سازمان عملیات بازرگانی دریایی بریتانیا روز پنج‌شنبه از انفجار یک موشک در نزدیکی یک کشتی در منطقه خلیج عدن خبر داد.
کشتی یادشده و خدمه‌های آن آسیب ندیده و به مسیر خود ادامه داده‌اند.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، چهارشنبه ۲۳ اسفند اعلام کرد شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران یک موشک بالیستیک ضدکشتی به سمت خلیج عدن شلیک کردند.

سنتکام در شبکه اجتماعی ایکس نوشت، این موشک به هیچ کشتی اصابت نکرد و تلفات یا خسارتی نیز گزارش نشده است.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا همچنین اضافه کرد نیروهای سنتکام «با موفقیت چهار سامانه هوایی بدون سرنشین (پهپاد) و یک موشک زمین به هوا را در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن منهدم» کردند.

حوثی‌های یمن مدعی آزمایش موشک «هایپرسونیک» شدند

خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر می‌دهد که گروه حوثی‌های مورد حمایت ایران در یمن، مدعی آزمایش یک موشک جدید «فراصوت» شده‌اند.

هایپرسونیک نوعی از موشک‌های مافوق صوت است که می‌تواند ۱۵ برابر سرعت صوت حرکت کند.

یک منبع نظامی نزدیک به گروه حوثی که نامی از او برده نشده، روز پنج‌شنبه ۲۴ اسفند به خبرگزاری‌ها گفته است حوثی‌ها یک موشک «هایپرسونیک با قابلیت کُشندگی بالا» آزمایش کرده و در حال آماده‌سازی برای وارد کردن این موشک‌ها به زرادخانه نظامی خود هستند.

او در ادامه ادعای خود گفته است «موشک هایپرسونیک که سوخت جامد مصرف می‌کند، با موفقیت آزمایش شد و سرعت آن می‌تواند به ۸ ماخ (هشت برابر سرعت صوت یا ده هزار کیلومتر در ساعت) برسد».

این منبع در ادامه گفته است حوثی‌ها قصد دارند از این موشک در حملات دریای سرخ و دریای عرب و خلیج عدن و همچنین علیه اهدافی در اسرائیل استفاده کنند.

هنوز کشورهای غربی که ائتلافی برای مقابله به حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ تشکیل داده، آزمایش موشک ادعایی این گروه مورد حمایت ایران را تایید نکرده، اما حوثی‌ها طی هفته‌های گذشته مدعی شده بودند که برای مقابله با آمریکا و هم‌پیمانان آن کشور در منطقه، یک «خبر جدید» تدارک دیده‌اند.

عبدالمالک الحوثی، رهبر این گروه نیابتی ایران ماه گذشته اعلام کرده بود «ما شگفتی‌هایی داریم که دشمنان اصلاً انتظار آن را ندارند».

موشک‌های هایپرسونیک به دلیل سرعت و قدرت مانور خود، می توانند‌چالش‌های مهمی برای پدافندهای موشکی ایجاد کنند و ره‌گیری آنها دشوار است.

سپاه پاسداران روز شانزدهم خرداد امسال، با رونمایی از یک موشک مدعی شد که این موشک از نوع «هایپرسونیک» است.

رسانه‌های حکومتی ایران و مسئولان سپاه مدعی شده‌اند این موشک که «فتاح» نام گرفته، می‌تواند «از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور کند»، اما برای این مدعای خود مدرکی ارائه نکردند.