حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیشین ایران، با انتقاد از بازگشت گشت‌های ارشاد و اجرای طرح موسوم به «نور» توسط نیروی انتظامی گفت: «واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟»

از روز ۲۵ فروردین و با آغاز طرح پلیس ایران، گزارش‌ها و تصاویر متعدد از برخورد خشونت‌آمیز مأموران انتظامی و لباس شخصی با زنان مخالف حجاب اجباری منتشر شده است که به بهانه آنچه جمهوری اسلامی «امر به معروف و نهی از منکر» و لزوم رعایت «قانون حجاب» می‌خواند، انجام می‌شود.

آقای روحانی در جلسه با مسئولان دولت‌های خود که دوشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه برگزار و گزارش آن روز سه‌شنبه منتشر شد، خواستار حفظ «کرامت و حیثیت مردم» شد و افزود که «مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟»

او در ادامه ادعا کرد: «وقتی انقلاب شد بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.»

شدت عمل نیروهای انتظامی و لباس‌شخصی در برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری به گونه‌ای بوده که حتی اعتراض برخی از نیروهای هوادار جمهوری اسلامی را نیز برانگیخته است.

از سوی دیگر ۶۱ وکیل دادگستری روز هشتم اردیبهشت با اشاره به موارد خلاف قانون در «طرح نور» و مسیر تصویب «لایحه حجاب و عفاف» در بیانیه‌ای تأکید کردند: «دولت حقی برای تحمیل عقیده و الگوی پوشش مد نظر خود به زنان و جامعه ندارد.»

۲۰ فعال اصلاح‌طلب زن در داخل ایران نیز روز ۱۰ اردیبهشت در بیانیه‌ای با محکوم کردن «رفتار اهانت‌آمیز» نیروی انتظامی با زنان مخالف حجاب اجباری هشدار دادند که «جامعه زنان از خواسته‌های به‌حق خود نمی‌گذرد».

حسن روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود اعلام کرد «اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان» و «عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام» دلایل رد صلاحیت او توسط شورای نگهبان در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری بوده است.

رئیس‌جمهور سابق اعلام کرد که به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهد داد تا «مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند.»

او همچنین گفت که این پاسخ خود به شورای نگهبان را نیز به زودی منتشر می‌کند.

در حالی که حسن روحانی، سابقه دو دوره ریاست جمهوری ایران را دارد و عضو مجلس خبرگان رهبری بود، در انتخابات ششمین دوره این مجلس که اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، صلاحیتش تایید نشد.

پس از آن، او چندین بار از شورای نگهبان خواست که دلایل رد صلاحیت او در انتخابات مجلس خبرگان را اعلام کند.

  • شدت عمل نیروهای انتظامی و لباس‌شخصی در برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری به گونه‌ای بوده که حتی اعتراض برخی از نیروهای هوادار جمهوری اسلامی را نیز برانگیخته است.
  • از سوی دیگر ۶۱ وکیل دادگستری روز هشتم اردیبهشت با اشاره به موارد خلاف قانون در «طرح نور» و مسیر تصویب «لایحه حجاب و عفاف» در بیانیه‌ای تأکید کردند: «دولت حقی برای تحمیل عقیده و الگوی پوشش مد نظر خود به زنان و جامعه ندارد.»
  • ۲۰ فعال اصلاح‌طلب زن در داخل ایران نیز روز ۱۰ اردیبهشت در بیانیه‌ای با محکوم کردن «رفتار اهانت‌آمیز» نیروی انتظامی با زنان مخالف حجاب اجباری هشدار دادند که «جامعه زنان از خواسته‌های به‌حق خود نمی‌گذرد».
  • حسن روحانی در بخش دیگری از اظهارات خود اعلام کرد «اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان» و «عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام» دلایل رد صلاحیت او توسط شورای نگهبان در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری بوده است.
  • رئیس‌جمهور سابق اعلام کرد که به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهد داد تا «مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند.»
  • او همچنین گفت که این پاسخ خود به شورای نگهبان را نیز به زودی منتشر می‌کند.
  • در حالی که حسن روحانی، سابقه دو دوره ریاست جمهوری ایران را دارد و عضو مجلس خبرگان رهبری بود، در انتخابات ششمین دوره این مجلس که اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، صلاحیتش تایید نشد.
  • پس از آن، او چندین بار از شورای نگهبان خواست که دلایل رد صلاحیت او در انتخابات مجلس خبرگان را اعلام کند.