افشاگری روزنامه‌نگاران وابسته به “گروه رسانه‌ای کورکتیو” درباره نشست محرمانه برخی از اعضای حزب راستگرا و بیگانه ستیز “آلترناتیو برای آلمان” با رهبران برخی گروه‌های راست افراطی آلمان، اتریش و اروپا در شهر پتسدام برلین یک جنبش بزرگ ضدفاشیستی را در سراسر آلمان برانگیخت.

به گزارش گروه رسانه‌ای کورکتیو، رهبران گروه های راست افراطی در نشست محرمانه ماه نوامبر سال گذشته خود در شهر پتسدام، در ٣‬٥ کیلومتری برلین، از جمله در این مورد بحث کرده اند که اگر قدرت را در آلمان به دست گرفتند، غیرآلمانی‌ها را از این کشور بیرون بریزند.

افشای این خبر از روز یکشنبه ١٤‬ ژانویه، ٢٤‬ دیماه احزاب، گروه های مدافع حقوق بشر، سندیکاها و گروه های قومی آلمان را بیدار کرد. در ٤‬ روز گذشته ده‌ها شهر آلمان صحنه تظاهرات صدهاهزار تن آلمانی و غیرآلمانی علیه راستگرایان بود. در این همایش ها مردم تاکید می ورزیدند که اجازه نمی دهند داستان جنایت آمیز اخراج اقلیت ها از آلمان یکبار دیگر در تاریخ تکرار شود.

تشابه دیدگاه رهبران راستگرا با رهبران نازی

در دوران حاکمیت حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان به رهبری آدولف هیتلر، میلیون‌ها یهودی، سندیکالیست، کمونیست، روشنفکر و کولی ابتدا از آلمان به کشورهای تحت اشغال ارتش هیتلری رانده و سپس در اردوگاه های مرگ به کوره‌های آدم سوزی سپرده یا تیرباران شدند. تنها بخش کوچکی از افراد تحت تعقیب گشتاپو موفق شدند به کشورهای همسایه و از آنجا به آمریکای شمالی و جنوبی فرار کنند.

توافق رهبران احزاب راستگرائی مثل “آلترناتیو برای آلمان”، “جنبش هویت” و “دگراندیشان” در نشست محرمانه لایپزیک سرآغاز تصفیه خونین اقلیت ها در دوران هیتلر را در اذهان عمومی آلمانی ها بیدار کرده و آن ها را به واکنشی کم نظیر برانگیخته است.

گسترش جنبش ضدفاشیستی به سراسر آلمان

جنبش ضدفاشیستی جدید آلمان که در دهه های اخیر پیشینه نداشته است، روز یکشنبه ١٤‬ ژانویه با حضور ده ها هزار معترض در دو شهر پتسدام و برلین آغاز شد. بنا به گزارش پلیس محلی، در پتسدام بیش از ده هزار تن و در برلین متجاوز از ٢٥ هزار تن در دو همایش همزمان شرکت کردند. آن ها از رهبران سیاسی آلمان خواستند که در برابر توطئه های راستگرایان هشدار باشند. همچنین بسیاری از شرکت کنندگان این دو همایش بزرگ در تماس با رسانه ها خواستار ممنوعیت حزب آلترناتیو برای آلمان شدند.

مشابه این همایش ها در ابعادی گاه بزرگ تر در سایر شهرهای آلمان نیز ادامه یافت. تعداد تظاهرکنندگان روز سه شنبه ١٦‬ ژانویه در کلان شهر کلن به بالای ٣‬٠ هزار تن نیز رسید.

مشعلدار بیگانه ستیزی پوشیده

حزب آلترناتیو، با کسب بیش از ٩‬٠ کرسی در مجلس فدرال آلمان اکنون مشعلدار راستگرائی افراطی در آلمان و اروپا است. این حزب همچنین در ١٦‬ ایالت فدرال آلمان وارد مجالس ایالتی شده، در شرق آلمان بیش از ٣‬٠ درصد و در سراسر این کشور بیش از ٢٠ درصد هوادار دارد.

حزب آلترناتیو بیگانه ستیزی خود را زیر پوشش مخالفت با گسترش اسلام در آلمان پنهان کرده و با سردادن شعارهای پوپولیستی و وعده های عوام فریبانه عوام را به سمت خود کشیده است.

در نشست محرمانه پتسدام که به گزارش روزنامه ها در ماه نوامبر سال ٢٠٢٣‬ در یک مهمانسرای قدیمی این شهر برگزار شده، حزب آلترناتیو برای آلمان نقش اساسی را داشته است، اما آلیس وایدل رهبر اصلی این حزب پس از اوج گرفتن جنبش ضد فاشیستی و خواست ممنوع شدن حزب خود در یک کنفرانس مطبوعاتی اتهاماتی را که به شرکت کنندگان در این نشست وارد شده تکذیب کرد. وی خبر محرمانه بودن این نشست را تکذیب و اعلام کرد که دیدار پتسدام یک دیدار خصوصی میان گروهی از شخصیت های سیاسی بوده و ربطی به حزب او نداشته است. با این همه، پس از اوج گیری اعتراض ها او یک مشاور خود را که در نشست پتسدام حضور یافته بود، برکنار کرد.

مارین لوپن آلمان

آلیس وایدل که روابط نزدیکی نیز با مارین لوپن رهبر مجمع ملی فرانسه (جبهه ملی پیشین) دارد، گروه رسانه ای کورکتیو را به چپ گرائی افراطی و جعل خبر برای جوسازی علیه حزب خود معرفی کرد که به گفته او از منافع ملی آلمانی ها دفاع می کند.

وایدل همچنین با تکذیب این نکته که راستگرایان بر سر اخراج خارجیان به توافق رسیده اند، گفت که حزب او به خارجیانی که ارزش های آلمانی را رعایت می کنند احترام می گذارد، اما خواستار کنترل بهتر مرزها و جلوگیری از ورود افراد ناشایست، تبهکاران و سوء استفاده گران به کشور است.

ناشایسته بودن، تبهکاری و سوء استفاده از خدمات اجتماعی کشور تهمت هائی است که راستگرایان آلمان همواره به اقلیت های خارجی می زنند، در حالی که بخش وسیعی از هواداران خودشان را آلمانی هائی تشکیل می دهند که با تکیه بر خدمات اجتماعی و بدون ایفای نقش در اقتصادملی از یک زندگی انگلی برخوردارند.

پتسدام و تداعی یک نشست مهم تاریخی

همایش محرمانه راستگرایان در پتسدام و بحث محوری آن ها درباره اخراج اقلیت های قومی از آلمان، تنها سیاست های فاشیستی و نژادپرستانه در دوران هیتلر را تداعی نمی کند، بلکه یادآور یکی از مهمترین رویدادهای تارخی آلمان در پایان جنگ جهانی دوم نیز هست.

در فاصله روزهای ١٧ جولای تا دوم اوت سال ١٩‬٤‬٥ روسای دولت های آمریکا، روسیه و بریتانیا، ترومن، استالین و چرچیل به عنوان سه پیروز اصلی جنگ جهانی دوم در کاخ “سیسیلین هوف” پتسدام بر سر آینده آلمان به رایزنی نشستند. در پایان این نشست برای نازی زدائی، دموکراتیزاسیون، نظامی زدائی، انحصارزدائی و تمرکز زدائی از آلمان تصمیم گرفته شد. اصولی که بعدها از سوی مجلس موسسان آلمان فدرال در قانون اساسی این کشور گنجانده شد.

فرانسه اندکی بعد از پایان این کنفرانس در روز ٧ اوت  سال ١٩‬٤‬٥ با حفظ حق تجدیدنظر خود به کنفرانس پتسدام پیوست.

موضع صدراعظم و معاون اول او

واکنش به نشست محرمانه راستگرایان در پتسدام، با برگزاری تظاهرات و درخواست ممنوع شدن حزب آلترناتیو همچنان ادامه دارد. در روزهای اخیر، بسیاری از سیاستمداران آلمان از جمله اولاف شولتس صدراعظم و روبرت هابک قائم مقام وی مردم آلمان را به هشیاری و دفاع از دستاوردهای دموکراتیک و اصول قانون اساسی از جمله حفاظت از حقوق اقلیت های قومی فراخوانده و در مواردی بر ضرورت ممنوع کردن حزب آلترناتیو از سوی دادگاه قانون اساسی تاکید ورزیده اند.

در این میان، اخراج یکی از مشاوران رئیس حزب آلترناتیو، شائبه ها را بر سر مشارکت جدی این حزب در دیدار پتسدام و نیات ضددموکراتیک آن تقویت کرده است. در رسانه ها و افکار عمومی آلمان این پرسش مطرح است که اگر آنطور که وایدل می گوید نشست پتسدام یک همایش خصوصی بوده و در آن برای اخراج اقلیت ها طرحی ریخته نشده است، دلیل برکناری مشاور خود او چیست؟