مایکروسافت روز جمعه هشدار داد که چین پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری تایوان، ممکن است از هوش مصنوعی برای ایجاد اختلال در انتخابات آمریکا، هند و سایر قدرتهای رقیب خود استفاده کند.
به گزارش گاردین، در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری تایوان، پکن با استفاده از محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی یک اقدام آزمایشی انجام داد و سبب فاصله گرفتن رأیدهندگان از یک نامزد طرفدار حاکمیت آن کشور شد که علیه چین موضع گرفته بود.
تیم اطلاعاتی مایکروسافت که تهدیدات را رصد میکند، در گزارش خود که روز جمعه، ۱۷ فروردین، منتشر شد ارزیابی کرده که چین و همچنین کره شمالی در جریان انتخابات سال جاری میلادی در کشورهایی مانند آمریکا، هند و کره جنوبی، درصدد استفاده هرچه بیشتر از محتوای تولیدی با هوش مصنوعی برای اثرگذاری بر نتایج این انتخابات باشند.
به گفته مایکروسافت، کمترین کاری که چین میتواند انجام دهد، انتشار محتوای تولیدی بر اساس هوش مصنوعی در فضای مجازی است.
به گزارش این کمپانی آمریکایی، هرچند اثرات اقدامات ناشی از چین در شبکههای اجتماعی ممکن است فعلا ناچیز باشد، روند این تأثیرات ممکن است تغییر کند بهویژه آنکه چین در حال تقویت تدابیر خود است تا در آینده اثرات جدیتری بر مخاطب و رأیدهنده داشته باشد.
به نوشته گاردین، یک گروه سایبری مورد حمایت چین که طوفان ۱۳۷۶ نامیده میشد، با انتشار محتوای تولید شده با تکیه بر هوش مصنوعی سبب شد ویلیام لای، یک نامزد ریاست جمهوری تایوان که مخالف چین بود، از جمله به اختلاس در بودجه دولتی متهم شده و مورد سوء ظن رأیدهندگان قرار گیرد.
در برخی از محتوای تولید شده همچنین به دروغ ادعا شده بود که آقای لای دارای چند فرزند از رابطه نامشروع است.
گاردین نوشت اقدامات چین مشابه تاکتیکهای جمهوری اسلامی ایران در انتشار و پراکندن هر چه بیشتر مطالب نادرست در شبکههای مجازی علیه افرادی است که مخالف حکومت هستند.
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آبان امسال، نگرانی در هر دو حزب رقیب، کنگره و نهادهای دیگر آمریکایی نسبت به اقدامات احتمالی چین برای نفوذ، هک سایبری و اثرگذاری بر انتخابات گسترش یافته است.
مردم در هند نیز در انتخابات سراسری پارلمانی از روزهای آتی به پای صندوق رأی خواهند رفت.