود رسیده به طوری که گالانت جلسه دولت را ناتمام و قبل از شروع ترک کرده است. طبق گزارش این روزنامه گالانت پس از منع ورود مدیر دفترش تصمیم گرفت که جلسه را ترک کند. این ممانعت و ترک جلسه پس از آن اتفاق افتاد که دفتر نخست وزیری در ابتدای جلسه اصرار داشت که این جلسه باید بدون حضور دستیاران برگزار شود. اما وقتی گالانت دید که دیگر مسئولان دستیاران خود را به جلسه آوردهاند و مانع ورود مدیر دفتر او شدهاند، تصمیم گرفت جلسه را ترک کند. دو منبع آگاه اسرائیلی تاکید کردند که دستیاران «تزاچی هانگبی»، رئیس شورای امنیت ملی و برخی از وزرای دیگر در این جلسه شرکت کرده بودند. طبق این گزارش گالانت پیش از خروج از جلسه با خشم به نتانیاهو فریاد زد و گفت: «در مسیر کار من کارشکنی نکن».
به گزارش العربیه، این حادثه در حالی رخ میدهد که تنشهای فزاینده بین نخست وزیر و وزیر دفاع از آغاز جنگ بر سر بسیاری از مسائل از جمله گروگانها، اداره غزه و غیره رخ داده است. دفتر نتانیاهو همچنین چندین بار از دادن مجوز ورود به رئیس ستاد ارتش امتناع کرد که این موضوع خشم گالانت را برانگیخت و باعث درگیریهای لفظی بین آنها شد. روابط این دو مقام اسرائیلی پیش از این نیز با مشکلاتی مواجه شده بود. در مارس گذشته، نتانیاهو وزیر دفاع را پس از هشدار درباره خطرات امنیتی تظاهراتی که در مخالفت با اصلاحات مورد نظر نخستوزیر درباره اختیارات قوانین دادگاه عالی برگزار شده بود، برکنار کرد اما جنگ شرایط جنگ غزه باعث شد نتانیاهو تصمیم خود درباره گالانت عوض کند و او را به عنوان یکی از اعضای دولت جنگ تعیین کند.