رئیس سازمان غذا و دارو، وابسته به وزارت بهداشت ایران، می‌گوید رعایت حجاب اجباری در داروخانه‌ها در ارائه سهمیه به آن‌ها نقش دارد و اگر موثر نبود «متخلفان» به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

حیدر محمدی روز ۱۶ اردیبهشت در مرکز ارتباطات ریاست‌جمهوری گفت سازمان تحت امر او از نخستین مجموعه‌هایی بود که مسئله حجاب اجباری را در دستور کار قرار داد و «به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد».

او از عدم رعایت حجاب اجباری به عنوان «ناهنجاری» یاد کرده و گفته که «موضوع رعایت هنجار‌ها» از مواردی است که در «سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد».

به گفته حیدر محمدی، «اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجار‌ها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمرثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند».

سازمان غذا و دارو ایران یک سازمان زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که سیاست‌ها، برنامه‌ها و خط‌مشی‌های دارویی، غذایی، آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی، بیولوژیک، شیر خشک ، تجهیزات، اقلام و ملزومات پزشکی مصرفی و غیر مصرفی و اقلام بسته‌بندی و اسباب‌بازی را تدوین و ارائه می‌کند.

در وظایف این سازمان که در سال ۱۳۸۹ تأسیس شده هیچ اشاره‌ای به ابلاغ ضوابط «رعایت پوشش» نشده است. با این حال، نهاد یاد شده بر اساس دستورالعملی که مرداد ۱۴۰۰ صادر و در اسفند سال ۱۴۰۱ بار دیگر آن را ابلاغ کرد، گفت که تمامی کارمندان زن داروخانه‌ها علاوه بر رعایت سایر ضوابط پوششی، موظف به پوشیدن مقنعه مشکی هستند.

قانون پوشش اجباری برای شهروندان تنها در چند کشور دنیا و به‌ویژه در ایران اعمال می‌شود.

در دوره اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱ که در واکنش به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، صورت گرفت شماری از داروخانه‌ها در شهرهای مختلف ایران به‌دلیل عدم رعایت حجاب اجباری پلمب شدند.