وزرای خارجه آلمان، فرانسه و لهستان خواستار افزایش هزینه‌های دفاعی در اروپا هستند. آنها اعلام کردند باید از کل پتانسیل صنعتی قاره اروپا برای بهبود قابلیت‌های نظامی و دفاعی استفاده کرد.

آنالنا بربوک وزیر امور خارجه آلمان و همتایانش استفان سژورنه و رادوسلاو سیکورسکی از فرانسه و لهستان در مقاله‌ای مشترک برای سایت خبری “پولیتیکو” نوشتند باید از کل پتانسیل صنعتی قاره اروپا برای بهبود قابلیت نظامی و دفاعی استفاده کرد.

آنها در مقاله مشترک خود نوشتند که افزایش ​ظ​رفیت‌های نظامی اروپا باید “دائمی و مستلزم قراردادهای بلندمدت الزام‌آور با جدول زمانی مشخص و با تعهدات مالی محکم و تضمین خرید از سوی دولت‌های اروپایی” باشد.

وزرای خارجه آلمان ، فرانسه و لهستان در این راستا تاکید کردند که صرف دو درصد از تولید ناخالص داخلی برای هزینه‌های نظامی می‌تواند “فقط یک نقطه آغاز” باشد.

وزرای خارجه سه کشور اروپایی در مقاله مشترک خود در پولیتیکو ادامه می‌دهند: «آمریکا مدتهاست که بار بیشتری نسبت به سایر اعضا بر دوش کشیده است. اما دفاع جمعی تلاشی مشترک است و از این نظر دفاع اروپا باید تقویت شود تا به امنیت فراآتلانتیک نیز کمک کند.»

با توجه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر سال جاری، شماری از کشورهای عضو ناتو ابراز نگرانی کردند که آمریکا ممکن است از تعهدات خود در پیمان ناتو در صورت پیروزی احتمالی دونالد ترامپ دور شود. ترامپ پیش از این در طول مبارزات انتخاباتی خود تهدیدات مشابهی را انجام داده است.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در یک سخنرانی گفت، زمانی “رئیس‌جمهور یک کشور بزرگ” از او پرسید، در صورتی که “پول پرداخت نکنیم و روسیه بار دیگر به ما حمله کند آیا از ما محافظت خواهید کرد؟” جواب داد: «نه، از شما محافظت نمی‌کنم، در واقع آن‌ها [روسیه] را تشویق هم می‌کنم که هر کاری می‌خواهند با شما انجام دهند؛ شما باید بپردازید.» برخی از کشورهای عضو ناتو این سخنان ترامپ را محکوم کردند.

بربوک، سیکورسکی و سژورنه در مقاله خود نسبت به ساده‌لوحی در برخورد با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم هشدار دادند و نوشتند: «برای اینکه اروپا در صلح زندگی کند، امپریالیسم روسیه باید متوقف شود. امتیاز دادن به پوتین ساده‌لوحانه است و از نظر او فقط به عنوان دعوتی برای رفتار تهاجمی و استفاده از نیروی نظامی تلقی می‌شود.»

مقاله مشترک توسط وزرای خارجه سه کشور آلمان، فرانسه و لهستان موسوم به “وایمار” در آستانه نشست ناتو در بروکسل نوشته شده است. ناتو قصد دارد در جنگ روسیه علیه اوکراین نقش بیشتری برعهده بگیرد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) “بسته کمک نظامی ۱۰۰ میلیارد یورویی پنج ساله” را برای اوکراین پیشنهاد کرده است.

وزرای خارجه کشورهای عضو پیمان ناتو روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۱۵ و ۱۶ فروردین/ ۳ و ۴ آوریل) در نشستی با تمرکز اصلی بر “حمایت از اوکراین” گرد هم می‌آیند و “کمک‌های بزرگ نظامی مستقل از ایالات متحده آمریکا” را بررسی می‌کنند.

دبیرکل ناتو تصریح کرده است که ناتو در آینده مسئول هماهنگی تحویل تسلیحات و فعالیت‌های آموزشی برای نیروهای مسلح اوکراین خواهد بود.