سرویس جهان- موسسه جیمز تاون نوشت: با توجه به این که ترکیه معتقد به مقابله با کردها در شمال عراق و سوریه است عملیات های نظامی این کشور ممکن است هم در عراق و هم در سوریه ادامه پیدا کند.

به گزارش کردپرس، موسسه جیمز تاون در تحلیلی پیرامون عملیات نظامی چندماه اخیر ترکیه در اقلیم کردستان به بهانه مبارزه با پ.ک.ک، تشدید نبرد در شمال عراق را « فشار حداکثری» ترکیه علیه پ.ک.ک توصیف کرده و نوشت: ترکیه به هر قیمت ممکن است تلاش می کند نه تنها تحرک را از پ.ک.ک بگیرد بلکه امکانات نظامی این نیرو در مناطق کوهستانی شمال اقلیم کردستان عراق را نیز از بین ببرد.

جیمز تاون دو عملیات همزمان اخیر ترکیه علیه پ.ک.ک در شمال اقلیم کردستان را نشانه جدی بودن ترکیه در مقابله با امکانات لجستیکی پ.ک.ک در مناطق کوهستانی اقلیم کردستان و تلاش برای جلوگیری از نفوذ پ.ک.ک به داخل خاک ترکیه عنوان کرده است

با این حال، اندیشکده جیمز تاون تاکید کرده است که پ.ک.ک در مقابل ترکیه دست بسته نیست و در سال های اخیر به سلاح هایی مانند موشکهای دوش پرتاب دست پیدا کرده است که می تواند برخی ابزارهای جنگی ترکیه را مورد تهدید قرار دهد.

این موسسه ادامه عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه علیه کردهای سوریه را بعید نمی داند زیرا بر این باور است که از نظر ترکیه، این دو منطقه در یک جبهه علیه ترکیه قرار داشته و ممکن است برخی امکانات نظامی پ.ک.ک به کنترل کردهای سوریه بر شمال شرق این کشور ارتباط داشته باشد. به همین دلیل، احتمالا ترکیه به فکر انجام سومین عملیات نظامی خود علیه کردهای سوریه از سال 2018 تاکنون خواهد بود.

اما سینم جنگیز، تحلیلگر مسائل ترکیه در تحلیلی یرامون وضعیت ترکیه، به سفر اخیر برت مک گورک، مشاور ویژه دولت جو بایدن در امور خاورمیانه به عراق و اقلیم کردستان اشاره کرده است که به گفته وی، از نظر ترکیه همکار نزدیک نیروهای کرد سوریه و معمار ارتباط نظامی آمریکا با نیروهای کرد محسوب می شود.

او در مقاله خود در عرب نیوز احتمال داده است سفیر اخیر برت مک به عراق و اقلیم کردستان ممکن است نیروهای کرد را در مقابله با تهاجمات ترکیه جسورتر کرده و باعث ایجاد نوعی اتحاد میان این نیروها علیه ترکیه شود.

از سوی دیگر روزنامه لوانت چاپ انگلیس، عملیات نظامی ترکیه علیه کردها در عراق و سوریه را نشانه عمیق تر شدن فوبیای کردی در دولت ترکیه دانسته و تاکید کرده است ترکیه در راستای مقابله با نفوذ جبهه کردی در عراق و سوریه اقدامات نظامی خود علیه کردها را تشدید خواهد کرد.

در همین حال، نشریه عنب بلدی نیز که به مسائل سوریه بویژه مناطق تحت کنترل کردهای سوریه می پردازد، با اشاره به افزایش فشارهای روسیه بر کردهای سوریه و گرفتن امتیاز بیشتر از آنها احتمال داده است ترکیه از این موضوع برای ادامه اقدامات نظامی علیه نیروهای کرد سوریه استفاده کند. اما یادآوری کرده است که روسیه فقط به نفوذ محدود ترکیه در سوریه رضایت می کند و احتمال عملیات نظامی ترکیه علیه کردهای سوریه با رویکرد روسیه نافات دارد و ممکن است مسکو جلوی عملیات گسترده روسیه در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه را بگیرد.

اخیرا مقامات کرد سوریه از دولت آمریکا خواسته اند، برخلاف رویکرد دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا، جو بایدن حمایت بیشتری از کردهای سوریه به عمل آورد. سینم محمد، نماینده شورای دموکراتیک سوریه، شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها در آمریکا، در اظهارات خود در کنفرانس بررسی مسائل کردها در دانشگاه ییل آمریکا، از آمادگی اداره خودگردان شمال شرق سوریه برای گفتگو با ترکیه خبر داد.

او در این کنفرانس که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: ما حاضریم با ترکیه برای حل همه اختلافات و همچنین مسئله اشغال شهرهای سوریه توسط این کشور گفتگو کنیم اما آنها به بمباران شهرها ادامه می دهند.

الهام احمد، رییس کمیته اجرایی شورای دموکراتیک سوریه، شاخه سیاسی نیروهای کرد-عرب سوریه نیز در کنفرانسی به میزبانی اندیشکده نیوزلاین، ضمن ابراز نگرانی از احتمال ادامه عملیات ترکیه علیه کردهای سوریه، از آمریکا خواست نیروهایش را بار دیگر از مناطق تحت کنترل کردهای سوریه خارج نکند.

با این حال، شری لیزر، تحلیلگر و ناظر مسائل خارومیانه و کردها در مصاحبه ای با خبرگزاری کردپرس، ادامه عملیات نظامی ترکیه در عراق و سوریه را ناشی از سکوت غرب و منفعت طلبی شخصی جریان های کردی دانست و گفت: غرب و ناتو در جسارت ترکیه در حملات به اقلیم کردستان مقصر است. ترکیه بی مهابا عمل می کند. ناتو مقصر است. آمریکا و بریتانیا را باید مورد مواخذه قرار داد. آنها می توانستند ترکیه را تحریم کنند و بگویند یک عضو ناتو نباید به صورت یکجانبه عمل کرده و با سلاح های ناتو به کشورهای همسایه خود حمله کند اما آنها همدست ترکیه هستند و با این کشور تجارت دارند.