همزمان با هشتم مارس، روز جهانی زن، یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد، درباره افزایش ۱۵ درصدی ختنه زنان در جهان طی هشت سال گذشته هشدار داد.

این سازمان در گزارشی به مناسبت «روز جهانی زن» در روز جمعه، ۱۸ اسفند، تعداد زنان قربانی ختنه در سراسر جهان را ۲۳۰ میلیون نفر برآورد و اعلام کرد که با وجود پیشرفت برای مقابله با این اقدام، در برخی کشورها آمار ختنه زنان از سال ۲۰۱۶ به این سو ۱۵ درصد افزایش یافته است.

کلودیا کوپا، نویسنده اصلی گزارش یونیسف از ختنه زنان، که روز پنج‌شنبه، ۱۷ اسفند، منتشر شد هشدار داد که این آمار «از هر زمان دیگری بیشتر است».

ختنه اندام تناسلی زنان می‌تواند شامل برداشتن جزئی یا کامل اندام جنسی زنان یا بخیه زدن دهانه واژن برای باریک کردن آن باشد. این عمل می‌تواند موجب خونریزی یا عفونت کُشنده شود و پیامدهایی طولانی‌مدت مانند مشکلات باروری، عوارض زایمان، مرده‌زایی و روابط جنسی دردناک داشته باشد.

به گفته خانم کوپا، در جوامعی که ختنه دختران انجام می‌‌شود به این امر به‌عنوان یک «آیین ضروری» با هدف «حفظ عفت و پاکدامنی دختران» با «کنترل تمایلات جنسی دختران» نگاه می‌شود و عدم انجام آن برای دختران می‌تواند «عواقبی» را مانند مورد توجه قرار نگرفتن برای گزینه ازدواج در پی داشته باشد.

یونیسف بر اساس یک نظرسنجی از ۳۱ کشوری که این عمل در آن‌ها رایج است، اعلام کرده است که در آفریقا ۱۴۴ میلیون، در آسیا ۸۰ میلیون و در خاورمیانه شش میلیون زن قربانی ختنه وجود دارد.

به این ترتیب ۶۰ درصد از موارد ختنه زنان در آفریقا رخ می‌دهد. جدولی که یونیسف از این آمار تهیه کرده نشان می‌دهد که بیشترین موارد ختنه زنان در کشور سومالی و کمترین آن در کشور اوگاندا انجام شده است.

بر اساس پیش‌بینی یونیسف، پیشرفت در مقابله با این عمل باید به ۲۷ برابر سطح کنونی برسد تا این مسئله تا سال ۲۰۳۰ یعنی شش سال آینده ریشه‌کن شود.