واکنش‌ها به صدای انفجار در برخی شهرهای ایران ادامه دارد. ایران می‌گوید که صدای انفجار در اصفهان، ناشی از شلیک پدافند هوایی به یک “شیء مشکوک” بود. رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از طرف‌ها خواست دست به “اقدام‌های بیشتر” نزنند.

انفجار در شهرهای ایران در دقایق نخست صبح روز جمعه ۳۱ فرودین (۱۹ آوریل) به خبر اول رسانه‌های بین‌المللی تبدیل شد.

در داخل رسانه‌های دولتی چون ایرنا و تسنیم وابسته به سپاه تلاش کردند خبرهای انفجارهای اصفهان و تبریز را با گزارش‌های میدانی از محل کم‌اهمیت جلوه دهند.

فرمانده کل ارتش: تیراندازی به چند شیء پرنده انجام شد 

عبدالرحیم موسوی فرمانده‌کل ارتش گفته است “انفجار اصفهان مربوط به تیراندازی سامانه‌های پدافند ضد هوایی به شیء مشکوکی بوده که هیچ حادثه و خسارتی در پی نداشته است”.

این مقام عالی ارتش درباره این “شیء” اطلاعات بیشتری نداده اما سخنگوی سازمان فضایی کشور سرنگونی سه ریزپرنده را تائید کرده است.

پدافند هوایی کشور هم بامداد روز جمله از مقابله با چند ریزپرنده‌ها خبر داده و نوشته حمله ریزپرنده‌ها در آسمان اصفهان خنثی شده و این حادثه هیچ خسارتی به دنبال نداشته و هم اکنون شرایط در اصفهان به حالت عادی برگشته است.

تسنیم خبرگزاری سپاه صبح روز جمعه با انتشار فیلمی از یک میدان در اصفهان به صورت زنده نوشته است که شهر در “امن و امان است و از حمله خبری نیست”.

المیادین: هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است

شبکه خبری “المیادین” وابسته به حزب‌الله لبنان به نقل از منابع ایرانی گزارش داده که هیچ حمله خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

منابع ایرانی به المیادین گفته‌اند هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته و تاسیسات هسته‌ای در استان اصفهان در امنیت کامل است.

هشدار شولتس نسبت به “تشدید درگیری‌ها”

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز در واکنش به شنیده شدن صدای انفجار در دو شهر ایران، نسبت به تشدید درگیری‌ها میان اسرائیل و جمهوری اسلامی هشدار داد.

او تاکید کرد: «اکنون همه باید اطمینان حاصل کنند که این جنگ بیشتر تشدید نخواهد شد.»

واکنش چین به انفجارهای اصفهان و تبریز

واکنش‌های خارجی به حمله‌ای که به اسرائیل نسبت داده شده نیز ادامه دارد. 

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به گزارش‌ها درباره حمله‌ای که به اسرائیل نسبت داده شده اظهار داشت که این کشور با هرگونه اقدامی که تنش‌ها را تشدید کند مخالف است و به ایفای نقش سازنده برای کاهش تنش‌ها ادامه خواهد داد.  

چین بزرگ‌ترین شریک تجاری و یکی از خریداران اصلی نفت تحریم شده ایران است. آمریکا بارها از چین خواسته است تا از نفوذ خود بر تهران برای مدیریت تنش‌ها در منطقه استفاده کند اما تغییری تا کنون در این عرصه ایجاد نشده است.

واکنش اتحادیه اروپا: از اقدام‌های بیشتر خودداری کنید

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز از ایران و اسرائیل خواست از تشدید تنش در خاورمیانه خودداری کنند. او تاکید کرد که “کاملا ضروری است که منطقه باثبات بماند و همه طرف‌ها از اقدامات تنش‌زای بیشتر خودداری کنند”. 

 واکنش ایتالیا: طرفین احتیاط کنند

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، خواستار “کاهش تنش” شد و گفت که همتایان او در گروه هفت در مذاکرات کاپری درباره آن بحث خواهند کرد.

وزیر خارجه ایتالیا که میزبان نشست گروه ۷ است، افزود همه طرف‌ها محتاط باشند تا از تشدید تنش جلوگیری کنند. تاجانی تاکید کرد: «انفجارهای اصفهان را از نزدیک پیگیری می‌کنیم و این موضوع در نشست امروز وزیران خارجه گروه ۷ بررسی خواهد شد.»

تاجانی با اشاره به رایزنی با سفیر این کشور در تهران تاکید کرد “وضعیت حساسی برای شهروندان ایتالیایی مقیم ایران وجود ندارد”.

عمان “حمله اسرائیل” به ایران را محکوم کرد

عمان که همیشه میان تهران و غرب میانجی‌گری می‌کند، پس از شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی شهر اصفهان، آنچه را که “حمله اسرائیل” به ایران می‌خواند، محکوم کرد.

ترکیه همه طرف‌ها را به خویشتن‌داری فراخواند

وزارت خارجه ترکیه از همه طرف‌ها خواست از اقداماتی که می‌تواند منجر به درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه شود، خودداری کنند.

وزیر امنیت داخلی اسرائیل: حمله ضعیف بوده است

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل که به جناح راست افراطی دولت ائتلافی این کشور تعلق دارد در حسابش در شبکه اکس (توییتر سابق) در واکنش به حمله گزارش‌شده اسرائیل به ایران نوشت که این حمله “ضعیف” بوده است.

علیرغم توییت بن گویر تا کنون اسرائیل رسما حمله به ایران را تائید نکرده است.