عضو شورای رهبری PYD ادعا کرد رئیس سازمان اطلاعات ملی ترکیه برای هماهنگی با دولت سوریه در خصوص حمله به قلمرو مدیریت خودگردان شمال و شرق سوریه، به دمشق سفر کرده است.

آلدار خلیل عضو شورای رهبری حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (PYD) در گفتگو با روزنامۀ ینی اوزگور پلتیکا دربارۀ وضعیت کنونی کردستان سوریه و تحولات اخیر منطقه، به ویژه مذاکرات اتحاد میان احزاب اتحادیۀ میهنی کرد (PYNK) و شورای میهنی کردهای سوریه (ENKS)، حملات ترکیه به عین عیسی و پاره ای مسائل دیگر توضیحاتی ارئه کرد.

آلدار خلیل در این مصاحبه، که در آژانس خبری فرات نیز منتشر شده است، در رابطه با تلاش‌های انجام شده از سوی PYD برای دست‌یابی به اتحاد در کردستان سوریه اظهار داشت: «دست‌یابی به اتحاد لازم است. شرایط برای دست‌یابی به این اتحاد اگر کم نیز بوده باشد، ایجاد شده است. تلاش‌ها برای اتحاد بین PYNK  و  ENKS اکنون به دلیل عدم حضور نماینده امریکا در منطقه متوقف شده است. در برخی از موارد گام‌هایی را برداشته‌ایم. در رابطه با مسائل سیاسی به توافق و هم‌فکری‌هایی دست یافته‌ایم تا مرجعی کردی در روژاوا برای تصمیم‌گیری وجود داشته باشد، دیالوگ برقرار باشد، و فعالیت‌های مشترک صورت گیرد. اما شورای میهنی کرد در این چارچوب بر اساس نظرات خود برداشت‌های دیگری را از این توافق داشته و تلاش نمودند تا توافق خودمدیریتی دمکراتیک را تغییر دهند. اما ما این مسئله را نپذیرفتیم. زیرا قرارداد اجتماعی شمال-شرق سوریه با اراده مشترک تمامی اقوام سوریه تنظیم شده است. درست نیست که چند حزب گردهم آمده و آن را تغییر دهند. این موضع آنان، خودمدیریتی را نه تنها بهبود نمی‌بخشد بلکه تخریب می‌کند. به همین دلیل این سوال ایجاد می‌شود که آیا می‌خواهند خودمدیریتی را بهبود بخشند یا تخریب کنند. برای نمونه می‌خواهند که سیستم دفاعی و زبان مادری را تغییر دهند، همچنین می‌خواهند که سیستم خودمدیریتی را از میان بردارند، و مفهوم ملت دمکراتیک را نادیده گرفته و آن را جدی نمی‌بینند.

ازطرف دیگر و با این خواسته‌ها، درصدد پیوستن به خودمدیریتی هستند. ما گفتیم بسیار خوب، گفتیم تا کنون با دشمن همکاری داشته‌اید، تا کنون با ائتلاف به اصطلاح اپوزیسیون سوری همکاری داشته‌اید که مغز متفکر آن در دست دولت ترکیه است. اما دست‌یابی به اتحاد نیازمند شرایطی است. از انتخابات حرف زدیم. اما آنها می‌خواهند بدون انتخابات نیمی از تمامی مناصب و پست‌های خودمدیریتی را نیز در دست داشته باشند. اما اکنون گفتوگوها متوقف شده‌اند.

از طرف دیگر مسائلی وجود دارند که در دستور کار قرار نگرفته‌اند. اما در صورتی که زمان مناسبی برای آن برسد، در دستور کار روز قرار می‌گیرند. مسئله پیشمرگ روژ یکی از این موارد است، اما این افراد در واقع پیشمرگ نیستند. افرادی هستند که از طریق دولت ترکیه به تبهکار تبدیل شده‌اند. در شنگال و قندیل مورد استفاده قرار می‌گیرند. همان گونه که اردوغان از تبهکاران دیگری در لیبی یا آذربایجان استفاده می‌کند، از این افراد نیز استفاده می‌کند. افرادی که تبدیل به تبهکار شده باشند انسان‌های درستی به شمار نمی‌روند. به همین دلیل امکان ندارد که ما این مسئله را قبول کنیم. درست نیست افرادی که به تبهکاری دست زده باشند، در روژآوا به خدمت نظامی دست بزنند.»

آلدار خلیل در رابطه با این سوال که چرا حملات دولت دولت ترکیه به عین عیسی و تل تمر بسیار شدید است گفت: «دولت ترکیه می‌خواهد که ترکیه بزرگ و پهناوری را ایجاد کند و در همین راستا تلاش می‌کند تمامی کردستان سوریه را به اشغال در آورد. اما در این رابطه ترکیه نمی‌تواند پاسخگوی معادلات بین‌المللی باشد، از طرف دیگر بحران اقتصادی دولت ترکیه را نیز باید در این باره دخیل دانست، همچنین مشکلاتی که ترکیه با تمام جهان داشته و اجازه نمی‌دهند که ترکیه با حداکثر توان موجود دست به تجاوز بزند.»

آلدار خلیل در بخش دیگری از سخنان خود با روزنامه ینی اوزگور پولتیکا خاطرنشان ساخت که دولت ترکیه در منطقه به منبع تمامی مشکلات تبدیل شده و در این باره اظهار داشت: «اما دولت ترکیه مانند قبل نمی‌تواند به شیوه‌ای گسترده و همه جانبه دست به حمله بزند. در عین حال با وجود بحران نیز تلاش می‌کند تا در یکی از کشورها دست به اقداماتی بزند. در ماه دسامبر زمانیکه همه جهان مشغول تدارک جشن‌های سال جدید بود، هیچ کس در محل کار حاضر نبود و در امریکا نیز فرایند انتقال قدرت در جریان بود، ترکیه تلاش کرد از این فرصت به نفع خود استفاده کرده و در چند روز تمامی این منطقه را به اشغال درآورد. اما با مقاومت نیروهای سوریه دمکراتیک مواجه شد. نیروهای سوریه دمکراتیک به مقاومت جانانه‌ای دست زدند، از این تریبون به تمامی نیروهای سوریه دمکراتیک درود می‌فرستم که مقاومتی تاریخی نشان از خود دادند. مردممان نیز در مقابل حملات ایستادگی کردند. و از این طریق بود که تلاش‌های آنان با شکست مواجه شد.»

آلدار خلیل در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: «در جریان حملات صورت گرفته به عین عیسی و تل تمر، شاهد بروز کشمکش‌هایی در قامشلو بودیم. بدون تردید این حملات و مشکلات روی داده در قامشلو با یکدیگر ارتباط داشتند. در این رابطه نه فقط دولت ترکیه، روسیه، حکومت سوریه و آمریکا نیز حضور داشتند. نیروهای ائتلاف که متشکل از ۷۳ کشور است در این جا حضور دارند. کشورهای بسیاری در سوریه نقش مهمی ایفا می‌کنند. اطلاعاتی در دست است که رئیس میت ترکیه، هاکان فیدان از طریق روسیه به دمشق رفته است. در زمانی که دولت ترکیه به عین عیسی و تل تمر حمله می‌کرد، دمشق نیز در قامشلو به تحرکاتی دست زده و از این طریق تلاش می‌کند خودمدیریتی دمکراتیک را با مشکل مواجه کند. ما اطلاعاتی در دست داریم که در این رابطه به اقداماتی دست زده‌اند. اما توطئه‌های آنان در عین عیسی و تل تمر و قامشلو به نتیجه نرسیدند. اما این گفته‌ها به این معنا نیست که بحران خاتمه یافته است، تنش‌ها و برخوردها همچنان ادامه دارند و مشکلاتی در جریان هستند. اما توطئه‌های انان در آستانه‌ی شکست قرار دارد.»

آلدار خلیل در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با اشغالگری دولت ترکیه و نحوه اشغالگری گفت اشغالگری دولت ترکیه در شمال-شرق سوریه اشغالگری عادی نیست و با اشاره به نحوه اشغال این مناطق از سوی دولت ترکیه گفت: «دولت ترکیه در مناطقی که به اشغال خود در می‌آورد ساکنان منطقه را از این جغرافیا بیرون رانده و یا آنها را به زندان می‌افکند یا شکنجه می‌کند. همراه با دست زدن به اشغالگری، دموگرافی منطقه را نیز تغییر می‌دهد، تاریخ و فرهنگ این منطقه را نیز تغییر می‌دهد، و سعی می‌کند فرهنگ و تاریخ و زبان خود را جایگزین کند. به مردم منطقه ظلم کرده و به همین دلیل درست نیست که تنها شاهد تجاوزات رژیم اشغالگر ترکیه بود و در این باره کاری نکرد. برای آزادی این مناطق اشغال شده باید مبارزه گسترش داده شود. ما تصمیم راسخی داریم که تمامی مناطق اشغالی را به هر نحو ممکن آزاد کنیم. ما امیدواریم که سال ۲۰۲۱ به سال آزادی منطقه عفرین، سریکانی و گری سپی تبدیل شود، به همین دلیل علاوه بر تدارکات نظامی لازم است خود را از هر لحاظ آماده کنیم.»

آلدار خلیل در بخش دیگری از سخنان خود خواست که ساکنان شمال-شرق سوریه واقعیت دولت ترکیه را به خوبی مشاهده کرده و بدانند که دولت ترکیه برای نشان دادن دشمنی خود از دست زدن به هیچ اقدامی دریغ نمی‌کند، به همین دلیل لازم است که هیچگاه نباید امیدوار بود که این دولت برای آنان گامی بردارد.

آلدار خلیل عضو شورای رهبری PYD در خاتمه سخنان خود اظهار داشت: «مسئله‌ای که لازم است انجام داد این است که ما اشغالگری را در سرزمین خود خاتمه داده و اشغالگران را بیرون برانیم. مردممان در درجه اول، در تمامی عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و تاریخی، فرهنگی دست به نبرد انقلابی زده و در این باره باید خود را به خوبی سازماندهی کند، تمامی آحاد مردم باید خود را بخشی از این مبارزه دیده و برای ممانعت از تداوم اشغالگری، مبارزه خود را گسترش دهند. برخی می‌گویند که اجازه بدهید دولت ترکیه جریان آب را باز کند کافی است. مسئله این نیست که دولت ترکیه جریان آب را باز کند یا نه، مسئله اشغالگری است، تا زمانیکه اشغالگری حضور داشته باشد، این رویدادها تکرار می‌شوند. راه حل تمامی این مشکلات پایان دادن به اشغالگری است.»