تنها ساعاتی پس از بازدید مقام امنیتی ارشد کاخ سفید از کی‌یف، پایتخت اوکراین هدف حملهٔ موشکی سنگین روسیه قرار گرفت.

پس از وقفه‌ای ۴۴ روزه پایتخت اوکراین چهارشنبه شب، اول فروردین، هدف حملهٔ موشکی قرار گرفت. گفته می‌شود همهٔ موشک‌ها توسط پدافند هوایی رهگیری شده، اما گزارش‌ها از صدمات گسترده به خانه‌های مسکونی و تاسیسات غیرنظامی در کی‌یف و حومه حکایت دارد.

همزمان در این شب خارکیف و شهرهای دیگر شمال و جنوب اوکراین در پی حملات هوایی روسیه آسیب دیدند و مطابق گزارش‌های رسمی بیش از ۲۰ غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند.

در آستانه این حمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به تشدید حملات به شهر بلگورود در روسیه اعلام کرده بود که نیروهای روس از حمله به اهداف غیرنظامی در اوکراین ابایی ندارند.

حمله هوایی گسترده به چند نقطه در اوکراین و تشدید درگیری‌ها در جبهه در حالی‌ است که کنگرهٔ آمریکا بیش از شش ماه است که به دلیل اختلاف‌های داخلیِ میان‌حزبی نتوانسته بودجهٔ لازم برای تامین نیازهای تسلیحاتی اوکراین را تصویب کند.

با این حال روز چهارشنبه، اول فروردین، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در جریان سفر به کی‌یف گفت بسته کمک‌های نظامی به اوکراین خواهد رسید و حمایت واشنگتن ادامه خواهد یافت؛ او تاریخ مشخصی ارائه نکرد.

در همین روز لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، هم طی نشستی در پایگاه نظامی رامشتاین در آلمان با بیش از ۵۰ متحد اوکراین تاکید کرد جهان آزاد اجازه نخواهد داد اوکراین شکست بخورد.

کانادا، دانمارک و هلند از ارسال تسلیحات و مهمات به اوکراین خبر داده‌اند و شورای سران اتحادیهٔ اروپا دربارهٔ ایجاد صندوق کمک به اوکراین به توافق رسید.

همزمان مجارستان که تاکنون بارها با حمایت تسلیحاتی از اوکراین مخالفت کرده شرط گذاشت که اگر هم سود دارایی‌های مسدود شدهٔ روسیه برای اوکراین هزینه می‌شود، این هزینه‌ها نباید به اهداف نظامی اختصاص یابد.

به گزارش روزنامه آمریکایی وال‌استریت جورنال، کارشناسان معتقدند به‌رغم تلفات سنگین و نابودی شمار تکان‌دهندهٔ تجهیزات نظامی روسیه، این کشور قادر است طی مدتی کوتاه پس از توقف درگیری‌ها در اوکراین توان نظامی خود را احیا کند. این در حالی‌ است که بر اساس همین گزارش اعضای ناتو عمدهٔ زرادخانهٔ خود را به اوکراین فرستاده‌اند و اگر بودجهٔ دفاعی ناتو افزایش نیابد، کشورهای اروپایی عضو پیمان آتلانتیک شمالی به‌ویژه در صورت انصراف آمریکا از تامین امنیت متحدانش، در مقابل روسیه و دشمنان دیگر عملاً بی‌دفاع خواهند ماند.

طبق برآورد انستیتوی مطالعهٔ جنگ، پژوهشکده‌ای مستقر در واشینگتن که روزانه اخبار جنگ اوکراین را تحلیل می‌کند، برخی نشانه‌های اقتصادی، مالی و نظامی حاکی‌ است روسیه برای جنگ تمام‌عیار با ناتو آماده می‌شود و هرچند ممکن است این تدارکات به سرعت به نتیجه نرسد اما نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

کرملین ادعا می‌کند که هم‌اکنون هدف تعرض غرب قرار گرفته و در اوکراین برای دفاع از خود می‌جنگد.