ساعاتی پس از آنکه پارلمان بریتانیا لایحۀ انتقال پناهجویان از این کشور به رواندا را تصویب کرد، پنج مهاجر غیرقانونی از جمله یک کودک، روز سه‌شنبه ٢۳ آوریل (چهارم اردیبهشت)، در تلاش برای رسیدن به بریتانیا در کانال مانش جان باختند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، قایقی کوچک که حامل حدود ۱۱۰ مهاجر غیرقانونی بود، روز سه‌شنبه ۲۳ آوریل (چهارم اردیبهشت)، در تلاش برای رسیدن به بریتانیا در کانال مانش دچار سانحه شد.

این حادثه ساعاتی پس از آن رخ داد که پارلمان بریتانیا لایحۀ جنجالی اخراج پناهجویان غیرقانونی از این کشور به رواندا را صادر کرد.

ژاک بیلان بخشدار ناحیۀ «پا دو کاله» در شمال فرانسه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که پنج نفر از جمله سه مرد، یک زن و یک دختربچۀ هفت ساله در جریان این حادثه جان خود را از دست داده‌اند و چهار نفر نیز به بیمارستان منتقل شده‌اند.

بنا به گفتۀ این مقام محلی، موتور این قایق در چند صدمتری ساحل از کار افتاده بود اما گارد ساحلی فرانسه و امدادگران به سرعت به محل حادثه رسیدند و ۴۷ نفر دیگر را نیز از این قایق نجات دادند.

ژاک بیلان در ادامه افزود: «با اینحال ۵٧ نفر دیگر در قایق ماندند و با راه‌اندازی مجدد موتور این قایق، دوباره به سمت بریتانیا راهی شدند».

به گزارش خبرگزاری رویترز، توقف موج ورود مهاجران غیرقانونی از اولویت‌های اصلی دولت ریشی سوناک نخست‌وزیر بریتانیا است که طرح انتقال پناهجویان به رواندا را به عنوان یک عامل بازدارنده قلمداد می‌کند اما گروه‌های حقوق بشری و دیگر منتقدان، اجرای این طرح را غیرانسانی دانسته‌اند.

جیمز کلورلی وزیر کشور بریتانیا، روز سه‌شنبه با اشاره به آخرین آمار مرگ‌و‌میر مهاجران غیرقانونی در دریا تأکید کرد: «این تراژدی‌ها باید متوقف شوند».

ریشی سوناک نخست‌وزیر بریتانیا نیز پس از تصویب لایحۀ انتقال پناهجویان از این کشور به رواندا گفت: «هیچ چیز نمی‌تواند مانع اجرای این طرح و نجات جان انسان‌ها شود».

به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از شش هزار پناهجو در سال ۲۰۲۴ میلادی وارد بریتانیا شده‌اند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، حدود یک‌چهارم افزایش داشته است.

ریشی سوناک نخست‌وزیر بریتانیا، روز گذشته اعلام کرد که نخستین پرواز برای انتقال پناهجویان از این کشور به رواندا طی ۱۰ تا ۱۲ هفتهٔ آینده صورت خواهد گرفت.

پیش از این، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد و شماری دیگر از منتقدان طرح دولت بریتانیا برای اخراج پناهجویان به رواندا، این سیاست را «ناقص» و «غیراخلاقی» دانسته و گفته بودند که این طرح به سادگی جوابگو نخواهد بود.

دولت محافظه‌کار بریتانیا امید دارد تا با اجرای طرح اخراج پناهجویان به رواندا، به وعده خود مبنی بر توقف ورود قایق‌های حامل پناهجویان از کانال مانش، جامۀ عمل بپوشاند.