انجمن خانواده‌های قربانیان پرواز اوکراینی باتوجه به اقدامات اخیر جمهوری اسلامی در منطقه، از جهان خواستند که سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

در بیانیه این انجمن که در حساب‌های کاربری آن در شبکه‌های مختلف اجتماعی منتشر شده، آمده: «لازم است جهان در برابر سیاست‌های جنگ‌طلبانه‌ جمهوری اسلامی بایستد و سپاه پاسداران را در لیست گروه‌های تروریستی بگذارد.»

در این بیانیه همچنین از جامعه جهانی خواسته شده، «در پیگرد حقوقی تمام کسانی که علیه مردم ایران جنایت می‌کنند بکوشد و از جامعه‌ مدنی ایران برای فایق آمدن بر این حکومت حمایت کند.»

به تازگی، سازمان «عدالت برای ایران» نیز با اشاره به افزایش چشمگیر فشارها «بر کلیت جامعهٔ مدنی ایران در تبعید»، از جامعهٔ جهانی به ویژه دولت‌های اروپایی خواسته بود «اقدامات خود را برای محافظت از افراد تحت تهدید» را افزایش دهند.

انجمن خانواده‌های جانباختگان پرواز پی‌اس۷۵۲ همچنین تأکید کرده که «جنگ‌طلبان جمهوری اسلامی و‌ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنها به بقا و ادامه‌ حکومت خود می‌اندیشند. ماجراجویی‌های نظامی آن‌ها که با شلیک صدها موشک و پهپاد انجام شد به همه نشان داد این حکومت هیچ ارزشی برای جان غیرنظامیان قائل نیست.»

در این بیانیه به کشته‌شدن ۱۷۷ مسافر پرواز پی‌اس۷۵۲ با شلیک موشک‌های سپاه پاسداران، شلیک به معترضان جوان در خیابان‌ها و زندانی‌کردن آنها پس از اعتراضات «زن زندگی آزادی»، فشار شدید و خشونت علیه زنان بر سر حجاب، و اعدام «بی‌گناهان» در جمهوری اسلامی اشاره شده است.

پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین بامداد هجدهم دی‌ماه ۹۸ کمتر از سه دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه تهران هدف دو موشک سپاه پاسداران قرار گرفت و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

چهار روز بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران در عراق، ایران پایگاه عین‌الاسد عراق را که میزبان نیروهای آمریکایی است هدف حملات موشکی قرار داد و ساعاتی بعد هواپیمای اوکراینی با شلیک دو موشک به فاصله ۳۰ ثانیه توسط سپاه پاسداران سرنگون شد.

خانواده‌های پرواز، حکومت ایران را «جهنمی» توصیف کرده و نوشته‌اند رهبران جمهوری اسلامی، «ایران و‌ میلیون‌ها ایرانی را در خطر جنگ قرار داده» و در این شرایط، «حکومت‌هایی چون جمهوری اسلامی فرصت بیشتری برای سرکوب جامعه‌ مدنی ایران پیدا می‌کنند.»

پس از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، شماری از فعالان مدنی و سیاسی نسبت به بالاگرفتن تنش میان دو کشور و وقوغ یک جنگ تمار عیار هشدار داده‌اند.

با این حال واکنش جمهوری اسلامی به این انتقادها و هشدارها، احضار این فعالان و دستور خودداری از موضع‌گیری در این زمینه بوده است.