رادیو فردا مطلع شده است که بعد از بازداشت صدیقه وسمقی، اسلامپژوه و فعال سیاسی، کیفرخواست حاوی اتهامها در زندان به او ابلاغ شده، اما او اعلام کرده در دادگاه انقلاب حاضر نخواهد شد.
بر اساس این گزارش، خانم وسمقی که شنبه در منزل خود توسط مأموران لباسشخصی بازداشت شده بود، روز دوشنبه ۲۸ اسفند اعلام کرده است: «دادگاه انقلاب قانونی نیست و دفاع در این بیدادگاه معنایی ندارد. در آن حضور پیدا نمیکنم و نمیخواهم با این قضاتِ جور مواجه بشوم.»
این فعال سیاسی و عضو اولین دوره شورای شهر تهران که آبان امسال ویدئویی بدون حجاب اجباری از خود در حساب کاربریاش در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود، به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران احضار شده است.
همچنین گزارشهایی درباره نامساعد شدن حال او در زندان به رادیو فردا رسیده که ناشی از بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون بوده است.
بر اساس این گزارش، صدیقه وسمقی حاضر به رعایت حجاب اجباری برای اعزام به بهداری زندان نشده است و مسئولان زندان به همین خاطر او را حتی به بهداری زندان نیز اعزام نکردهاند.
با وخیم شدن حال خانم وسمقی، مسئولان زندان یک پرستار بهداری را به زندان زنان فرستادهاند که تنها فشارسنج و مقداری قرص و دارو داشته است.
دادگاه انقلاب اتهامات او را «تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی» و «حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی» اعلام کرده است.
یکی از مصادیق اتهامی او انتشار پستی در شبکههای اجتماعی درباره تحریم انتخابات ۱۱ اسفند امسال ذکر شده است.
صدیقه وسمقی در این باره نوشته بود که «رأی من با ارزش است. پس آن را در صندوقی که به هیچ وجه متعلق به مردم نیست نمیخواهم انداخت.»
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی این مطلب را «ترغیب» مردم به رأی ندادن دانسته است و همچنین او را به «عدم رعایت حجاب شرعی در دادسرا» و خودداری از امضای اوراق قضایی و امتناع از تامین قرار صادره متهم کرده است.
محمد ابراهیمزاده، همسر خانم وسمقی، روز شنبه گفته بود که مأموران لباسشخصی بعد از ورود به خانه بعد از تهدید به «شکستن در»، او را به همراه موبایل، لبتاپ، داروها و عصای او با خود بردند.
صدیقه وسمقی، ۱۵ اسفند در یک پست اینستاگرامی نوشته بود که دادسرای اوین او را احضار کرده، اما در احضاریه الکترونیکی، اتهام این فعال سیاسی و شاکی پروندهاش مشخص نیست.
او در گفتوگو با رادیو فردا گفته بود که «من اطلاعاتی در این مورد ندارم و این احضاریه به صورتی که برای من ارسال شده است، جنبه قانونی ندارد» و به همین دلیل در دادسرای اوین حاضر نخواهد شد.
خانم وسمقی پس از انتشار ویدئوی بدون حجاب اجباری خود در آبان ماه، در گفتوگو با رادیو فردا گفت این اقدام خود را اعتراضی به رویه نظام دینی حاکم در برخورد با زنانی میداند که برای «پوشش اختیاری» تلاش میکنند.
این اسلامپژوه همچنین بدون حجاب اجباری در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، دختری ۱۶ ساله و بدون حجاب اجباری که روز ٩ مهر در مترو «شهدا» تهران پس از ورود به واگن بیهوش شد و بعدها خبر رسید که به کما رفته است، شرکت کرد و مورد ضربوشتم نیروهای امنیتی قرار گرفت.