رسانه‌های آلمانی از محاکمه پنج مظنون به تامین مالی تروریسم در این کشور، از جمله سه زن در دادگاه عالی منطقه‌ای دوسلدورف خبر داده‌اند. گفته می‌شود که متهمان صدها هزار یورو از آلمان به سوریه منتقل کرده‌اند.

رسانه‌های آلمانی روز چهارشنبه ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) از آغاز محاکمه ۵ متهم به تامین مالی شبه‌نظامیان گروه تروریستی “دولت اسلامی” (داعش) در دادگاه عالی منطقه‌ای دوسلدورف خبر دادند.

بنا بر اعلام دفتر دادستان عمومی دوسلدورف، این شبکه بیش از ۲۵۰ هزار یورو بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ از آلمان به سوریه منتقل کرده است، آن هم با هدف آزادی اعضای زندانی گروه داعش در اردوگاه‌های شمال شرقی سوریه یا تامین مالی این گروه تروریستی.

گفته می‌شود، وکلای این متهمان تاکنون از اظهارنظر درباره نقش این افراد در شبکه تامین مالی تروریسم خودداری کرده‌اند.

پلیس آلمان در ماه مه ۲۰۲۳ و با بازرسی بیش از صد مکان مختلف در ده ایالت، از جمله ایالت بایرن، راینلاند-فالتس، بادن وورتمبرگ، نوردراین وستفالن و برمن، ۷ نفر را به ظن سازماندهی شبکه‌ای برای تامین مالی تروریسم بازداشت کرد.

در پایان نوامبر ۲۰۲۳ دادستانی فدرال علیه پنج نفر از بازداشت‌شدگان به دلیل تامین مالی گروه تروریستی داعش اعلام جرم کرد.

تحقیقات برای مشخص شدن نحوه ادغام این افراد در شبکه مذکور به الیف او. ختم شد، زن ۲۵ ساله‌ای از ایالت بایرن که پرونده‌اش در سال ۲۰۱۵، به دلیل پیوستن به داعش در سوریه به عنوان یک دانش‌آموز ۱۶ ساله خبرساز شد.

الیف او. در سال ۲۰۱۹ زمانی که داعش مناطق زیادی را از دست داده و در وضعیت دفاعی قرار گرفته بود توسط نیروهای امنیتی کرد بازداشت شد. طبق تحقیقات، او در اردوگاه زنان الهول به حمایت از ایدئولوژی داعش ادامه داده و همچنین از طریق شبکه تلگرام درخواست کمک مالی برای این گروه تروریستی کرده بود.

طبق گزارش شبکه تلویزیونی SWR آلمان و دفتر رادیو تلویزیون ایالت بایرن (BR)، الیف او. بعد از فرار از زندان همچنان به فعالیت‌های تبلیغاتی برای داعش ادامه داد و توانست حداقل ۴۰ هزار یورو برای این گروه جمع‌آوری کند.

بنا به اعلام منابع آگاه به این پرونده، او حداقل با یکی از متهمان دادگاه دوسلدورف در ارتباط بوده است. این فرد مردی به نام کوجتیم بی. از ایالت راینلاند فالتس است که قرار بود ظاهراً کمک‌های مالی جمع‌آوری شده در آلمان را به ترکیه یا سوریه منتقل کند.

به گفته سوفیا کولر، از تحلیلگران “سازمان مقابله با افراط‌گرایی” در آلمان که از جمله در مورد اعضای داعش در این کشور تحقیق می‌کند، چنین شبکه‌هایی اهمیت زیادی برای گروه‌های تروریستی دارند زیرا در خدمت گسترش و حفظ ایدئولوژی افراطی هستند.