نیروی هوایی اسرائیل «به عنوان درس جنگ غزه» و نظر به «تهدیدات فعلی و آینده» برای این کشور، بر یک طرح جدید با هدف تجهیز بیشتر این نیرو به جنگنده‌ها و بالگردهای جنگی متمرکز شده است.

گزارشگر امور نظامی روزنامه اسرائیل هیوم روز پنج‌شنبه، ۲۸ دی‌ماه، در گزارشی «اختصاصی» در این باره نوشت که تجهیز نیروی هوایی به جت‌های جنگی و بالگردهای تهاجمی پیشرفته با هدف افزایش استقلال اسرائیل در زمان روبه‌روشدن با وضعیت بحرانی و کاهش وابستگی به آمریکا، از اهداف این طرح است.

تا پایان توافق ده ساله کنونی آمریکا و اسرائیل در خصوص اعطای کمک سالانه ۳.۸ میلیارد دلاری به این متحد خود، هنوز چهار سال باقی مانده اما به نوشته اسرائیل هیوم، اسرائیل از هم اکنون در تلاش است تا توافق آتی را به گونه‌ای پیش ببرد که از کمک‌های امنیتی و نظامی بیشتری از سوی آمریکا برخوردار شود.

بر اساس این گزارش، اسرائیل می‌کوشد از هم اینک در خصوص توافق امنیتی آتی‌اش با آمریکا با توجه به موضع دوستانه دولت جو بایدن در جریان جنگ جاری اسرائیل با گروه افراطی حماس، دامنه آن را نیز گسترش دهد.

گروه حماس که توسط آمریکا و اروپا تروریستی تلقی می‌شود روز ۱۵ مهرماه به خاک اسرائیل حمله کرد، حمله‌ای که ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت و آغازگر جنگی شد که تاکنون در طرف مقابل جان بیش از ۲۳ هزار نفر را گرفته است.

به نوشته اسرائیل هیوم، در معاملاتی به ارزش تخمینی ده‌ها میلیارد دلار، قرار است چهار اسکادران دیگر از جنگنده‌ها و دو اسکادران از بالگردهای رزمی برای نیروی هوایی فراهم شود. برای هر اسکادران جدید دست‌کم ۲۵ فروند جت مورد نیاز است.

بر اساس این گزارش، ساخت و تولید انواع تسلیحات جدید برای اسرائیل از جمله جت‌های اف ۳۵، اف ۱۵ آی‌ای به طور ویژه به کمپانی‌های آمریکایی لاکهید مارتین و بوئینگ سفارش داده می‌شود تا جت‌های اف ۱۵ و اف ۱۶ که در حال حاضر در اسکادران‌های اسرائیلی به کار گرفته می‌شوند، از رده خارج شوند.

میزان تسلیحاتی که در اختیار ارتش قرار خواهد گرفت و همچنین روند تولید تسلیحات در کارخانه‌های صنایع نظامی و هوایی اسرائیل «به میزان زیادی افزایش خواهد یافت» تا استقلال اسرائیل در میدان جنگ‌های احتمالی بعدی افزایش یابد.

با این حال، بر اساس طرحی که در وزارت دفاع اسرائیل برای تقویت چشمگیر نیروی هوایی این کشور در دست تنظیم است، خریدهای تسلیحاتی جدید این نیرو نیز عمدتا از آمریکا انجام خواهد شد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در سفرهای ابراز همبستگی خود با مردم اسرائیل پس از یورش حماس، به دولت اسرائیل اطمینان دادند که تمامی نیازهای این کشور برای دفاع از خود را تأمین خواهند کرد.

اسرائیل هیوم در اشاره تلویحی به رویکرد شماری از احزاب راستگرای اسرائیلی که رهبران آن‌ها گاه علنا با آمریکا درگیر می‌شوند، نوشت این احزاب باید درنظر داشته باشند که اسرائیل دست‌کم تا یک دهه و نیم دیگر همچنان به کمک‌های تسلیحاتی آمریکا نیازمند خواهد بود بدون آن‌که جایگزینی برای آن وجود داشته باشد.

دولت و وزارت دفاع اسرائیل در برابر گزارش منتشره در اسرائیل هیوم، که روزنامه طرفدار دولت بنیامین نتانیاهو است، سکوت کرده و آن را رد نکرده‌اند.