گروه افراطی حماس اعلام کرد طرح آتش‌بس پیشنهادی از سوی مصر و قطر برای آتش‌بس در جنگ غزه را پذیرفته است.

به گزارش رویترز، حماس در بیانیه‌ای که روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت منتشر کرد، گفت که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این گروه، در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌وزیر قطر و رئیس دستگاه امنیتی مصر پذیرش این طرح را اعلام کرده است.

در واکنش به این تحول، یک مقام اسرائیلی گفت حماس با «نسخه تعدیل‌شده» پیشنهادی از سوی مصر موافقت کرده که برای اسرائیل «قابل قبول» نیست.

رویترز به نقل از این مقام نوشت که این پیشنهاد شامل «نتایج دور از دسترس» است که اسرائیل با آن موافق نیست.

این مقام که خواسته نامش فاش نشود، تصریح کرد که اعلام پذیرش حماس می‌تواند «حیله» این گروه باشد تا «به نظر برسد اسرائیل طرفی است که توافق را رد می‌کند.»

تایمز اسرائیل نیز نوشته است که مقام‌های اسرائیلی به شبکه‌های کان، ۱۲ و ۱۳ این کشور گفته‌اند شروطی که حماس پذیرفته است، مواردی نیستند که اسرائیل با آن موافق باشد.

آنها گفته‌اند پیشنهادی که حماس می‌گوید آن را قبول کرده است، به شکل «یکجانبه» توسط مصر ارائه شده است و دولت اسرائیل تا قبل از واضح شدن جزئیات، آن را جدی نمی‌گیرد.

هنوز جزئیات این طرح که حماس می‌گوید آن را پذیرفته، اعلام نشده است، اما یک هیئت نمایندگی حماس طی روزهای شنبه و یکشنبه در قاهره حضور داشت تا با میانجی‌های مصری و قطری درباره آخرین پیشنهاد آتش‌بس مذاکره کند.

نمایندگان اسرائیل در این دور از مذاکرات حضور نداشتند.

حماس از سوی آمریکا و شمار دیگری از کشورهای غربی به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

ویلیام برنز، رئیس سی‌آی‌ای، به نمایندگی از آمریکا در این مذاکرات حضور داشت و شامگاه یکشنبه به دوحه سفر کرد تا طرفین را متقاعد به ادامه مذاکرات کند.

خبرگزاری رویترز روز یکشنبه اعلام کرد بعد از پایان روز دوم این مذاکرات، آقای برنز در یک «دیدار اضطراری» با نخست‌وزیر قطر شرکت می‌کند.

یک مقام آمریکایی درباره این سفر گفت که هدف سفر آقای برنز به دوحه «فشار حداکثری به اسرائیل و حماس برای ادامه دادن به مذاکرات» است.

پذیرش طرح آتش‌بس از سوی حماس چند ساعت پس از آن اعلام شد که ارتش اسرائیل اعلام کرد که حدود ۱۰۰ هزار نفر باید شرق رفح را ترک کرده و به نقطه امن‌تر بروند و این نشانه‌ای برای آغاز عملیات نظامی قریب‌الوقوع ارتش این کشور در رفح تلقی شد.

نخست‌وزیر اسرائیل پیش از این وعده داده بود که «با توافق یا بدون توافق» اراده اسرائیل برای عملیات نظامی در شهر رفح برقرار است.