برادران افکاری از راست حبیب (محکوم به ۲۷ سال زندان) ، نوید (اعدام شد) و وحید افکاری (محکوم به ۵۴ سال زندان)
گروهی از کاربران شبکههای اجتماعی طی شبانهروز گذشته با دو هشتگ فارسی و انگلیسی #برادران_افکاری و نسبت به وضعیت این دو برادر زندانی اعتراض کردند.
با گذشت هشت ماه از اعدام نوید افکاری، کشتیگیر ۲۷ ساله ایرانی، برادران او حبیب و وحید افکاری همچنان در سلول انفرادی زندان عادلآباد شیرازنگهداری میشوند.
پیشتر هم کمپین حقوق بشر در ایران ( ۱۵ اردیبهشت) با انتشار بیانیهای نسبت به وضعیت برادران افکاری اظهار نگرانی کرد
سعید افکاری، برادر دیگر این خانواده، دیروز هم در توییتی نوشت: “برادرانم وحید و حبیب افکاری پس از ضرب و شتم به مدت ۲۱ روز، شبانه روز با دستبند و پابند در انفرادیهای زیرزمین عادل آباد حبس بودند. امروز ۲۴۶امین روز انفرادی آنهاست و در تمام این ۸ ماه محروم از درمان و تماس هستند.”
مهدی محمودیان، عضو انجمن دفاع از حقوق زندانیان، که پرونده نوید افکاری را از نزدیک دنبال کرده، در توییتی نوشته: “نزدیک ۳۰۰ روز است برخلاف همه قوانین انسانی دو برادر را در سلولهای انفرادی نگه داشتهاید تا فراموش کنند آنچه را که از آن خجالت میکشید. اگر جنایت یزید بعد از ۱۴۰۰سال فراموش شده است منتظر باشید تا قتل #نوید_افکاری هم فراموش شود.”
مهدی حاجتی، عضو پیشین شورای شهر شیراز، که خود به مدت هشت ماه با یکی از برادران افکاری در زندان عادلآباد هم سلولی بوده، در حساب توییتر خود نوشت: “قریب به یک هفته در سلولی به نام عبرت بودهام که #برادران_افکاری در آن نگهداری میشوند. سلولی به شدت کثیف و بی هیچ روزنهای. حتی ظرف غذا را در همان توالت باید شست. سلولی که برای بیتابیهای اعدامیان قبل از اعدام ساخته شده. به شرایط غیرانسانی برادرانم پایان دهید.”
این سه برادر در جریان اعتراضهای مرداد ماه ۱۳۹۷ بازداشت شدند و نوید افکاری پس از برگزاری دادگاهی که فعالان حقوق بشر روند دادرسی در آن را مخدوش دانستهاند، در شهریور ۹۹ به جرم قتل کارمند حراست سازمان آب در شیراز و “محاربه” اعدام شد. حبیب و وحید افکاری هم به اتهام معاونت در محاربه ترتیب به ۲۷ و ۲۵ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدهاند.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر در ایران، با هشدار درباره وضعیت برادران افکاری میگوید: “با توجه به افزایش فشارهای همهجانبه به این دو برادر در زندان و اصرار بر نگهداری غیرقانونی آنها در سلول انفرادی با وجود ممنوعیت قانونی، به نظر میرسد حکومت از افشای جنایت علیه نوید افکاری که فقط این دو برادر به عنوان دو شاهد اصلی از وقوع آن در زندان اطلاع دارند، نگران است. بنابراین، تلاشهای بههمپیوسته و همهجانبه از سوی تمامی فعالان و نهادهای حقوق بشری برای نجات جان برادران افکاری، بسیار ضروری است.”
پدر و مادر برادران افکاری هم مهرماه گذشته با نگارش نامهای به قاضی ناظر زندان، خواهان بازگشت فرزندانشان به بند عمومی و پاسخگویی قوه قضاییه در مورد شکنجه آنها شده بودند.
دستگاه قضائی ایران متهم است که با این پرونده “ناعادلانه” برخورد کرده و “با شکنجههای سنگین” برادران افکاری را به اعتراف علیه یکدیگر مجبور کرده تا جایی که یکی از آنها در زندان دست به خودکشی زده است.