ده‌ها پناهجوی مسلمان روهینگیایی اهل میانمار که از بنگلادش گریخته بودند، پس از مدت‌ها سرگردانی در دریا در نزدیکی ساحل اندونزی نجات یافتند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه این گروه شامل ۶۹ زن، مرد و کودک روز پنج‌شنبه دوم فروردین پس از آن که چند روز بدون آب و زیر آفتاب سرگردان شده بودند، نجات یافتند.

قایق چوبی این گروه از اقلیت میانمار که از اردوگاه‌های بنگلادش فرار کرده بودند در روزهای گذشته دچار آسیب شده بود. قایق ماهی‌گیران محلی که قصد کمک به آن‌ها را نیز داشت، روز چهارشنبه واژگون شد.

به گفته ماهی‌گیران محلی و آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد شمار اولیه این گروه پناهجویان روهینگیایی ۱۵۰ نفر بود که در نهایت ۹ کودک، ۴۲ مرد و ۱۸ زن توسط امدادگران اندونزیایی نجات یافتند.

قایق این پناهجویان و قایق ماهی‌گیران که قصد کمک به آن‌ها را داشت در ۳۰ کیلومتری از ساحل در غرب «آچه»، غربی‌ترین ایالت اندونزی، غرق شدند.

ارتش میانمار از تابستان سال ۱۹۹۶ عملیات گسترده‌ای را برای اخراج مسلمانان روهینگیا آغاز کرد. پس از آغاز این عملیات بیش از ۷۰۰ هزار نفر از آنها به بنگلادش گریختند و در اردوگاه‌های پناهجویان زندگی می‌کنند.

در گزارش ویژه وزارت خارجه در مورد خشونت‌ها در میانمار که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، شواهد مستندی جمع‌آوری ‌شده است که نشان می‌دهد اعمال خشونت علیه مسلمانان روهینگیا بخشی از یک طرح و عملیات گسترده ارتش میانمار و مصداق «جنایت علیه بشریت» بوده است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پیش از این سرکوب خشونت‌آمیز مسلمانان روهینگیا در میانمار را مصداق «نسل‌کشی» خوانده بود.